Η υπόθεση “αποσμητικό” είναι πολύ σοβαρή…

Το αποσμητικό είναι ίσως το βασικότερο καθημερινό προϊόν, για τους περισσότερους από εμάς, αλλά όταν βρίσκεστε μπροστά στα ράφια με τα διάφορα αποσμητικά, ίσως να σας πιάνει ένα μικρό άγχος, σχετικά με το ποιο είναι για εσάς. Και όχι, δεν είναι όλα ίδια. Και όχι δεν είναι όλα για όλους. Με τόσες πολλές επιλογές, πώς μπορεί κάποιος να επιλέξει το καλύτερο αποσμητικό; Και ποιο χαρακτηριστικό είναι εκείνο που κάνει ένα αποσμητικό, καλό;

Για αρχή, υπάρχει το αντιιδρωτικό και το αποσμητικό (ναι είναι δύο διαφορετικά πράγματα). Το πρώτο εμποδίζει την εφίδρωση και την υγρασία, ενώ το δεύτερο αντιμετωπίζει τα δύσοσμα βακτήρια που προέρχονται από τον ιδρώτα. Ένα απλό αποσμητικό είναι μια καλή λύση για όσους δεν ιδρώνουν πολύ, αλλά εάν η ποσότητα ιδρώτα που παράγετε, είναι  μεγάλη τότε χρειάζεστε ένα αντιιδρωτικό.

Πολλά αντιιδρωτικά φάρμακα λειτουργούν με το να συνδέουν προσωρινά τους ιδρωτοποιούς αδένες με κάποια αμφιλεγόμενα συστατικά από τα άλατα αλουμινίου. Παρόλο που δεν υπάρχει πειστική σχέση μεταξύ του αλουμινίου στα αντιιδρωτικά και των ασθενειών όπως ο καρκίνος και η νόσος του Αλτσχάιμερ, υπάρχουν πολλές φυσικές φόρμουλες στη λίστα μας για τις γυναίκες που προσπαθούν να αποφύγουν αυτό το συστατικό. Για να δούμε εάν το αποσμητικό είναι υγιεινό ή όχι, πρέπει να εστιάσουμε όχι στα συστατικά που περιλαμβάνει αλλά σε αυτά που δεν περιλαμβάνει, όπως το αλουμίνιο, τα parabens και οι φθαλικές ενώσεις. Εάν δε, ανήκετε στην κατηγορία της ευαίσθητης επιδερμίδας, αναζητήστε εκείνα που δεν περιέχουν αλκοόλ ή baking soda, ενώ τα φυτικά είναι πάντα μια πολύ καλή επιλογή.

Το καλύτερο αποσμητικό για τις γυναίκες είναι εκείνο που έχει διάρκεια, μιας και καμιά δεν θέλει να ανησυχεί για το αν πρέπει να το ανανεώνει κάθε τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Θέλετε επίσης ένα άρωμα που μπορείτε να το ανεχτείτε αλλά όχι τόσο δυνατό ώστε να καλύπτει τη μυρωδιά του αρώματός μας.

You may also like