Η 9χρονη εγγονή του Martin Luther King μίλησε στο March For Our Lives

Το «MarchForOurLives» είναιένακίνημα που μάχεται ενάντια στην οπλοκατοχή ενόψει των τραγικών συμβάντων που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια μέσα στα σχολεία της Αμερικής. Έχει στόχο να σταματήσει τους μαζικούς πυροβολισμούς και θανάτους μαθητών και δασκάλων που πλέον έχει γίνει ένα συχνό φαινόμενο και οι πολιτικοί αποφεύγουν τη συζήτηση και τη λήψη μέτρων κατά αυτού.

Το Σάββατο 24 Μαρτίου, οπότε και διοργανώθηκε η πορεία, οι επιζώντες  του πυροβολισμού στο Parkland της Florida, που συνέβη στο σχολείο Stoneman Douglas στις 14 Φεβρουαρίου, ανέβηκαν στο βήμα. Τα λόγια τους έμειναν χαραγμένα στην μνήμη όλων παρευρέθηκαν και παρακολούθησαν. Μία από τις μαθήτριες, η Emma González, που έγινε ακτιβίστρια, απευθύνθηκε τόσο στον κόσμο όσο και στους ίδιους τους πολιτικούς, λέγοντας τα πράγματα με το όνομά τους και χωρίς ωραιοποιήσεις της πραγματικότητας. Η ομιλία της θα μείνει στη ιστορία.

Η 9χρονη εγγονή του Martin Luther King, Yolanda Renee King,πήρε κι εκείνη το βήμα μαζί με την επιζήσασα  του Parkland, Jaclyn Corin, και είπε:

«Ο παππούς μου είχε ένα όνειρο ότι τα τέσσερα παιδιά του δε θα κρίνονται για το χρώμα του δέρματός τους, αλλά για την ποιότητα του χαρακτήρα τους. Έχω ένα όνειρο ότι φτάνει πιά. Κι αυτό είναι ότι ο κόσμος πρέπει να είναι απαλλαγμένος από όπλα, τέλος.», είπε η Yolanda.

Ας ελπίσουμε ότι επιτέλους θα κινητοποιηθούν οι ηγέτες και οι «δυνατοί» αυτής της χώρας και θα βάλουν ένα τέλος στον παράλογο και εγκληματικό νόμο υπέρ της οπλοκατοχής. Ας ελπίσουμε ότι αυτά ήταν τα τελευταία θύματα που θρηνήσαμε κι ότι στο μέλλον τα σχολεία θα είναι μόνο χώρος εκπαίδευσης και προαγωγής της ζωής κι όχι μαζικοί τάφοι, όπου επικίνδυνοι και ψυχικά διαταραγμένοι άνθρωποι εκτονώνουν τις ορμές τους.

You may also like