Η Aston Martin από την ταινία “Goldfinger”… επιστρέφει!

               Εκτός από την ακαταμάχητη γοητεία του και την προτίμησή του στο martiniκαι τις femmes fatales, ένα ακόμη χαρακτηριστικό του James Bond ήταν η Aston Martin. Σε κάθε ταινία βλέπαμε κι ένα διαφορετικό μοντέλο φυσικά πάντα εξοπλισμένο με τα gadgetsτου Q. 55 χρόνια μετά την προβολή της “Επιχείρησης Χρυσοδάκτυλος”, η διάσημη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία αποφάσισε να επαναφέρει μία limited επανέκδοση του μοντέλου DB5 που είδαμε στην ταινία.

               Η παραγωγή έχει ήδη ξεκινήσει στο εργοστάσιο της Aston Martin στο Newport Pagnell του Buckinghamshire, με την εταιρεία να μένει πιστή στο μέρος όπου “γεννήθηκαν” τα 900 αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν από το 1963 έως το 1965.

Η επανέκδοση της DB5 απαιτεί περίπου 4.500 εργατοώρες ανά αμάξι ώστε τα στυλιζαρισμένα πάνελ αλουμινίου στο διαχρονικό ασημί χρώμα να πλαισιώσουν το ατσάλινο σασί. Η κλασσική γραμμή όμως θα συναντήσει στις τελευταίες λέξεις της τεχνολογίας, καθώς κάθε αμάξι θα έχει εξακύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 4 λίτρων και τρία καρμπιρατέρ SU. Διαθέτοντας κιβώτιο πέντε ταχυτήτων, το αμάξι θα φτάνει την ανώτατη ταχύτητα των 290 χλμ/ώρα.

Όπως κάθε αμάξι του 007 που σέβεται τον εαυτό του, όμως, έτσι κι η ανανεωμένη DB5 θα περιλαμβάνει τα ανάλογα gadgets. Τι θα είναι αυτά; Μα λεπτομέρειες που κάθε οδηγός χρειάζεται: περιστρεφόμενες πινακίδες, προσομοιώσεις πολυβόλων στο μπροστινό τμήμα του αμαξιού και πολιορκητικών κριών, τηλέφωνο στην πόρτα του οδηγού…. Με λίγα λόγια τη μαεστρία που ενσωμάτωσε ο Qστο αμάξι της ταινίας!

Φυσικά, η τιμή της DB5 είναι ανάλογη της φήμης της, καθώς αυτή αναμένεται να αγγίξει τα 2,75 εκατομμύρια βρετανικές λίρες…!

Ναι, ξέρω πως είναι κρίμα να πάρεις αυτό το αυτοκίνητο για να το οδηγήσεις στους ελληνικούς δρόμους – εδώ το “ταπεινό” μου Fiesta και δεν τους αντέχει! Αλλά όπως και να έχει, κανείς δε με εμποδίζει να φανταστώ τον εαυτό μου να οδηγεί αυτό το διαμαντάκι στους βρετανικούς δρόμους ωσάν θηλυκή James Bond…εσάς;

Πηγή &photo credits: Design Boom

You may also like