Η Belvedere Vodka μας παρουσίασε την Smogóry Forest και την Lake Bartężek

Μπορεί στο “Μεταλλουργείο” να έχω πάει επανειλημμένως  αλλά πρώτη φορά το είδα έτσι ονειρικά μεταμορφωμένο. Και αυτή τη φορά δεν αφορούσε μόδα ή καλλυντικά αλλά την Belvedere Vodka που μας σύστησε την τελευταία της καινοτομία, τη σειρά Belvedere Single Estate Rye., που περιλαμβάνει δύο βότκες που μας κίνησαν το ενδιαφέρον.

Οι βότκες Belvedere Smogóry Forest και η Belvedere Lake Bartężek παρασκευάζονται από τη σπάνια σίκαλη Diamond Dankowskie, ένα σιτηρό με πολύ ξεχωριστή προσωπικότητα που καλλιεργείται αποκλειστικά στα μεμονωμένα κτήματα συγκεκριμένων περιοχών της Πολωνίας.

Κάθε βότκα έχει εντυπωσιακά διαφορετικό χαρακτήρα, αποδεικνύοντας την ικανότητά της σίκαλης να εκδηλώνει πολλά διαφορετικά προφίλ. Η βότκα Belvedere Smogóry Forest είναι τολμηρή και απολαυστική. Αναδεικνύει τις πιο πλούσιες γεύσεις της σίκαλης, ενώ η βότκα Belvedere Lake Bartężek είναι δροσερή και εκλεπτυσμένη. Έρχονται να συμπληρώσουν την οικογένεια της Belvedere Vodka, που είναι γνωστή για τον ευγενή και εκλεπτυσμένο χαρακτήρα της και επιδεικνύουν μια παλέτα διαφορετικών γευστικών προφίλ της σίκαλης.

«Οι καινούριες Single Estate Rye βότκες αντιπροσωπεύουν μια πολύ ιδιαίτερη καινοτομία για την Belvedere» είπε ο Rodney Williams, Πρόεδρος της BelvedereVodka. «Είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειάς μας να δείξουμε ότι υπάρχει φινέτσα, διακριτικότητα και εξαιρετική ποιότητα στη βότκα. Αντικατοπτρίζει επίσης τη δέσμευσή μας να υπερβαίνουμε τις προσδοκίες μας, τόσο στη χρήση της σίκαλης Dankowskie Diamond, όσο και την ικανότητά μας να σχεδιάζουμε ξεχωριστές γεύσεις.»

SmogóryForest

Παρασκευάζεται αποκλειστικά από τη σπάνια σίκαλη Dankowskie Diamond και καλλιεργείται σε ένα μικρό κτήμα βαθιά στη δυτική Πολωνία. Η περιοχή έχει τη μεγαλύτερη δασική κάλυψη στην Πολωνία, με ψηλά δάση που περιβάλλουν το κτήμα σχηματίζοντας ένα φυσικό φραγμό από της μεγάλες πόλεις και διατηρώντας το περιβάλλον καθαρό. Βρίσκεται σε χαμηλό υψόμετρο και χάρη σε αυτό, ο υγρός αέρας του Ατλαντικού κυκλοφορεί σε όλη την περιοχή, κάνοντας τους χειμώνες ήπιους και τα καλοκαίρια παρατεταμένα, κάτι που σημαίνει ότι η καλλιεργητική περίοδος ξεκινά νωρίς και η συγκομιδή αργεί να γίνει.

Η παρατεταμένη καλοκαιρινή καλλιεργητική περίοδος και το παρθένο περιβάλλον συμβάλλουν στη δημιουργία μιας πλούσιας βότκας που φέρνει στο νου τα πυκνά δάση της περιοχής.

Tολμηρή και απολαυστική. Με αίσθηση αλμυρής καραμέλας, ίχνος μελιού, απαλές νότες λευκού πιπεριού και αλμυρή/γλυκιά επίγευση.

 

Lake Bartężek

Και η Belvedere Lake Bartężekπαρασκευάζεται από τη σπάνια σίκαλη Dankowskie Diamond που αυτή τη φορά καλλιεργείται σε ένα κτήμα της βορειανατολικής Πολωνίας στην περιοχή των λιμνών της Μαζουρίας. Η περιοχή είναι γνωστή ως «οι Χίλιες Λίμνες» , απίστευτα πεντακάθαρες που δημιουργήθηκαν από τις μετακινήσεις πάγων εδώ και χιλιάδες χρόνια. Οι κλιματικές συνθήκες της περιοχής επηρεάζονται άμεσα από την κρύα θάλασσα της Βαλτικής που βρίσκεται στον βορρά, με μεγάλους χειμώνες, χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια. Το μεταπαγετωνικό έδαφος είναι αργιλώδες, πλούσιο σε φώσφορο και κάλλιο.

Οι συνθήκες αυτές καταπονούν τη σίκαλη, η οποία μένει κάτω από το χιόνι για τουλάχιστον 80 ημέρες τον χρόνο, με αποτέλεσμα να αναπτύσσει μοναδικές γευστικές δυνατότητες.

Δροσερή και απαλή. Με νότες από μαύρο πιπέρι, φρεσκοκομμένη σίκαλη, ίχνος αμυγδάλου, γρασιδιού και μπισκότου.

Οι δύο νέες super premium «αφίξεις» της Belvedere  διαθέτουν μάλιστα μια νέα και luxurious συσκευασία η οποία είναι σκούρα γκρι για τη Smogóry Forest και μπλε διάφανη για τη Lake Bartężek. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το design των μπουκαλιών με τη μοναδική τετράγωνη βάση  η οποία βαθμιαία εξελίσσεται σε μια στρογγυλή κορυφή και πιο κοντό λαιμό, αποκαλύπτοντας την κομψότητα του χαρακτήρα τους, το στυλ τους και τη φύση των terroir τους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο  ιδανικός τρόπος για να απολαύσει κανείς  τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά  της σειράς είναι σκέτες με πάγο. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, όπου έδωσαν το “παρών” δημοσιογράφοι, bartenders και επαγγελματίες του χώρου, είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε διάφορες παραλλαγές και να παρακολουθήσουμε ενδιαφέρουσες  ομιλίες. H Άντζελα Μαριδάκη, Reserve Brand Ambassador της Diageo Hellas με τον, Reserve Brand Ambassador της Diageo,  Γιώτη Αγγελίδη μας έδωσαν την δική τους οπτική αλλά και ο Mike Foster, Global Brand Ambassador της Belvedere Vodka εμβάθυνε στο διαφορετικό χαρακτήρα, αποδεικνύοντας την ικανότητα της σίκαλης να εκδηλώνει πολλά διαφορετικά προφίλ.

 

You may also like