Η “Boston M.” ταξιδεύει στον κόσμο,από τη Λίνα Γριβογιάννη

Το όνομα MCM μάλλον σας ακούγεται γνωστό. Εξάλλου είναι πολλά χρόνια τώρα που βρίσκεται στη χώρα μας. Φέτος κατά τη διάρκεια του Vogue Fashion Night Out, έκανε τα αποκαλυπτήρια μίας φωτογραφικής έκθεσης που είχε ως κεντρικό θέμα το “καμάρι” του οίκου για την φετινή σεζόν την “Boston Μ.”. Κάθε φωτογραφία απεικονίζει ένα τοπίο και μία από αυτές τις υπέροχες τσάντες μέσα στο κάδρο να δίνουν χρώμα, μέσα από το την μοναδική αισθητική τους.

Η “Boston Μ.” είναι μία χειροποίητη τσάντα, από αυθεντική βακέτα και δέρμα αλεπούς. Είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι λειτουργική πάρα την πολυπλοκότητα της και μπορεί να φορεθεί όλη μέρα αφού ανήκει στη κατηγορία των προϊόντων “casual chic”.

Σχετικά με την λογική πίσω από την έκθεση, το θέμα ήταν απλό, τρεις φωτογράφοι σε τρεις πόλεις, που θα στήσουν την τσάντα μέσα στο τοπίο της κάθε πόλης και θα δείξουν πως τα κορίτσια χρησιμοποιούν την τσάντα και πώς εκείνη μπαίνει στον τρόπο ζωής τους και στην καθημερινότητα τους.

Στη Νέα Υόρκη η “Boston Μ.”, φωτογραφήθηκε από τον 32χρόνο Ben Pier, έναν αμερικανό μεγαλωμένο στο Μισούρι , με σπουδές στο Columbia College του Chicago, ο οποίος μετά την αποφοίτηση του μετακόμισε στο Big Apple και ξεκίνησε την καριέρα του. Για εκείνον το κορίτσι της Νέας Υόρκης λατρεύει το στυλ της δεκαετίας του 1960, τα κλασσικά αυτοκίνητα, τα απογεύματα στις παραλίες και φυσικά δεν πηγαίνει πουθενά χωρίς την τσάντα της. Αργά όμως το απόγευμα κάθεται στο σπίτι της στο Brooklyn και αγναντεύει πέρα μακριά από την γέφυρα τους ουρανοξύστες του Manhattan.

H “Boston Μ.” στο Λονδίνο βγαίνει μέσα από ένα γυναίκειο μάτι της Κινέζας Wang Wei που ζει και δουλεύει εκεί, αν και ειδικεύεται στα πορτραίτα και στις φωτογραφίσεις αρχιτεκτονικών κτηρίων είναι ανοιχτή και την ενδιαφέρουν όλες οι μορφές της τέχνης. Η δουλειά της πρώτη φορά εκτέθηκε στο ZKM Museum στη Γερμάνια. Το 2009, η έκθεση πορτραίτων της με τίτλο ‘Standard Room’, ήταν υποψηφία για το Taylor Wessing Prize στη National Portrait Gallery.
Το Boston girl του Λονδίνου, είναι διαφορετικό από της Ανατολικής ακτής, αγαπά την σύγχρονη τέχνη, περνά μεγάλο μέρος του χρόνου στο Tate, και στην βόρεια πλευρά του Τάμεση, θαυμάζει τα έργα των Kusama, Duchamp και Warhol. Το απόγευμα πηγαίνει για τσάι έχοντας θέα τον τρούλο του Saint Paul και το ποτάμι. Όταν έχει την ευκαιρία ξεφεύγει από τους τρελούς ρυθμούς της πόλης, πηγαίνοντας ταξίδια στην υπέροχη αγγλική έξοχη. Εκεί μπορεί να χαλαρώσει, και να διαβάσει τα αγαπημένα της ποιήματα.

Η τελευταία στάση αυτής της φωτογραφικής περιπέτειας είναι το Χονγκ-Κονγκ και η Olivia Tsang είναι η στυλίστρια και φωτογράφος που ανέλαβε να μας ταξιδέψει εκεί. Η πρώτη της ατομική έκθεση φωτογραφίας και ζωγραφικής έγινε στο Hong Kong Arts Centre το 2003. Η ίδια είναι υπεύθυνη για τα εξώφυλλα πολλών επώνυμων περιοδικών, όπως το Maxim, το Esquire, το Men’s Uno ,το Prestige και το South China Morning Post. Η Olivia, μας δείχνει ότι μία τεράστια Boston M. Με το ένα πόδι στο μέλλον και το άλλο στο παρελθόν, τη μία στιγμή είναι στο φέρι και μετά προσγειώνεται στο Χονγκ- Κονγκ, και γίνεται ένα κομμάτι της πόλης.

You may also like