Μυστήριο καλύπτει το νέο βιβλίο της Τζ.Κ.Ρόουλινγκ που κυκλοφορεί σήμερα!

Έχει χαρακτηριστεί το εκδοτικό φαινόμενο της χρονιάς. Ο λόγος για το The Casual Vacancy, το βιβλίο με το οποίο επέλεξε η Τζόαν Ρόουλινγκ να «ξορκίσει» τον προηγούμενο χαρακτήρα της, τον Χάρι Πότερ.

Το βιβλίο φτάνει στα ράφια των βιβλιοπωλείων σήμερα και ο εκδοτικός οίκος κρατά επτασφράγιστο μυστικό την ιστορία του.

Για πολύ μεγάλο διάστημα τα μεγαλύτερα έντυπα του πλανήτη δεν είχαν λάβει καν αντίτυπο του βιβλίου για την κριτική τους, γεγονός ιδιαίτερα ασυνήθιστο.

«Η ασφάλεια γύρω από το βιβλίο είναι αυστηρή, αλλά ένα μπορούμε να πούμε: δεν υπάρχουν μάγοι» αναφέρει στέλεχος του εκδοτικού οίκου που έχει αναλάβει την έκδοση του βιβλίου.

Όπως αναφέρει η Daily Telegraph, η υπόθεση εκτυλίσσεται σε ένα αγγλικό χωριό που ονομάζεται Πάγκφορντ και αφηγείται την ιστορία μιας διαμάχης ανάμεσα στους κατοίκους του. Αφορμή της διαμάχης ο θάνατος του Μπάρι Φέαρμπραδερ, του οποίου ο θάνατος συγκλονίζει τους κατοίκους του χωριού.

Οι πρώτες κριτικές έκαναν την εμφάνισή τους και έσπασαν το εμπάργκο που είχε τεθεί. Σύμφωνα με το Associated Press, «πρόκειται για ένα βιβλίο που δεν είναι εύκολο να το ερωτευθεί κανείς».

«Αλλά αυτό που θα μπορούσε να είναι μια ιστορία που δεν θα γινόταν να διαβαστεί, μετατρέπεται σε κάτι διαφορετικό στα χέρια της Ρόουλινγκ, εξαιτίας της ικανότητάς της να δημιουργεί περίπλοκους και αληθινούς χαρακτήρες, πραγματικούς ανθρώπους» αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο που απέκτησε αντίτυπο του βιβλίου πριν την κυκλοφορία του.

Αλλά και οι New York Daily News δεν είχαν καλά λόγια να πουν για το βιβλίο. «Η Ρόουλινγκ είπε ότι το χειρότερο που θα μπορούσε να πει κανείς για το The Casual Vacancy είναι ότι είναι “απαίσιο” και ότι θα “έπρεπε να συνεχίσει να γράφει για παιδιά. Συγγνώμη, Τζ.Κ., αλλά το The Casual Vacancy, που ένας εκδότης υποστήριξε ότι θα είναι το σπουδαιότερο μυθιστόρημα της χρονιάς, δεν είναι απαίσιο. Είναι απλά βαρετό» ανέφερε η κριτική.

Όσο για την ίδια τη συγγραφέα; Όσο ο κόσμος ασχολείται με το νέο της λογοτεχνικό εγχείρημα, εκείνη επιστρέφει στον ήρωα που την έκανε διάσημη.

Σε συνέντευξή της στο BBC, η Τζόαν Ρόουλινγκ δήλωσε ότι υπάρχουν ένα-δύο βιβλία Χάρι Πότερ που θα ήθελε να επιμεληθεί ξανά γιατί την πρώτη φορά δεν είχε χρόνο να τα γράψει όπως επιθυμούσε.

Για το νέο της μυθιστόρημα είπε πως η επιτυχία του Χάρι Πότερ της έδειξε ότι δεν έχει τίποτα να αποδείξει και ότι θα έπρεπε να γράφει πράγματα που αγαπά.

Πηγή: http://news.in.gr

You may also like