Ιδανικοί προορισμοί για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Η πιο ρομαντική μέρα του χρόνου πλησιάζει… αν έχετε χρόνο και χρήματα μπορείτε να οργανώσετε μία μίνι εξόρμηση αναζητώντας το ιδανικό ξενοδοχείο ( εδώ)
… Αν πάλι όχι…ας ταξιδέψουμε διαδικτυακά, καθώς   λατρεύουμε τα ταξίδια που εμπεριέχουν λίγη δόση ρομαντισμού! Μία μικρή περιήγηση στις πιο ρομαντικές πόλεις του κόσμου, από το Παρίσι και τη Βιέννη μέχρι το Μπουένος Αϊρες.

27a114937d53cb06a49a3620dc1457b9

Παρίσι, Γαλλία
Δεν θα μπορούσε να μην είναι ο πρώτος προορισμός της λίστας… όταν σκέφτεστε για ρομαντικά rendez -vous pour deux! Το  sex appeal, η μόδα, το φανταστικό φαγητό, τα καλύτερα κρασιά και τα cafés , εύκολα “πέφτεις θύμα” της γοητειας της Πόλης του Φωτός…. Ακόμα κι όταν βρέχει το Παρίσι έχει μία ομορφιά που δεν την βρίσκεις πουθενά στον κόσμο.

What to do: Αν έχει συμπαθητικό καιρό, δηλαδή δεν βρέχει και κάνει κρύο, ετοιμάστε ένα ελαφρύ picnic με κρασί και τυριά στις όχθες του Σηκουάνα… Αν ο καιρός δεν το επιτρέπει απολαύστε σε ένα μπιστρό  tarte au chocolat και café au lait all όλο το απόγευμα!

palacio-duhau-park-hyatt

Palacio Duhau, Park Hyatt στο Buenos Aires

Buenos Aires, Αργεντινή
Θεωρείται το Παρίσι της Λατινικής Αμερικής, κι ίσως είναι η πιο ερωτική πλευρά της κομψής Μητρόπολης της Ευρώπης. Πιο “σκληρή στην άκρη, αλλά με έναν ιδιαίτερο ρομαντικό χαρακτήρα, από τους κατοίκους και τη γλώσσα, με το φτηνό καλό κρασί, τις τέχνες και την κουλτούρα της χώρας και φυσικά το  tango.

What to do: Κάντε μαθήματα  tango και μάθετε την τέχνη από τους ειδικούς. ή κλείστε ένα ρομαντικό δείπνο για δύο σε εστιατόριο με  tango show. Ω, και απολαύστε άφθονο κρασί!

vienna

 

Βιέννη, Αυστρία
Είναι από τις πόλεις που ποτέ δεν θα την χαρακτηρίζαμε “άσχημη”. Τα υπέροχα κτήρια, μία πόλη “ερωτευμένη” με την κλασσική μουσική, περιποιημένοι δρόμοι κι ένα αίσθημα διάχυτο ευφορίας… Επιπλέον οι Βιεννέζοι είναι παθιασμένοι με τα cakes και τα γλυκά τους…

What to do: Επισκεφτείτε την Όπερα και παρακολουθείστε μία παράσταση, απολαύστε μια Sacher Torte σε ένα από τα εκατοντάδες cafes της πόλης και “χαθείτε” στη γεύση της….

positano italy

 

Positano, Ιταλία
Ok, είμαι λίγο προκατειλημμένη με το συγκεκριμένο μέρος, καθώς  εκεί  ήθελα να πάω για μήνα του μέλιτος και μερικές από τις αγαπημένες μου ταινίες, έχουν γυριστεί στην παραλία του. Το Positano  στις ακτές της Ιταλίας είναι ένα από τα πιο γραφικά και όμορφα μέρη του κόσμου. Είναι η περιοχή όπου η Jessica Biel  και ο Justin Timberlake  κάνουν διακοπές, αλλά πρόκειται για ένα ήσυχο “χωριό” με πέτρινους δρόμους και σπίτια με τις ωραιότερες ταράτσες, γεμάτες λουλούδια. Αξίζει η διαδρομή μέχρι εκεί…

What to do: Αν είναι ηλιόλουστη η μέρα, πάρτε το  ferry  για να πάτε στο Capri, αλλά το βράδυ απολαύστε το δείπνο σε ένα  cozy ιταλικό εστιατόριο, πίνοντας  limoncello, κόκκινο κρασί και δοκιμάστε την ωραιότερη πίτσα του κόσμου.

ubud bali

Ubud, Μπαλί
Ξεχάστε την ταινία  Eat, Pray, Love. Το Ubud  είναι το πνευματικό κέντρο του  Bali όπου θα συναντήσετε μερικούς από τους πιο ζεστούς και φιλόξενους ανθρώπους του πλανήτη. Είναι απομονωμένο στα βουνά της ζούγκλας και ο αγαπημένος προορισμός των celebrities (ο Ashton Kutcher και η Mila Kunis κατάφεραν να ξεφύγουν από τους  paparazzi).  Όλα αυτά σε συνδυασμό με τη μουσική, τις προσευχές και το υπέροχο φαγητό της χώρας… εύκολα σε παρασύρουν σε μία ρομαντική ατμόσφαιρα…

What to do: Απλά: χαλαρώστε, κάντε πεζοπορίες και “χαθείτε” στη ζούγκλα… Επίσης μπορείτε να κάνετε από κοινού μαθήματα  yoga  στη μέση της ζούγκλας!

Photos: Pinterest

You may also like