Πρόταση για DVD : Eat, Pray, Love του Ryan Murphy

Η Λιζ Γκίλμπερτ (Julia Roberts) έχει όσα θα ονειρευόταν κάθε γυναίκα: ένα όμορφο σπίτι, σύζυγο και μία επιτυχημένη καριέρα. Ή μάλλον όσα νομίζει εκείνη πως ονειρεύεται κάθε γυναίκα. Κι αυτό γιατί νιώθει πως κάτι λείπει. Μετά από ένα οδυνηρό διαζύγιο κι επιθυμώντας να βρει τον εαυτό της (κι ελπίζοντας να βρει κι αυτό που λείπει), κάνει ένα ταξίδι μακριά απ’ όλους κι απ’ όλα. Πρώτη στάση η Ιταλία, όπου θα νιώσει την απόλαυση που κρύβει το φαγητό, ειδικά όταν στο τραπέζι κάθονται και νέοι φίλοι. Δεύτερη στάση η Ινδία, όπου θα καταφέρει να ανακαλύψει τον τρόπο για εσωτερική γαλήνη όχι μόνο μέσω του διαλογισμού και των τεχνικών του, αλλά και μοιραζόμενη εμπειρίες και συναισθήματα με ανθρώπους που θα συναντήσει εκεί. Τέλος, θα καταλήξει στο Μπαλί, όπου θα πρέπει να ανακτήσει την ισορροπία που τόσο επιθυμεί και θ’ αναρωτηθεί αν ο έρωτας είναι βασικό συστατικό για να το καταφέρει.

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο αυτοβιογραφικό λεύκωμα της Elizabeth Gilbert και τη διασκευή του σεναρίου έχουν αναλάβει η Jennifer Salt κι ο Ryan Murphy, ο οποίος υπογράφει και τη σκηνοθεσία. Αποτέλεσμα είναι μία τρυφερή ταινία με κεντρικό άξονα τη σημασία του να βρίσκεις τον εαυτό σου και να εκτιμάς ό ,τι κι όποιον πέρασε από τη ζωή σου, προκειμένου να αξιολογήσεις την προσπάθειά σου να επιτύχεις το «γνώθι σε αυτόν». Η Julia Roberts ερμηνεύει έναν ρόλο που της ταιριάζει γάντι, καθώς όχι μόνο «λέει» τις ατάκες της πειστικά, αλλά με το βλέμμα της, τις εκφράσεις του προσώπου και τις κινήσεις της εμπλουτίζει το χαρακτήρα της Λιζ. (Θα το πω, δεν κρατιέμαι: τι την ήθελες την Κακιά Βασίλισσα στο «Mirror, Mirror», καλή μου Julia;;; Αυτό δε θα το ξεπεράσω ποτέ!)

και για να βρείτε το βιβλίο, όσοι δεν το έχετε διαβάσει!

Φυσικά μην ξεχάσω τον αγαπημένο μου Javier Bardem (ναι, έχω κι άλλη αδυναμία πέρα από τη Marion Cotillard!), του οποίου η ερμηνεία γι’ άλλη μία φορά εντυπωσιάζει, υποδυόμενος… τον έρωτα που θα φέρει τη Λιζ αντιμέτωπη μ’ ένα τελευταίο δίλημμα! Μην τα ξαναλέμε, ο καλός ηθοποιός μπορεί να παίζει και «βωβός», όταν παίζει με το βλέμμα!

Τέλος να σημειώσω πως στη θέση του παραγωγού βρίσκουμε τον Brad Pitt, κάνοντάς μας να ελπίζουμε πως η συνέχειά της καριέρας του ως παραγωγού (άλλωστε ο ίδιος δήλωσε πως κάποια στιγμή θα εγκαταλείψει την υποκριτική) προβλέπεται ευοίωνη.

Πρωταγωνιστούν: Julia Roberts, Javier Bardem, Billy Crudup, Viola Davis, James Franco κ.α.

You may also like