Ισπανία: “Ναι” σε γάμο & υιοθεσία για ομοφυλόφιλα ζευγάρια

Νόμο του 2005 επικύρωσε σήμερα το ισπανικό συνταγματικό δικαστήριο της Ισπανίας, σύμφωνα με τον οποίο επιτρέπεται ο γάμος και η υιοθεσία σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια, απορρίπτοντας προσφυγή του Λαϊκού κόμματος. Τον Ιούλιο του 2005 το δεξιό κόμμα είχε αμφισβητήσει την χρήση της λέξης “γάμος” για μια ένωση μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλλου, υποστηρίζοντας ότι έρχεται σε αντίθεση με τον ορισμό της λέξης στο σύνταγμα.

Τους λόγους για τους οποίους απέρριψε την προσφυγή αυτή θα δώσει στη δημοσιότητα το Συνταγματικό Δικαστήριο τις επόμενες ημέρες, αναφέρουν δικαστικές πηγές της χώρας.

Να σημειωθεί, ότι μεταξύ 2005 και 2011 έγιναν περισσότεροι από 20.000 γάμοι από άτομα του ίδιου φύλλου σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής της χώρας, ενώ η εθνική ομοσπονδία ομοφυλοφίλων εκτιμά ότι έγιναν περίπου 30.000 γάμοι μέχρι το 2011, πριν από την αναμενόμενη εκλογή της δεξιάς.

Με την απόφαση αυτή η Ισπανία είναι μια από τις χώρες, όπως η Σουηδία, Ολλανδία, Βέλγιο, Νότιο Αφρική και Νορβηγία, που επιτρέπουν τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλλου και την υιοθεσία.

Πηγή: http://www.megatv.com

You may also like