“Κάθε μέρα….Κυριακή!!!”, από τη Χριστίνα Παύλου

8316ecffa5912c82380ef86f763cd0d9Άλλη μια Κυριακή με βρίσκει καθισμένη στον καναπέ του σπιτιού μου να διαβάζω σχεδόν απορροφημένη τα mail σας, που ομολογώ ότι ολοένα αυξάνονται και πληθύνονται. Η τελευταία ημέρα της εβδομάδας είναι αφιερωμένη αποκλειστικά σε εσάς και πολλές φορές σκέφτομαι πόσο έχει αλλάξει ο τρόπος σκέψης μου μέσα από την όμορφη και ειλικρινή επικοινωνία μας.

Τελικά ναι! Διαπιστώνω και εγώ μαζί σας ότι όλα είναι ελαφρύτερα μέσα μας όταν τα μοιραζόμαστε! Όταν σκεφτόμαστε ότι οι σκέψεις μας γίνονται μέρος των σκέψεων κάποιου άλλου ανθρώπου. Σήμερα λοιπόν έτσι αυθόρμητα και εντελώς ξαφνικά μου γεννήθηκε η επιθυμία όλες οι μέρες της εβδομάδας να ήταν σαν την Κυριακή. Χαλαρές , ήρεμες και χωρίς πρόγραμμα. Έχει αλλάξει τόσο πολύ η καθημερινότητα όλων μας και όλα τρέχουν τόσο γρήγορα δίπλα μας, που συνειδητοποιούμε με λύπη κάποιες φορές ότι ξεχνάμε να ζήσουμε . Να νιώσουμε δηλαδή τη μαγεία που προσφέρουν οι απλές καθημερινές στιγμές δίπλα στους ανθρώπους που σημαίνουν πολλά για εμάς. Χανόμαστε μέσα στη ρουτίνα και το άγχος της καθημερινότητας με αποτέλεσμα πολλές φορές να χάνουμε τον ίδιο μας τον εαυτό.

Έτσι λοιπόν σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας κάποια μικρά μυστικά που αν τα ακολουθήσουμε μπορούμε να δώσουμε ξεχωριστή αξία στην κάθε μας ημέρα. Μπορεί να είναι Δευτέρα , Τετάρτη ή Παρασκευή, ωστόσο με κάποιες απλές κινήσεις είμαι σίγουρη ότι κάθε ημέρα μπορεί να μετατραπεί στη ξεχωριστή εκείνη στιγμή που θα σηματοδοτήσει μια νέα και αισιόδοξη αρχή.

• Επιλέξτε από αύριο κιόλας να ξυπνήσετε με έναν διαφορετικό τρόπο από εκείνον που έχετε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Αφήστε στην άκρη για παράδειγμα το ξυπνητήρι του κινητού σας τηλεφώνου και διαλέξτε να σηκωθείτε από το κρεβάτι σας με τον ήχο ενός αγαπημένου σας τραγουδιού . Και βέβαια πριν απομακρυνθείτε από τη θαλπωρή του κρεβατιού σας διώξτε από το νου οποιαδήποτε σκέψη αφορά τη δύσκολη μέρα που μπορεί να σας περιμένει.

• Ακόμα και εάν δε συνηθίζετε να τρώτε πρωινό φροντίστε γι’ αυτήν τη ξεχωριστή ημέρα να δημιουργήσετε ένα θρεπτικό και πλήρες πρωινό γεύμα για να την ξεκινήσετε. Μην παραλείψετε να το συνοδέψετε με ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι πλούσιο σε βιταμίνες , που θα σας ανανεώσει και θα σας γεμίσει ενέργεια.

• Φορέστε την αθλητική σας φόρμα και τρέξτε όσο αντέχετε στο πιο κοντινό πάρκο που θα βρείτε δίπλα στο σπίτι σας. Ακόμα και εάν δεν είστε λάτρης της γυμναστικής, έστω για μια μέρα κάντε την υπέρβαση και νιώστε τη διαφορά.

• Εάν είστε εθισμένη σε μια κακιά συνήθεια αποφασίστε ότι η ήρθε η ώρα επιτέλους για να την κόψετε . Εάν για παράδειγμα είστε φανατική καπνίστρια από αύριο κιόλας κόψτε το τσιγάρο. Θυμηθείτε με! Θα νιώσετε αμέσως καλύτερα!

• Αφού κάνετε ένα μπάνιο με αιθέρα έλαια, περιποιηθείτε τον εαυτό σας και βγείτε έξω από το σπίτι για να συναντήσετε φίλους που σας φτιάχνουν τη διάθεση και σας «φορτίζουν» με θετική ενέργεια.

• Ολοκληρώστε τη μέρα σας διαβάζοντας ένα βιβλίο. Αφήστε τη σκέψη σας να « ταξιδέψει» στις σελίδες του και αποχαιρετήστε αυτήν τη μέρα όμορφα και ξεκούραστα.

7480217793f2e3a36cdb3a2185b8195dΗ καλή μέρα αγαπημένες μου φίλες δεν έχω καταλήξει ακόμα αν όντως φαίνεται από το πρωί. Υπάρχουν φορές που έχει τύχει να ξυπνήσω υπέροχα και η μέρα να μην έχει συνεχιστεί τόσο καλά όσο το είχα φανταστεί. Αλλά και το αντίστροφο βέβαια, να ξυπνήσω δηλαδή με χάλια διάθεση και μετά να συμβεί κάτι τόσο ξεχωριστό που να περάσω καταπληκτικά. Ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει μια μέρα και είναι άδικο να θεωρούμε πως αν δεν ξεκινήσει καλά είναι καταδικασμένη να είναι χάλια.

Πάρτε το παιχνίδι πάνω σας λοιπόν, δημιουργείστε μόνες σας τις ευνοϊκές συνθήκες και…..ζήστε!!!

 

Χριστίνα

Υ.Γ. Μην διστάσετε να μου στείλετε τους προβληματισμούς σας στο [email protected]

You may also like