«Καλιφόρνια Ντρίμιν» με/από τον Στράτο Λύκο, από τη Χριστιάννα Τζέικου

10577141_10204532925344515_2166622702266481613_nΓια όσους βρίσκονται ακόμη στην Αθήνα, και το όνειρο των διακοπών φαντάζει μακρινό, μπορείτε να πάτε να δείτε το κοινωνικό έργο του Βασίλη Κατσικονούρη (μετά από τη μεγάλη του επιτυχία «Το Γάλα») το «Καλιφόρνια Ντρίμιν», σε σκηνοθεσία Στράτου Λύκου.

Το έργο παίζεται στο θέατρο Αθηνά, και η ιστορία αναφέρεται στις περιπέτειες δύο νέων εφήβων, λαϊκών παιδιών που πέρνουν την απόφαση να μην πάνε στρατό και να καταφύγουν σ’ένα κοινόβιο στην Καλιφόρνια.Τα παιδιά αυτά είναι κωμικά, χαμένα κάπου σε μια μετεφηβική ηλικία .Πρόκειται για δύο νέους , τον Ντίνο και τον Άρη, με τις κοπέλες τους, Βούβου και Κική, οι οποίοι αρνούνται να ενηλικιωθούν.Προσπαθούν να ζήσουν το «όνειρο» χωρίς ευθύνες , καθήκοντα και πρέπει. Φυσικά στην όλη προσπάθεια επιβίωσής τους στο εξωτερικό απευθύνονται σ’έναν απίθανο θείο, τον θείο Πέπο και στην «συνδρομή» του.

*Η παράσταση παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία τον χειμώνα στο θέατρο Μεταξουργείο.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα Βασίλη Κατσικονούρη

Η κωμωδία Καλιφόρνια ντρίμιν, είναι το πρώτο έργο του Βασίλη Κατσικονούρη που παρουσιάστηκε και τιμήθηκε με το Πρώτο Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου 2002, ( το 2004 – Εθνικό θέατρο και έκτοτε σε διάφορες σκηνές της Αθήνας και ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ). Ακολούθησαν Το Γάλα (Εθνικό θέατρο, θέατρο Μεταξουργείο, Badminton, Μ. Κακογιάννης και αλλού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό), Οι αγνοούμενοι – Μια ενδιαφέρουσα ζωή (θέατρο Ροές), Το μπουφάν της Χάρλεϋ (θέατρο Δημ. Χορν) και το Πήρε τη ζωή της στα χέρια της (θέατρο Ελληνικός Κόσμος). Το 2011 Το Γάλα μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο σε σενάριο του ίδιου.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία, μουσική επιμέλεια: Στράτος Λύκος
Επιμέλεια σκηνικού: Εμμανουέλα Αλφιέρη-Στράτος Λύκος
Κίνηση: Μανόλης Θεοδωράκης
Φωτισμοί:Στράτος Λύκος
Βοηθός σκηνοθέτη: Εβίτα Συρίγου

Ερμηνεύουν: Θοδωρής Αντωνιάδης, Στράτος Λύκος, Χρύσα Κλούβα, Εβίτα Συρίγου

Θέατρο Αθηνά
(Δεριγνύ 10 & Πατησίων)
Πεδίον Άρεως
Δευτ.-Τετ. 9 μ.μ. Τηλ : 2108237330 Τιμη : € 12, 10.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Χριστιάνα Τζέϊκου, μπορείτε να διαβάσετε εδώ

You may also like