Καλλιεργήστε βότανα στο σπίτι!

Οι περισσότεροι ζούμε σε πόλεις και είμαστε κλεισμένοι σε διαμερίσματα. Όμως το γεγονός  ότι δεν έχουμε κήπο ή αυλή που να μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε τα δικά μας λαχανικά και φρούτα δεν είναι δικαιολογία για να μην έχουμε τα δικά μας βότανα!

Στην βεράντα σας εκεί που έχετε μία γλάστρα με λουλούδια μπορείτε άνετα να
κάνετε τον δικόσας “botanique” με βότανα, που θα σας βοηθήσουν στη μαγειρική και όχι μόνο! Εσείς ποια θα  φυτέψετε φέτος;

1_thyme

Το «ΘΥΜΑΡΙ» είναι ένα από τα ιδανικά βότανα που  μπορείτε να επιλέξετε. Αρχικά μυρίζει υπέροχα και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σχεδόν σε όλα τα κρεατικά όταν μαγειρεύετε, αναμειγνύοντάς το με άλλα για ένα υπέροχο αφέψημα. Επίσης πρόκειται για ένα “εύκολο” αλλά και όμορφο φυτό!

 

 

 

 

 

 

2_rosemaryΤο ίδιο ισχύει και για το «ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ», το οποίο προσωπικά, αγαπώ ιδιαίτερα, για την μυρωδιά του. Επίσης είναι χρήσιμο και για τα μαλλιά, καθώς  τα βοηθά να μεγαλώσουν και να είναι πιο δυνατά. Ως βότανο είναι πολύ εύκολο να το καλλιεργήσετε μόνοι σας αφού οι ανάγκες του είναι ελάχιστες, αρκεί να έχει ήλιο και να θυμάστε να το ποτίζετε!

 

 

 

 

 

 

3_mintΓια την «ΜΕΝΤΑ» τα λόγια μάλλον είναι περιττά! Αν νομίζετε ότι είναι δύσκολο να έχετε την δική σας, κάνετε λάθος, καθώς  είναι πολύ εύκολη στο να καλλιεργηθεί και κάνει καλό στην υγεία.  Βοηθά  στον στομαχόπονο : κόψτε λίγα φύλλα και τα μασήστε τα , αμέσως θα αρχίσετε να αισθάνεστε καλύτερα. Το αφέψημα της είναι αναζωογονητικό και δροσιστικό και ιδανικό για να ανακουφιστείτε από τους πόνους τις περιόδου! Μπορεί να αναπτυχθεί ακόμα και σε εσωτερικούς χώρους σε ένα μικρό δοχείο! Σκεφτείτε ένα γλαστράκι μέντας στο περβάζι του παραθύρου πόσο χαριτωμένο φαίνεται!

 

 

 

 

4_basilΠοιος δεν αγαπά τον «ΒΑΣΙΛΙΚΟ» είτε φρέσκο, είτε αποξηραμένο;

Τα φύλλα του είναι τόσο απαραίτητα στη μαγειρική, που τα φαγητά μας θα ήταν τελείως άνοστα χωρίς αυτά. Και είναι τόσο εύκολο να μεγαλώνουμε τον δικό μας!  Απλά βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να τον βάλετε σε ένα μέρος όπου θα έχει πολύ φώς.

 

 

 

 

 

 

 

5_parsleyΤο ίδιο χρήσιμος είναι ο «ΜΑΪΝΤΑΝΟΣ» αφού μπορούμε να τον βάλουμε σχεδόν σε όλα τα φαγητά, όποτε είναι προτιμότερο να έχουμε τον δικό μας, για να μην  ξεμείνουμε την στιγμή που τον χρειαζόμαστε. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διαλέξετε ποια από όλες τις ποικιλίες του θέλετε να έχετε στο περβάζι σας.

 

 

 

 

 

7_lavenderΗ αγαπημένη μωβ «ΛΕΒΑΝΤΑ», δεν είναι μόνο το υπέροχο χρώμα της, που είναι ένα από τα αγαπημένα μου, αλλά και το άρωμα της το όποιο όπου και αν το βρω με παρασύρει σε έναν άλλο κόσμο! Η λεβάντα πρέπει να είναι ένα από τα βασικά σας βότανα! Είναι πολύ εύκολο να αναπτυχθεί ..και να χρησιμοποιηθεί! Αν για παράδειγμα ψάχνετε έναν τρόπο για να χαλαρώσετε, αυτό είναι το βότανο για σας! Αν νιώθετε ανήσυχοι ή στρεσαρισμένοι , πιείτε λίγο λεβάντα τσάι. Επίσης είναι εξαιρετική για να τη βάλετε στις ντουλάπες σας αλλά και για να ρίξετε λίγα ανθάκια στη μπανιέρα σας όταν κάνετε αφρόλουτρο!

 

 

6_sageΤέλος η «ALOE VERA» είναι ιδανική για να θεραπεύσει εγκαύματα, κοψίματα, φλεγμονές και τσιμπήματα. Το μόνο που θα χρειαστεί από εσάς είναι αρκετή ζεστασιά κατά τους χειμερινούς μήνες, για αυτό καλό είναι τότε να της δώσετε την προσοχή σας. Χρησιμοποιήστε το gel που βγάζουν τα φύλλα τις και θα καταλάβετε πόσο χρήσιμη είναι.

You may also like