Καλοκαίρι τέλος, αλλά όχι κι η αντηλιακή μας κρέμα

Το καλοκαίρι τελείωσε κι ο ήλιος πλέον δεν είναι τόσο δυνατός – το σκηνικό πλέον περιλαμβάνει συννεφιές και βροχές. Άρα δε χρειαζόμαστε πια την αντηλιακή κρέμα προσώπου, σωστά;

               Λάθος!

               Το ότι το φως του ήλιου είναι πιο αχνό συγκριτικά με τους καλοκαιρινούς μήνες, δε σημαίνει πως δεν υφίσταται. Για την ακρίβεια, το 80% των υπεριωδών ακτίνων του ήλιου εξακολουθεί να περνάει μέσα από τα σύννεφα. Αυτό σημαίνει πως, παρά την όποια σκοτεινιά της ημέρας, ο ήλιος εξακουλουθεί να απειλεί την επιδερμίδα μας.

               Επίσης, οι υπεριώδεις ακτίνες μπορούν να περάσουν ακόμη και μέσα από το γυαλί. Κι αν και το γυαλί μας προστατεύει από το μήκος κύματος των UVB (των ακτινών που μπορούν να προκαλέσουν έγκαυμα), το 75% των UVA ακτίνων μπορεί να το διαπεράσει, καθιστώντας την επιδερμίδα μας ευάλωτη σε αλλοίωση, πρόωρη γήρανση, ακόμη και καρκίνο του δέρματος. Επίσης, οι UVB ακτίνες χάνουν μεν την ισχύ τους κατά τους ψυχρούς μήνες, οι UVA παραμένουν ισχυρές.

               Επομένως, η αντηλιακή προστασία είναι ουσιαστική καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

               Το μόνο που αλλάζει είναι η επιλογή του προϊόντος. Το καλοκαίρι οι περισσότερες γυναίκες αποφεύγουμε το μακιγιάζ, καθώς συχνά χάνεται λόγω του ιδρώτα. Το χειμώνα, όμως, καθώς επιστρέφουμε στη συνήθη μας ρουτίνα για μακιγιάζ, καλό είνα να προτιμούμε ένα πιο ελαφρύ προϊόν το οποίο δε θα επηρεάσει και την αποτελεσματικότητα και τη διάρκεια του primer ή του foundation μας.

               Φυσικά, όπως και το καλοκαίρι, εφαρμόζουμε την αντηλιακή μας κρέμα περίπου είκοσι λεπτά πριν εκτεθούμε στον ήλιο. Συνεχίζουμε τη ρουτίνα του καλοκαιριου΄όλο το χρόνο και το δέρμα μας θα μας ευχαριστεί!

You may also like