Καλοκαιρινή, φρέσκια και ξεκούραστη από την κορυφή ως τα… νύχια!

από την Πέπη Γεωργιάδου

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, αν τα πατουσάκια μας είχαν… στόμα, τι θα μας έλεγαν; Και κυρίως, τι θα μας ζητούσαν; Οι ακούραστοι αυτοί εργάτες δουλεύουν full time και, ειδικά, την εποχή των καλοκαιρινών διακοπών με… υπερωρίες και σε συνθήκες ξηρότητας ή/και υπερβολικής υγρασίας. Αν, λοιπόν, κατέβαιναν σε… απεργία, το πρώτο τους αίτημα θα ήταν «διώξτε κάλους και σκληρύνσεις από πάνω μας». Δίπλα σ’ αυτό θα κρατούσαν ένα μεγάλο πλακάτ που θα έγραφε «έχουμε ανάγκη από διακοπές».
Τα πατουσάκια μας, όπως και το υπόλοιπο δέρμα μας, αφυδατώνονται από τα πολλά ντουζ. Συχνά σκληραίνουν και κάποιες φορές κάνουν ραγάδες. Η ελαφρόπετρα την ώρα του ντουζ είναι μια πρώτη απάντηση στο αίτημά τους. Αμέσως μετά την απολέπιση, είναι απαραίτητη η ενυδάτωση με μια καλή κρέμα.
Η διαπραγμάτευση των εργατών με τον εργοδότη είναι σκληρή. Ως δείγμα καλής θελήσεως, ο διευθυντής – εγκέφαλος, που χρειάζεται ικανοποιημένους και παραγωγικούς υπαλλήλους, προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πεντικιούρ. Θα ενυδατώσει, θα προσφέρει φρεσκάδα, θα αφαιρέσει νεκρά κύτταρα, κάλους και ξηρότητα και θα δώσει χρώμα στα νυχάκια, για να φαίνονται όμορφα μέσα στα πεδιλάκια τους. Και επειδή ευτυχισμένα κάτω άκρα είναι… μισά χωρίς ευτυχισμένα πάνω άκρα, έξτρα μπόνους ενυδάτωση για τα χέρια, με ολοκληρωμένο μανικιούρ, κρέμες και ειδικά λαδάκια που συμβάλλουν στην καλή ανάπτυξη των νυχιών.

Τα ποδαράκια, όμως, ζήτησαν επιτακτικά «διακοπές». Μας πώς να δώσει ο διευθυντής – εγκέφαλος άδεια διακοπών στους… αναντικατάστατους; Πολύωρες συσκέψεις καταλήγουν σε μια έξυπνη πρόταση, συμφέρουσα και για τις δύο πλευρές: η θαυματουργή ρεφλεξολογία. Ένα αναζωογονητικό relax μασάζ, που κυριολεκτικά δίνει… φτερά στα πόδια. Στο τέλος της ημέρας, οι κουρασμένοι εργάτες, με βήμα αργό, σχηματίζουν ουρά, περιμένοντας υπομονετικά τη σειρά τους, για να παραδοθούν στα έμπειρα χέρια του θεραπευτή. Αυτός θα τους ταξιδέψει σε ένα κόσμο γεμάτο θετική ενέργεια, καλή διάθεση και ευεξία. Θα τους κάνει ένα θεραπευτικό μασάζ, που στηρίζεται στο άγγιγμα, την πιο ουσιαστική μορφή επικοινωνίας. Με τις κατάλληλες κινήσεις στις πατούσες, θα ανακουφίσει και θα ενεργοποιήσει όλα τα κουρασμένα μέλη, βάζοντας σε λειτουργία το φυσικό «φαρμακείο» του οργανισμού. Θα επαναφέρει τη χαλάρωση, την αρμονία και την ισορροπία σε ολόκληρο το σώμα, αφαιρώντας την αρνητική ενέργεια της ημέρας.

Από την τζαμαρία του πολυτελούς γραφείου του στον πιο ψηλό όροφο του Οργανισμού, ο διευθυντής – εγκέφαλος παρακολουθεί ικανοποιημένος τους ξεκούραστους και γελαστούς υπαλλήλους του να φεύγουν από το ρεφλεξολόγο, ευχαριστημένοι και έτοιμοι για να δώσουν ξανά τον καλύτερο και πιο παραγωγικό εαυτό τους.

Αν θέλετε κι εσείς όμορφα, περιποιημένα, ξεκούραστα και, κυρίως ευτυχισμένα, ποδαράκια και χεράκια, ρίξτε μια ματιά στο facebook, στη σελίδα ART NAIL BY PEPI http://www.facebook.com/pages/ART-NAIL-BY-PEPI/309451085814379 .

You may also like