Καρκίνος: Πώς τον κατακτούμε; Τι να του μαγειρέψουμε;, από τη Χριστίνα Θεοχάρη

b18d68b9e0b48b9180be629db4436c5eΧαῖρε βάθος ἀμέτρητον!

I’d do anything for love

Το τέταρτο ζώδιο του αστρολογικού κύκλου, πλησιάζει στο τέλος του και η Νέα Σελήνη στις 27/6 ευνοούσε  κάθε είδους επικοινωνία, συναισθηματικό ξεκαθάρισμα ή εξομάλυνση εντάσεων, καθώς και νέες σχέσεις και συνεργασίες..

Ο Καρκίνος με κυρίαρχο πλανήτη του την πανέμορφη, μυστηριώδη, λαμπερή αλλά και σκοτεινή Σελήνη, βλέπει τη ζωή σαν μια άμπωτη και μια πλημμυρίδα, βουτώντας βαθιά στη θάλασσα του υποσυνείδητου. Οι αισθήσεις του και τα συναισθήματά του τον παρασέρνουν σαν κύματα και κυριαρχούν ως βασικό κριτήριο επιλογής καταστάσεων, σχέσεων και ανθρώπων.

Μην πληγώσετε ένα Καρκίνο, δεν θα το ξεχάσει ποτέ. 

Η μνήμη του έχει μάθει να «αποθηκεύει στο σκληρό» τις πιο παλιές αναμνήσεις, ακόμη και τα πιο μικρά, απειροελάχιστα τραύματα και να συνδέει ανθρώπους, μέρη, γεγονότα με αυτά.

Είναι φορές που ζουν μόνο μέσα απ’ όσα θυμούνται και φαντάζονται, κι εκεί τους χρειάζεται ένα ζώδιο όπως ο Δίδυμος, ο Λέων, ο Τοξότης ή ο Κριός για να τους ξεκουνήσει και τους κάνει να πατήσουν ξανά το fast-forward.

Δεν είναι τυχαίο που ο Κάβουρας είναι το ζώδιο-σύμβολο που τους εκπροσωπεί: κουβαλάνε το σπίτι τους μαζί τα Καρκινάκια κι αυτό σημαίνει ότι μαζί τους φέρουν το παρελθόν, τις μνήμες, τις μυρωδιές, τα χρώματα και τις γεύσεις από τα παλιά. Παιδική ηλικία, η Μάνα, οι πρώτοι έρωτες, οι σχέσεις που δεν έθρεψαν το συναίσθημα στο οποίο τόσο βασίζονται, αλλά το σκόρπισαν στον άνεμο, τους προσδιόρισαν τα μάλα και τους έκαναν να κολλήσουν.

Δεν ξεχνούν επίσης ποτέ τα λόγια που τους πλήγωσαν.  Οι λέξεις έχουν πάντοτε ειδικό βάρος για τους Καρκίνους και γι’αυτό ο ήχος, δηλαδή η μουσική έχει θεραπευτική επίδραση πάνω τους.

Παρορμητικά, τρυφερά, εκδηλωτικά, μυστηριώδη, αφοσιωμένα και δοτικά, τα Καρκινάκια είναι και πολλές φορές άκαμπτα, πεισματάρικα μέχρι αηδίας και σκληρά, ειδικά όταν πρέπει να αμυνθούν, γεμάτα αντιθέσεις και πολύ πιο ανθεκτικά στις κακουχίες απ’όσο και τα ίδια νομίζουν. Παραμένουν όμως ελκυστικά, με μια υπόγεια, αδιόρατη -ενίοτε -γοητεία. Ειδικά οι άντρες, παρ’όλο που θεωρούνται γενικά κτητικοί, πιστοί σύντροφοι & δύσκολα χωρίζουν ενώ ακόμη πιο δύσκολα φεύγουν από ένα γάμο ή μια σοβαρή σχέση, φλερτάρουν εξακολουθητικώς και απατούν συστηματικά! Ψάχνουν την επιβεβαίωση και το συναίσθημα, κι όταν δεν την παίρνουν, την αποζητούν αλλού.

Ο αισθησιασμός, η γλυκύτητα, η γοητεία αλλά και η ευαισθησία τους στις ανάγκες των άλλων είναι από τα πιο βασικά τους όπλα. Φύση καλλιτεχνική και ευαίσθητη ο Καρκίνος γίνεται λαμπρός σεφ, με έφεση στην υψηλή ζαχαροπλαστική, χορευτής, ηθοποιός, ζωγράφος, μέντιουμ-παραψυχολόγος, λογοτέχνης αλλά και αξιόπιστος, αφοσιωμένος τεχνοκράτης και επιστήμονας, σε όσους τομείς χρειάζεται εξυπνάδα, παρατηρητικότητα, διεισδυτικότητα, διαίσθηση, επιμονή, και εμβριθής μελέτη των ανθρώπων με τους οποίους συνεργάζονται. Διαθέτουν εξαιρετική «μύτη» για κάθε είδους business και οικονομική συναλλαγή. Στο περιβάλλον εργασίας, ο Καρκίνος είναι εργατικός, φιλότιμος, υποστηρικτικός, καλός συνεργάτης, με διάθεση να βοηθήσει και να συνδράμει το συνάδελφο.

Με τον Άρη στο Ζυγό, οι σχέσεις τους τελευταίες μήνες, υπέστησαν μεγάλα σκαμπανεβάσματα, κάποιες δεν άντεξαν του κραδασμούς, άλλες διατηρήθηκαν με τη συνδρομή του αυστηρού Κρόνου που τους κάνει τρίγωνο. Τώρα βρίσκονται στις τελευταίες δυο βδομάδες του Δία στον Καρκίνο, οπότε ειδικά οι του 3ου δεκαημέρου, τρεχάτε να προλάβετε ευκαιρίες, γνωριμίες, νέες συνεργασίες ή και σχέσεις.

b5195216d9d9390bb2af0f9d9ea3c15c

Gustav Klimt

Άξιοι εκπρόσωποι του ζωδίου: η ανεπανάληπτη Meryl Streep, ο γεμάτος γοητεία Tom Cruise, η τολμηρή και αισθησιακή Frida Kahlo, o συμβολιστής Giorgio de Chirico και o Rembrandt, ο καταθλιπτικός Franz Kafka, ο Marcel Proust (φυσικά τι άλλο θα ήταν;) αλλά και ο Γάιος Ιούλιος Καίσαρας, η πιο σημαντική προσωπικότητα της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Ο Ιούλιος, άλλωστε, ο μήνας του Καρκίνου, πήρε το όνομά του από εκείνον.

 

Ο Καρκίνος θα αποζητά πάντοτε την ιδανική αγάπη και το πιο συγκινητικό του χαρακτηριστικό, εκτός από την συντροφικότητα και την αφοσίωση είναι πως όταν βρει το άλλο του μισό, θα κάνει τα πάντα για να παραμείνουν σ’ένα μαγικό, παραμυθένιο «Μαζί».

 

Υπάρχει άλλωστε ωραιότερος πίνακας που να συμβολίζει την ένωση δυο ανθρώπων, σε μια πανέμορφη, ολόχρυση αγκαλιά από το Φιλί του διάσημου αυστριακού ζωγράφου (Καρκίνος φυσικά-what else?) του Gustav Klimt;

 

Περισσότερα για την Χριστίνα Θεοχάρη, μπορείτε να διαβάσετε εδώ

You may also like