Κεφάλαιο “Φρύδια”, από την Εύη Τσανάκα

fridiaΣήμερα θα σου μιλήσω για ένα αρκετά μεγάλο κεφάλαιο του μακιγιάζ που ακούει στο όνομα “φρύδια”. Θεωρώ πως είναι εξίσου σημαντικά όπως και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία του μακιγιάζ και πως μπορούν να φωτίσουν ή να “καταστρέψουν” ένα πρόσωπο.

Οι τάσεις έρχονται και παρέρχονται και σε αυτά όπως και σε όλους τους τομείς της ομορφιάς, αλλά ελάχιστα είναι τα πρόσωπα εκείνα που μπορούν να υποστηρίξουν τις τόσο μεγάλες (και συνήθως ακραίες) αλλαγές που κάθε τόσο προστάζονται από τα catwalks.

Προσωπικά, τα παχιά φρύδια ποτέ δεν μου άρεσαν ιδιαίτερα. Νιώθω πως “πνίγουν” τη ματιά και δεν έχεις και πολλές επιλογές όσον αφορά το μακιγιάζ, καθότι λόγω φρυδιών, η περιοχή δεν σηκώνει και πολλά πολλά. Ναι στο να διορθώσεις το σχήμα με ένα μολύβι ή κάποια σκιά. Ναι, και στο να γεμίσεις τα πιθανά κενά που οι περισσότερες έχουμε και να μπορέσεις να του χαρίσεις μια γεμάτη και καλοσχηματισμένη εικόνα. Αλλά όπως και όλα τα πράγματα σε αυτή τη ζωή, χρειάζεται μέτρο.

Ο σχηματισμός τους είναι πολύ σημαντικός, γι’αυτό σου προτείνω μια επίσκεψή σε κάποια αισθητικό της οποίας τη δουλειά την έχεις ήδη δει έτσι ώστε να είσαι ήσυχη. Η μετέπειτα διατήρηση είναι μια άλλη ιστορία, για την οποία σου έχω ένα μυστικό. Μην τα αφήσεις να χαλάσουν αλλά κάθε τόσο, όσο είναι καλοσχηματισμένα με τα κατάλληλα προϊόντα που έχεις επιλέξει, αφαίρεσε με το τσιμπιδάκι σου τις τρίχες που περισσεύουν γύρω γύρω.

Να θυμάσαι πως τα φρύδια παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο από τα αρχαία ακόμα χρόνια όταν τα διάφορα σχήματα αυτών μπορούσαν να μεταφέρουν στους θεατές τα συναισθήματα των ηθοποιών. Όχι λοιπόν στα πολύ φαρδιά. Όχι στα πολύ λεπτά. Όχι στα ίσια.

Καλή επιτυχία!!!

Η Εύη Τσανάκα είναι αισθητικός, make-up artist και blogger και μπορείτε να την διαβάσετε εδώ

You may also like