Κι όμως ο βραδινός ύπνος μπορεί να “καταστρέψει” το δέρμα μας

Ο βραδινός ύπνος ονομάζεται και ύπνος της ομορφιάς. Και όχι άδικα, μιας και μπορεί να προκαλέσει περισσότερη βλάβη παρά καλό. Ας ρίξουμε λίγο φως λοιπόν, σε όλες εκείνες τις αιτίες που μπορούν να φέρουν την καταστροφή στο δέρμα μας ενόσω κοιμόμαστε.

#1 Όταν κοιμόμαστε, τα κύτταρα του δέρματος εργάζονται πυρετωδώς προς αποκατάστασή του. Κάτι σαν επαναφόρτιση δηλαδή. Εάν συνεχίζουμε να μειώνουμε ολοένα και περισσότερο τις ώρες του ύπνου μας, το αποτέλεσμα θα είναι ένα κουρασμένο και θαμπό δέρμα. Η έλλειψη ύπνου θα διαταράξει την ισορροπία του νερού, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε σακούλες κάτω από τα μάτια μας, μαύρους κύκλους και πιο ορατές ρυτίδες. Το χειρότερο από όλα όμως, είναι η επιτάχυνση της γήρανσης.

#2 Οι ειδικοί υποδεικνύουν ότι ο καλύτερος ύπνος γίνεται όταν η θερμοκρασία του δωματίου είναι περίπου στους 20 βαθμούς. Η ίδια η θερμότητα μπορεί να μην προκαλέσει άμεση βλάβη στο δέρμα μας, ωστόσο μπορεί να επηρεάσει τις φυσικές ρυθμίσεις θερμοκρασίας του σώματος και να μας φέρει ανήσυχο ύπνο. Η αϋπνία μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης, που μπορεί να οδηγήσουν σε αυξημένο άγχος και φλεγμονή στο σώμα, βλάπτοντας την ποιότητα του δέρματός μας. Κάτι που θα μπορούσε να χειροτερέψει κατά πολύ τις περιπτώσεις δερμάτων με ακμή.

#3 Οτιδήποτε μεταφέρει βρωμιά και λιπαρότητα στο δέρμα μας, μπορεί να προκαλέσει ακμή και ερεθισμούς. Αυτό ονομάζεται μηχανική ακμή. Ένας τύπος ακμής που είναι το αποτέλεσμα των υλικών ή των αντικειμένων που αγγίζουν το πρόσωπό μας. Ακόμα κι αν έχετε καθαρίσει πλήρως και σωστά το πρόσωπό σας, δεν έχει κανένα νόημα εάν ξαπλώσετε σε βρώμικες μαξιλαροθήκες, μιας και τα υπολείμματα βρωμιάς θα μεταφερθούν εκ νέου στο πρόσωπό σας. Φροντίστε να τις πλένετε κάθε δεύτερη εβδομάδα.

#4 Αν σας λείπουν σημαντικά βήματα στη βραδινή σας φροντίδα, το δέρμα σας μπορεί να μην έχει ό,τι χρειάζεται πριν από τον ύπνο. Ξεκινήστε με ένα καθαρό πρόσωπο, εφαρμόστε ορούς και λοσιόν και τελειώστε με τα  εξειδικευμένα προϊόντα για τη νύχτα και τις ανάγκες σας. Να θυμάστε πως το δέρμα χάνει αρκετή από την υγρασία του, κατά τη διάρκεια της νύχτας, οπότε φροντίστε να επιλέξετε έξτρα ενυδατικά προϊόντα που θα του δώσουν αυτό ακριβώς που χρειάζεται. Να γιατί υπάρχουν οι κρέμες νύχτας.

You may also like