Κολοκυθοκεφτέδες

ΥΛΙΚΑ:
ψίχα από 10 μεγάλα κολοκύθια
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
3-4 φρυγανιές τριμμένες
1 αυγό
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
μισό ματσάκι δυόσμο
μισό ματσάκι μαϊντανό
150 gr regato τριμμένο
αλατοπίπερο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Χτυπάμε στο μπλέντερ το κολοκύθι να λιώσει. Το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει καλά.
Βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο, το δυόσμο και το μαϊντανό και τα χτυπάμε να λιώσουν κι αυτά.
Τα αδειάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ, ρίχνουμε και το κολοκύθι, προσθέτουμε το αυγό, το τυρί, τη φρυγανιά, το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
Βάζουμε λάδι στο τηγάνι να κάψει και με ένα κουτάλι μεγάλο παίρνουμε από το μείγμα και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά. Όταν ροδίσουν τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε πιατέλα με χαρτί απορροφητικό.

Πηγή: http://www.sintagespareas.gr/

You may also like