Κριός, το πάθος και η ζωντάνια!, από τη Χριστίνα Θεοχάρη

tumblr_static_aries_mythology_1_Ζήτα αυτό που θέλεις και να είσαι προετοιμασμένος να το αποκτήσεις.

Μάγια Αγγέλου, ποιήτρια (4/4/1928-28/6/2014)

Μπήκαμε στον πιο όμορφο μήνα της άνοιξης, τον Απρίλιο και το ζώδιο του Κριού έχει ανατείλει ήδη στο αστρολογικό στερέωμα. Ο δημοφιλής και φλογερός Κριός είναι σίγουρα  γεννημένος «μπροστάρης». Ζώδιο της φωτιάς, θετικό, ενεργητικό, δυναμικό και πάνω απ’όλα παρορμητικό.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, αγαπητοί Κριοί, ότι έχετε κέρατα-το κεφάλι κάτω λοιπόν και πάμε!

Με σύμμαχο και οδηγό τον Πλανήτη Άρη (ναι, τον γνωστό ερωτύλο, τσαντίλα και πολεμοχαρή εραστή της Αφροδίτης), που σας εφοδιάζει με άφθονη ενέργεια, ξεροκεφαλιά, θάρρος και θράσος μπορείτε να  κινήσετε ακόμη και βουνά (τρόπον τινά), για να επιτύχετε τους στόχους σας. Η φήμη σας –εξάλλου- ως αποφασιστικά άτομα προηγείται των πράξεων σας.

Η αποδοχή από τους άλλους είναι ένα από τα τρωτά σας σημεία. Η επιδοκιμασία που ζητάτε από τους γύρω σας δεν έχει καμιά σχέση με αυτή των υπόλοιπων ζωδίων. Ο Σκορπιός για παράδειγμα τη χρειάζεται διότι νιώθει ότι έτσι μπορεί να ελέγχει τους πάντες. Ο αγαπητός Λέων γιατί τρελαίνεται για προβολή, ο Ζυγός θέλει να του πεις πόσο καλό γούστο έχει μια και είναι νάρκισσος, ο Καρκίνος πρέπει να ξέρει ότι το φαγάκι του είναι ποίημα γιατί μόνο έτσι βρίσκει κίνητρο και λειτουργεί.

Εσείς όμως την έχετε αληθινά ανάγκη, σαν ένα μικρό παιδί. Για να θρέψετε το ομολογουμένως υπερφυσικό εγώ σας και να καλύψετε τις εσωτερικές σας ανασφάλειες, να νιώσετε αγαπητοί, αποδεκτοί και κυρίως πρώτοι απ’όλους!

Τότε ως δια μαγείας μεταμορφώνεστε σε μαχητή, προστάτη ακόμη και ήρωα, ενώ ο ενθουσιασμός σας, αποτελεί πολύ συχνά έμπνευση για τους άλλους.

Ανοιχτοί σε νέες ιδέες και εμπειρίες γίνεστε πολύ γρήγορα δημοφιλείς στους χώρους εργασίας. Σας ταιριάζουν όμως καλύτερα τα ελεύθερα επαγγέλματα, αφού είστε φιλόδοξοι και γεννημένοι ηγέτες. Όταν δεν εργάζεστε ή δεν έχετε κάνει το χόμπι σας επάγγελμα, θα βρείτε τη διάθεση και τη σωματική ρώμη να ασχοληθείτε με κάποιο σπορ. Κάτι απλό… όπως πυγμαχία, πάλη, ξιφασκία, αγώνες αυτοκίνητων, έστω ένα Motocross στις λάσπες-οτιδήποτε τρέφει και αναπτύσσει την ανταγωνιστική σας διάθεση!

Ανεξάρτητοι και ευπροσάρμοστοι,ποθείτε διακαώς την περιπέτεια και δεν διστάζετε να εμπλακείτε σε δύσκολες και περίεργες καταστάσεις. Θυμάστε εκείνη την ιστορία για έναν τύπο που πετάχτηκε 5’ για τσιγάρα και επέστρεψε από τη Νότια Αμερική μετά από 5 χρόνια; Ήταν σίγουρα Κριός! Το πάθημα σπανίως αποτελεί μάθημα για εσάς. Αντιμετωπίζετε ξανά και ξανά τα ίδια λάθη μέχρι να εξαντληθείτε συναισθηματικά και ψυχολογικά και μόνο τότε- ίσως-ησυχάσετε για ένα μικρό διάστημα μέχρι να ανακτήσετε ξανά τις δυνάμεις σας…και μετά, ξανά προς τη δόξα τραβάτε!

7cef1c91efa865c51ec926bdf900ab17Ως φίλοι, είσαστε κελεπούρια . Αρκεί να αποφασίσετε ότι το άλλο άτομο «αξίζει» την προσοχή σας. Σε αντίθεση με τις ερωτικές σας σχέσεις, οι φιλικές είναι μακροχρόνιες. Δεν προσκολλάστε επάνω τους, παρά διατηρείτε μια αμοιβαία σχέση ελευθερίας και κατανόησης. Όταν θα καταστεί ανάγκη, θα είσαστε εκεί να προστατέψετε, να βοηθήσετε και να εμψυχώσετε τους φίλους σας.

Οι έρωτές σας είναι και το αλατοπίπερο στη ζωή σας. Αν ήταν δυνατό, θα ήσασταν συνέχεια ερωτευμένοι… θα ζούσατε ξανά και ξανά το παιχνίδι της κατάκτησης, της αποπλάνησης, του πάθους. Η ζωή ένα ατελείωτο φλερτ! Παθιασμένοι συναισθηματικά και σεξουαλικά δεν ικανοποιήστε με ψίχουλα. Θέλετε το αντικείμενο του πόθου σας αποκλειστικά δικό σας. Ο έρωτας για ‘σάς είναι συνδεδεμένος αποκλειστικά με το σεξ. Εάν δεν σας ικανοποιεί σεξουαλικά μια σχέση… πηγαίνετε για άλλα, ψάχνοντας πάντα τον/την ιδανικό/η παρτενέρ.

Επίσης, δεν γνωρίζουμε εάν στον πλανήτη Γη περπάτησε ποτέ μονογαμικός Κριός. Εάν συνέβη, το πιο πιθανό είναι να ήταν λάθος η ημερομηνία γέννησής του.

Εχθρός σας η ρουτίνα και η οικειότητα. Μεγαλώνοντας, οι σχέσεις σας βελτιώνονται σε μεγάλο βαθμό (με ένα – δυο διαζύγια στην πλάτη σας) εφόσον το σεξ μπαίνει πλέον σε δεύτερη μοίρα (δεν παίρνουμε όρκο ούτε και γι’ αυτό) κι εσείς απολαμβάνετε πλέον τη χαρά της συντροφικότητας.

Την τελευταία τριετία,τα Κριαράκια κυρίως του δεύτερου και τρίτου δεκαημέρου, με τα τετράγωνα Ουρανού –Πλούτωνα, υπήρξαν από τα ζώδια εκείνα στον άξονα των παρορμητικών, των οποίων η ζωή έγινε κομμάτια. Ανατροπές σε όλα τα επίπεδα, θέματα υγείας και οικογένειας, θετικές και μη αλλαγές σε δουλειά  και σχέσεις, απώλειες προσώπων, σκληρές διαμάχες και διαπραγματεύσεις που άλλαξαν τη ζωή σας εκ βάθρων. Ευτυχώς η περίοδος αυτή φτάνει στο τέλος της, κι όσοι/όσες καταφέρατε να μαζέψετε τα κομμάτια σας και να πάτε μπροστά, θα απολαύσετε από εδώ και πέρα μια περίοδο νηνεμίας και ωριμότητας.

 

Διάσημοι Κριοί είναι οι: Lady Gaga, Robert Downey Jr, Arturo Toscanini, Emile Zola, Marlon Brando, Anatole France, Alec Baldwin και ο απόλυτος Κριός (μονομάχος) Russell Crowe– ενώ η ιδανικότερη ενσάρκωση του Κριού βρίσκεται στον μοναδικό, και πολυπράγμονα homo universalis, τον Leonardo DaVinci!

Περισσότερα για την Χριστίνα Θεοχάρη, μπορείτε να διαβάσετε εδώ

 

You may also like