Λίγες μέρες έμειναν για το 7ο Spetses Mini Marathon

Ήρθε επιτέλους αυτή η στιγμή του χρόνου που αρχίζουμε να ετοιμαζόμαστε ψυχολογικά για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός που “κλείνει” για εμάς την θερινή περίοδο: το Spetses Mini Marathon!

Για 7η χρονιά , η Μαρίνα Κουταρέλλη και η υπερδραστήρια ομάδα της Comminication Lab (Θοδωρής Φιλίππας, Μαρία-Ανέττα Θεοχάρη, Αχιλλέας Τσιμπογιάννης, Σταυριανή Κουτάβα) με τη συμβολή -φυσικά – του Δήμου Σπετσών  και του Ε.Ο.Τ και άλλων οργανισμών και χορηγών, διοργανώνουν 6 με 8 Οκτωβρίου στο αγαπημένο νησί του Αργοσαρωνικού, αγώνες κολύμβησης, τρεξίματος, sup, για μεγάλους και μικρούς που  άνετα θα το χαρακτήριζα ως ένα φεστιβάλ του ευ ζην, ευ αγωνίζεσθαι!

O γιος μου, Παύλος, το περιμένει σαν τρελός κι έχουμε ήδη κλείσει το σπίτι μας από τον Αύγουστο γιατί θέλαμε να είμαστε σίγουρες (καθώς θα πάμε και φέτος με την Χάρις Μακράκου και την κόρη της Βασιλική) ότι θα βρούμε να μείνουμε, καθώς αναμένεται και φέτος να γίνει χαμός από συμμετοχές.

Η φετινή  διοργάνωση πρωτοπορεί, για άλλη μία φορά, μέσω του Spetses mini Marathon App, που δημιουργήθηκε από την Grand Sponsor Telecoms Provider WIND Hellas και ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης συνέντευξης Τύπου που διοργανώθηκε στα NOVA CINEMA ODEON ΜΑΡΟΥΣΙ την προηγούμενη Δευτέρα. Το app διατίθεται δωρεάν και δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να κάνουμε live streaming, να παρακολουθούμε τους φίλους μας καθώς και να ενημερωνόμαστε για τις διαδρομές, το πρόγραμμα και τα νέα της διοργάνωσης in real time.

Το Spetses mini Marathon παραδοσιακά προσελκύει παγκοσμίου φήμης αθλητές που δίνουν άλλη διάσταση στη διοργάνωση και η φετινή χρονιά δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Έτσι, φέτος αναμένεται να δώσουν το «παρών»ο χάλκινος ολυμπιονίκης του Ρίο Παναγιώτης Μάντης, οι Πρωταθλήτριες Ευρώπης στην Ιστιοπλοϊα Μαρία Μπόζη και Ραφαηλίνα Κλωναρίδου,ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, ο Γιάννης Δρυμωνάκος, ο Δημήτρης Κουλούρης, ο Στέφανος Δημητριάδης, η Νόρα Δράκου, ο Χρήστος Χαρατάσος, ο κορυφαίος Έλληνας Μαραθωνοδρόμος Χριστόφορος Μερούσης της #TeamGarminGreece, καθώς και οι καταξιωμένοι Μαραθωνοδρόμοι Γιώργος Σίκαλος και Δημήτρης Κορολόγος από την ομάδα της Herbalife Nutrition. Πιστοί στο ραντεβού τους, μεταξύ άλλων, με τη διοργάνωση θα είναι, επίσης, η Ντενίζ Δημάκη, ο Χρήστος Μποφίλιος, ο Νίκος Σημαντήρας και η Κατερίνα Σάπαρη από την ομάδα της Interwetten, ο Πάνος Δημόπουλος από την ομάδα της Smart Ισμαήλος καθώς και οι Αναστασία Καρακατσάνη, Γιώργος ΔιαλεκτόςΚώστας Γκελαούζος και Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου από την ομάδα της WIND Running Team.Όπως κάθε χρονιά, το «παρών» θα δώσουν και κορυφαίοι αθλητές με αναπηρία, μεταξύ των οποίων ο παραολυμπιονίκης Jesus Fernandez και ο παγκόσμιος πρωταθλητής Νίκος Παπαγγελής.

Η αυλαία της φετινής διοργάνωσης θα ανοίξει με το «Sunset Yoga» από τα Holmes Place, τον Wellness Partner του SMM 2017, και θα συνεχιστεί με τα καθιερωμένα πλέον 8 δρομικά και κολυμβητικά αγωνίσματα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα και καλύπτουν όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και όλα τα διαφορετικά ενδιαφέροντα. Από το μη αγωνιστικό My 1st Spetses mini Marathon για βρέφη και γονείς και τους παιδικούς αγώνες δρόμου και κολύμβησης μέχρι τους αγώνες δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων και από τον μίνι μαραθώνιο των 25 χιλιομέτρων μέχρι τον Διάπλου των Σπετσών που, με βάση τις συμμετοχές, είναι ο μεγαλύτερος αγώνας ανοιχτής θάλασσας στην Ευρώπη, καθώς και το 2ο Spetses SUP event.

 «Αποτελεί τεράστια δικαίωση για τις προσπάθειές μας το γεγονός ότι το Spetses mini Marathon έχει δημιουργήσει ουσιαστικά ένα νέο προϊόν για την ελληνική τουριστική οικονομία, με αφίξεις ακόμη και από τη Νέα Ζηλανδία. Είμαστε διπλά περήφανοι, τόσο λόγω της δημιουργίας του νέου, καινοτόμου μας application όσο και της κίνησης «BringaTree» για την αναδάσωση του αγαπημένου μας νησιού». 

Δρ. Μαρίνα – Λύδα Κουταρέλλη, ιδρύτρια του θεσμού και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής

Η διοργάνωση θα έχει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα καθώς η ομάδα της Communication Lab καλεί όλους τους συμμετέχοντες, αθλητές και μη, να προσφέρουν από ένα χαλέπιο πεύκο (ή να συμβάλλουν μέσω της καταβολής του αντίστοιχου αντιτίμου) ούτως ώστε να γίνει η προγραμματισμένη αναδάσωση του νησιού μέσα στο 2018, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων. Το όνομα ( και τo hashtag ) της προσπάθειας λέγεται  Bring a Tree και πρόκειται για μία πρωτοποριακή κοινωνική κίνηση ευαισθητοποίησης του κόσμου έπειτα από τις καταστροφικές πυρκαγιές που έλαβαν χώρα στο νησί των Σπετσών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

photo credits: Μυρτώ Κάζη (www.yes-I-am.gr)

Ασφαλώς, όπως και όλες τις προηγούμενες φορές, έχει προγραμματιστεί πληθώρα κοινωνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Ανάμεσά τους τα «Σπετσιώτικα Κεράσματα» που δημιουργούνται από τη Χρυσή Ζύμη (για την οποία τρέχει η αγαπημένη μας Μυρτώ Κάζη -από το @yesIdo.gr-με τα παιδιά της και τον σκύλο της) σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Σπετσών, αλλά και το καθιερωμένο πια Melissa Pasta Night. Ξεχωριστή θέση κατέχουν οι 360 Σπετσιώτες εθελοντές που δίνουν κάθε χρονιά τον καλύτερό τους εαυτό.

 

Τα αγωνίσματα του Spetses mini Marathon 2017:

  • 25 χλμ. Island Round – Πλήρης Φυσιολατρικός Γύρος του Νησιού
  • 10 χλμ. Run
  • 5 χλμ. Fun Run  – Ιστορικός Γύρος της Πόλης
  • Κολυμβητικός Αγώνας 3 χλμ. (Κόστα-Σπέτσες)
  • Κολυμβητικός Αγώνας 5 χλμ. (Σπέτσες-Κόστα-Σπέτσες)
  • Παιδικός Αγώνας Δρόμου 500 μ. (0-5 ετών) – My 1st Spetses mini Marathon
  • Παιδικός Αγώνας Δρόμου 500 μ. / 1000 μ. (μαθητές Δημοτικού)
  • Παιδικός Κολυμβητικός Αγώνας 150 μ. / 300 μ. (ηλικίες 8-15 ετών)
  • Spetses SUP event by BIC

Να τονίσουμε ότι πλέον το Spetses Mini Marathon , με 27 βραβεία για την προσφορά του στον τουρισμό, τον αθλητισμό και την οικονομία καθώς και 2 βραβεία National Champion από τα παγκοσμίου κύρους European Business Awards, θεωρείται το μεγαλύτερο multi-sport event αναμένεται και φέτος να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο σε συμμετοχές και προσέλευση.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ: Spetsesmarathon.com 

Μείνετε συντονισμένοι: Facebook.com/spetsesmarathon / Instagram.com/spetses_marathon/

You may also like