Λεωνίδας Καβάκος: Υποψήφιος για βραβείο Grammy

LEONIDAS KAVAKOSΜε τις «Σονάτες για βιολί του Μπετόβεν», το άλμπουμ που αποτέλεσε το δισκογραφικό του ντεμπούτο με την εταιρεία Decca, ο διεθνούς φήμης βιολονίστας Λεωνίδας Καβάκος είναι υποψήφιος για βραβείο Grammy, στην κατηγορία της καλύτερης ερμηνείας μουσικής δωματίου- μικρού συνόλου.

Πρόσφατα, κυκλοφόρησε και η δεύτερη ηχογράφηση του κορυφαίου βιολονίστα από την ίδια εταιρεία, το «Κοντσέρτο για βιολί του Μπραμς» με την ιστορική ορχήστρα Gewandhaus της Λειψίας υπό τον Ρικάρντο Σαγί, ο οποίος μόλις ανακοινώθηκε επισήμως ως ο νέος μουσικός διευθυντής της Σκάλας του Μιλάνου, που θα διαδεχτεί τον Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ το 2015.

Ο βιολονίστας, μαέστρος, κορυφαίος δεξιοτέχνης και μουσικός, Λεωνίδας Καβάκος, έχει στο ενεργητικό του μία ευρεία δισκογραφία διεθνούς αποδοχής και συνεργασίες με μεγάλες ορχήστρες, μαέστρους και σπουδαίους ερμηνευτές, στις σημαντικότερες αίθουσες του κόσμου. Το ρεπερτόριό του διαρκώς διευρύνεται, χωρίς περιορισμούς σε εποχές ή είδη μουσικής.

Από το 2006 συνεργάζεται με τον Ιταλό και συνομήλικό του Ενρίκο Πάτσε, ο οποίος έχει συμπράξει με μεγάλες ορχήστρες, διάσημους σολίστ και σημαντικά σύνολα δωματίου, διαθέτει ποικιλόμορφη δισκογραφία και έχει πραγματοποιήσει περιοδείες και εμφανίσεις στους «ναούς της μουσικής» σε όλο τον κόσμο.

Η τελετή απονομής των βραβείων θα γίνει στις 26 Ιανουαρίου 2014 στο Λος Άντζελες.

Πηγή: ΣΚΑΪ

You may also like