Μήπως η καριέρα μάς καταστρέφει την προσωπική μας ζωή;

Η επιτυχία και το σεξ είναι δύο από τα σημαντικότερα στοιχεία στη ζωή των περισσοτέρων από εμάς. Το να φτάνεις όμως στην κορυφή, θα μπορούσε ταυτόχρονα να σημαίνει πως θυσιάζουμε την σεξουαλικότητά μας; Και πόσο στενή είναι η σχέση μεταξύ σεξ και επιτυχίας;

Κάποιοι ισχυρίζονται πως οι γυναίκες που θριαμβεύουν στην εργασία τους και διαχειρίζονται σημαντικές αποφάσεις και χρήματα, δεν μπορούν να είναι το ίδιο άνετες, σέξι και αισθησιακές για τον σύντροφό τους. Όπως επιβεβαιώνει και ο μυθικός Nigel στο «Ο Διάβολος φορούσε Prada», αυτό συμβαίνει όταν αρχίζεις να τα πηγαίνεις καλά στη δουλειά σου. Όταν όλα γύρω σου διαλυθούν, ήρθε η ώρα να πάρεις προαγωγή!

 Μύθος ή αλήθεια;

Η επιτυχία στην εργασία είναι μοναχικό άθλημα, και είναι αλήθεια πως τις περισσότερες φορές, οι γυναίκες με όνειρα, φιλοδοξίες και υψηλούς στόχους, καταλήγουν να γίνουν σκληρές, ψυχρές και απόλυτες. Γιατί πως θα επιζήσεις διαφορετικά, σε έναν κατά τα λοιπά ανδροκρατούμενο κόσμο;Η επιτυχία στην επιχείρηση σημαίνει έγκριση από άλλους, κάτι που δίνει στην γυναίκα εμπιστοσύνη και αυταξία. Αντί να είναι ντροπαλή, είναι σε θέση να θέσει τον εαυτό της σε σύγκριση με τους γύρω της. Έχει τα χρήματα για να φροντίσει την εμφάνισή της, να αγοράσει αρκετά ρούχα και τα σωστά καλλυντικά. Είναι σε θέση να καλομάθει τον εαυτό της αλλά και την συντροφιά της, με συναρπαστικές διακοπές, καλά εστιατόρια και ακριβά ξενοδοχεία. Και τα χρήματα μπορεί να μην φέρνουν την ευτυχία, μπορούν όμως να κάνουν την ζωή πολύ όμορφη και άνετη, με το να έχουμε ανθρώπους που μπορούν να πάρουν μερικά βάρη από πάνω μας και να μας απαλλάξουν από χρονοβόρες εργασίες, όπως το σιγύρισμα του σπιτιού και το σιδέρωμα.

Η εργαζόμενη γυναίκα που της αρέσει η δουλειά της, το κάνει καλά και χρησιμοποιεί τις πνευματικές της ικανότητες με ευχαρίστηση. Έχει ενδιαφέροντα πράγματα να μοιραστεί με έναν άνθρωπο. Από τα γεγονότα της ημέρας της και τους ανθρώπους που συνάντησε μέχρι την δημιουργική εργασία με την οποία ασχολήθηκε. Ο κόσμος της είναι ευρύτερος από αυτόν της γυναίκας που μένει στο σπίτι και ξέρει μόνο για τα ψώνια και τα πράγματα που αφορούν το παιδί. Επίσης, μια σταδιοδρομία κάνει μια γυναίκα πιο ελκυστική προς τους τρίτους, δίνοντάς της εμπιστοσύνη, ενισχύοντας τα συναισθήματά της για τον εαυτό της, καθώς και πρακτικά πλεονεκτήματα όπως το χρήμα και ο ελεύθερος χρόνος.

Το πρόβλημα δεν είναι ατομικό

Η σωστή, επαρκής και συχνή συζήτηση με τον σύντροφό μας, είναι απαραίτητο συστατικό για την επιτυχία της σχέσης μας. Γλάστρα που δεν ποτίζεται, γρήγορα θα ξεραθεί, και τίποτα δεν θα μπορεί να την σώσει μετά. Όλα είναι θέμα επιλογών συνεπώς. Ανάμεσα στον εορτασμού της επετείου μας λοιπόν και στο πολύωρο meeting με τους συναδέλφους, θα πρέπει να διαλέξουμε τι είναι αυτό το οποίο έχουμε ως προτεραιότητα. Και η απάντηση που θα δώσουμε στον εαυτό μας, θα έχει πολλά να μας πει και για την μετέπειτα πορεία μας ως ζευγάρι, ως «μαζί».

Είναι αλήθεια ότι ορισμένοι άνδρες αρχικά αντιδρούν στη σκέψη μιας γυναίκας που αγαπάει την καριέρα της. Αυτό συμβαίνει συνήθως λόγω ανδρικής ανασφάλειας ότι ίσως να μην είναι αρκετά αναγκαίοι στην άλλη μεριά. Ένας άνδρας μπορεί να θέλει να κρατήσει μια γυναίκα οικονομικά εξαρτημένη επειδή σκέφτεται ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος να την κρατήσει γενικώς στην ζωή του. Μια σχέση αγάπης είναι το πιο σημαντικό συστατικό που θα μπορούσαν να έχουν οι άνθρωποι μεταξύ τους. Και ό,τι και αν λέμε, η επιτυχία θα είναι πάντα αφροδισιακή.

You may also like