Μήπως η Barbie είναι πιο όμορφη με αναλογίες μιας φυσιολογικής γυναίκας;

Πώς θα ήταν η Barbie, αν η Mattel την κατασκεύαζε σύμφωνα με τις αναλογίες μιας ‘πραγματικής’ γυναίκας?
Ο καλλιτέχνης της MyDeals.com από το Pittsburg, Nickolay Lamm, χρησιμοποίησε ως πρότυπο τις αναλογίες μιας δεκαεννιάχρονης Αμερικανίδας, με σκοπό να δημιουργήσει αρχικά ένα τρισδιάστατο μοντέλο, το οποίο αργότερα συνέκρινε με μια Barbie, για να παρατηρήσει τις διαφορές. Στη συνέχεια ο Lamm με τη βοήθεια του photoshop, διαμόρφωσε το 3-D μοντέλο, έτσι ώστε να μοιάζει με την δημοφιλή πλαστική κούκλα.
slide_306146_2642666_free

‘Από τη στιγμή που κριτικάρουμε τα αδύνατα μοντέλα, πρέπει να σκεφτούμε και το κατά πόσο επηρεάζονται ατα μικρά κορίτσια από τον σωματότυπο της αγαπημένης τους κούκλας’, δηλώνει ο Lamm στη Huffington Post. ‘Αντιθέτως, μια κούκλα με ρεαλιστικές αναλογίες, φαίνεται πιο όμορφη’.
slide_306146_2642668_free
Οι απόψεις φαίνονται να διίστανται, αφού πολλοί από τους κατασκευαστές της Barbie, υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει λόγος να κατηγορούμε την εμφάνιση, καθώς πρόκειται μόνο για ένα παιχνίδι. Παρόλα αυτά ο Nickolay Lamm ισχυρίζεται ότι εάν υπάρχει έστω μια περίπτωση τα μικρά κοριτσάκια να έχουν σαν ίνδαλμα την αδύνατη κούκλα, κι αν αυτή δείχνει υπέροχη και με άλλες διαστάσεις, γιατί να μην επιχειρήσει η εταιρεία να κυκλοφορήσει μια διαφορετική εκδοχή;
slide_306146_2642667_free
slide_306146_2642657_free

Πηγή: Huffington Post

You may also like