Μήπως τα ξηρά σαμπουάν δεν είναι τόσο αθώα;

Έχουμε γνωρίζουμε το ρητό «η αλήθεια πονάει», αλλά δεν έχει ακουστεί ποτέ χειρότερο όσο σήμερα που ανακαλύψαμε ότι η υπερβολική χρήση του αγαπημένου μας ξηρού σαμπουάν μπορεί να μην μας κάνει καθόλου καλό τελικώς. Γιατί είναι ένα προϊόν που χρησιμοποιούμε συνέχεια όλες εκείνες τις φορές που δεν προλάβαμε να λουστούμε λόγω υποχρεώσεων ή όταν θέλαμε να παρατείνουμε λίγο ακόμα το χτένισμά μας από το κομμωτήριο.

Όπως αποδεικνύεται, η εμμονή μας με το ξηρό σαμπουάν μπορεί να σώσει όλες εκείνες τις bad hair days, αλλά στην πραγματικότητα, θα μπορούσε να προκαλέσει και ζημιά. Πως; Σε καθημερινή βάση, το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά μας συγκεντρώνουν και κρατούν την λιπαρότητα, τη βρωμιά και τη ρύπανση φυσικά από το περιβάλλον. Για να τα αφαιρέσουμε όλα αυτά, πλένουμε τα μαλλιά μας και το τριχωτό της κεφαλής μας για να διατηρήσουμε τα θυλάκια καθαρά. Εάν παραλείψουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα ένα καλό και σε βάθος λούσιμο, και απλά ψεκάσουμε με το dry shampoo, αυτό που καταφέρνουμε στην ουσία είναι να προσθέσουμε περισσότερη βρωμιά και λιπαρότητα στο τριχωτό της κεφαλής μας που μπορεί να διαταράξει την ισορροπία των φυσικών ελαίων των μαλλιών μας. Όταν χρησιμοποιείται σε περίσσεια με την πάροδο του χρόνου, αυτή η συσσώρευση μπορεί να πάει ακόμα βαθύτερα, να βουλώσει και να εξασθενήσει τα θυλάκια, και να οδηγήσει σε ενδεχόμενη αδυναμία, θραύση ή και πτώση της τρίχας.

Αλλά δεν είναι όλα τα νέα άσχημα. Μπορούμε ακόμα να χρησιμοποιήσουμε το ξηρό σαμπουάν, εφόσον λάβουμε τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα για να αποφύγουμε τα μακροπρόθεσμα προβλήματα. Πρώτον το εφαρμόζετε σωστά; Οι περισσότεροι άνθρωποι το ψεκάζουν στις ρίζες τους και ξεχνούν να κάνουν οτιδήποτε άλλο μετά από αυτό. Χρησιμοποιήστε το ξηρό σαμπουάν σε μικρές ποσότητες και ακολουθήστε πάντα τις οδηγίες των ειδικών. Οι κομμωτές, μας συμβουλεύουν να σηκώνουμε τρις ρίζες των μαλλιών μας, να ψεκάζουμε εκεί μια μικρή ποσότητα και στη συνέχεια να στεγνώνουμε την περιοχή με το πιστολάκι για να εξασφαλίσουμε ότι το ξηρό σαμπουάν δεν παραμένει στο τριχωτό της κεφαλής. Ψεκάσατε πάρα πολύ; Ανεβάστε την ένταση στο πιστολάκι σας. Και να θυμάστε να το έχετε πάντα στην λειτουργία του κρύου αέρα.

You may also like