Μήπως τα extensions βλεφαρίδων καταστρέφουν τις φυσικές βλεφαρίδες;

Το τελευταίο διάστημα, πολλοί είναι οι δερματολόγοι που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου γύρω από τα extensions βλεφαρίδων, προειδοποιώντας πως καταστρέφουν τις φυσικές βλεφαρίδες, με αποτέλεσμα πολλές φορές μη αναστρέψιμη ζημιά.

Γιατί είναι επικίνδυνες οι επεκτάσεις των βλεφαρίδων;

“Η χημική ουσία που περιέχεται στις περισσότερες κόλλες επέκτασης των βλεφαρίδων είναι η φορμαλδεΰδη, που αποτελεί μια σταθερή ανησυχία όταν χρησιμοποιείται τόσο κοντά στο μάτι. Εάν ο τεχνικός της εφαρμογής πλησιάσει πολύ κοντά στο μάτι, για παράδειγμα, μπορεί εύκολα να προκαλέσει μόλυνση. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ευαισθησία στη φορμαλδεΰδη και εφόσον δεν υπάρχουν διαφορετικές μέθοδοι, όλοι χρησιμοποιούν φορμαλδεΰδη, ενώ η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει περισσότερο εάν θέλετε εντονότερο αποτέλεσμα, παίρνοντας έτσι μεγαλύτερο ρίσκο.

 Τι μπορεί να συμβεί όταν οι επεκτάσεις των βλεφαρίδων πάνε στραβά; Εκτός από τη μόλυνση που προέρχεται από την κόλλα που γίνεται πολύ κοντά στα μάτια, μπορείτε να πάρετε μια λοίμωξη επειδή τα ίδια τα extensions παγιδεύουν βακτήρια και μύκητες για εβδομάδες έως μήνες (ανάλογα με το πόσο καιρό τα φοράτε). Επιπλέον, μπορούν να ερεθίσουν το δέρμα του βλεφάρου καθώς και το ίδιο το μάτι. Αν μια αντίδραση είναι ιδιαίτερα κακή, μπορούμε να δούμε απώλεια των βλεφαρίδων του ατόμου (φαλακρές κηλίδες) ή αλωπεκία πρόσφυσης. Ακόμα όμως και αν δεν έχετε αντίδραση, εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος έλξης της αλωπεκίας από το τράβηγμα στις βλεφαρίδες. Αν πρέπει να επιλέξετε τακτικές επέκτασης, οι ειδικοί προτείνουν να μην τα κρατήσετε περισσότερο από τέσσερις έως έξι εβδομάδες. Πώς να μεγιστοποιήσετε την ασφάλεια;Όπως αναφέρθηκε, τραβώντας τις βλεφαρίδες, όταν ξεβαφόμαστε για παράδειγμα ή τρίβοντας τα μάτια σας είναι ένα μεγάλο απαγορευτικό όταν έχετε extensions βλεφαρίδων. Οι βλεφαρίδες δεν μπορούν να τριφτούν, να τραβηχτούν ή ακόμα και να βραχούν ενώ κάποιος τιε φοράει φοράει, ενώ οποιαδήποτε αδιάβροχη μάσκαρα δεν μπαίνει καν στην συζήτηση, καθώς θα καταλήξετε να μαζεύετε τις βλεφαρίδες από τον νιπτήρα σας.

Προτιμήστε τις ψεύτικες βλεφαρίδες σας, στην περίπτωση που πρέπει να δώσετε έξτρα ένταση στο μακιγιάζ σας, και μιας και η βιομηχανία της ομορφιάς αγαπάει τις γυναίκες, μην ξεχνάμε και την καινούργια γενιά μαγνητικών βλεφαρίδων, που μπαίνουν εύκολα και γρήγορα, χωρίς κόλλα.

You may also like