Μία όμορφη ιστορία για τη … Caudalie

Όταν μας έγινε η παρουσίαση της τελευταίας σειράς προϊόντων της Caudalie, πριν από λίγες μέρες, στο The Sowl,  πέρα από την υφή και την αποτελεσματικότητα τους, μου τράβηξε την προσοχή η ιστορία και η φιλοσοφία του brand. Όταν συνειδητοποιείς ποια είναι η λογική και η οι ρίζες μιας τόσο καταξιωμένης εταιρίας -σε παγκόσμιο επίπεδο- σε μαγνητίζει περισσότερο και σου κεντρίζει το ενδιαφέρον, ώστε να το ψάξεις λίγο περισσότερο.

Ποιός ή ποιά δεν θα ήθελε να ζήσει την εμπειρία της αμπελο-θεραπείας σε πολυτελείς χώρους ανά τον κόσμο; Όλοι μας νομίζω, αλλά όταν μπορείς να έχεις αυτά τα ιδιαίτερα προϊόντα στο σπίτι σου, είναι ήδη ένα βήμα προς την ευτυχία…

Η ιστορία της Caudalie ξεκινά στο Μπορντό  της Γαλλίας, το 1993,  στην καρδιά των αμπελώνων του οικογενειακού κτήματος Château Smith Haut Lafitte, όταν ένα ζευγάρι από το κολέγιο, η Mathilde και ο Bertrand Thomas, πήραν μια δουλειά για το καλοκαίρι στο οινοποιείο της οικογένειάς της και συνάντησαν τον Δρ. Vercauteren, τον κορυφαίο ειδικό του κόσμου σε πολυφαινόλες αμπέλου. Ο καθηγητής αποκάλυψε τις απίστευτες αντιοξειδωτικές δυνάμεις του αμπελιού, εμπνέοντας το ζευγάρι να δημιουργήσει την κορυφαία σειρά περιποίησης της επιδερμίδας στον κόσμο με αμπελοθεραπεία. Η Caudalie είναι η πρώτη εταιρεία ομορφιάς που χρησιμοποιήσει τον πολυφαινόλες από σπόρο σταφυλιού στην περιποίηση της επιδερμίδας και αποφεύγει τα parabens, τη φαινοξυαιθανόλη, τα πετρελαιοειδή και τεχνητές χρωστικές ουσίες ώστε να προστατεύσει το δέρμα σας και το περιβάλλον. Εξισορροπεί την επιστήμη και τη φύση με μια νότα πολυτέλειας και είναι πάντα στην αιχμή της τεχνολογίας στην αντιοξείδωση.   Εκεί γεννήθηκε η ιδέα για την δημιουργία προϊόντων που θα βασίζονταν στο αμπέλι και τα σταφύλια τα οποία, όπως αποδείχτηκε, έχουν εξαιρετικές ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα.

Το 1995 κι ενώ έχει κατοχυρωθεί το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την εξαγωγή των πολυφαινόλων του σταφυλιού δημιουργήθηκε το εμπορικό σήμα Caudalie.

Η εταιρία ξεκίνησε με μία μικρή παραγωγή για τα τοπικά φαρμακεία & αργότερα, όταν διευρύνθηκε η κυκλοφορία των προϊόντων, δημιουργήθηκε μια εκτεταμένη ερευνητική ομάδα που εξέτασε και διαπίστωσε τις ευεργετικές ιδιότητες της ρεσβερατρόλης, μιας ουσίας που παράγει το ίδιο το αμπέλι για να προστατευτεί από τους φυσικούς εχθρούς του. Από τότε η επιτυχία ήταν πάντα παρούσα με πολλές επιστημονικές δημοσιεύσεις να έχουν επιβεβαιώσει την αντιγηραντική δράση αυτής της ουσίας.

Για να δούμε όμως και  το anti cell burn-out complex™ που μας παρουσίασε με ενθουσιασμό ο Μπάμπης Φωταρας, γενικός διευθυντής της εταιρίας, και μας μύησε τον θαυμαστό κόσμο της Caudalie.

Το βασικό είναι ότι κάθε προϊόν προσφέρει αυτή την απολαυστική ελαφρότητα, γίνεται ένα με την επιδερμίδα αμέσως μόλις απλωθεί. Κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί έως τώρα: η επιδερμίδα ντύνεται με ένα αποτελεσματικό προστατευτικό και καθόλου βαρύ πέπλο.

  • Glow Activating and Anti-wrinkle Serum _ Εντατική συνεδρία αυτοάμυνας: Tο πιο συμπυκνωμένο προϊόν της σειράς, εφαρμόζεται πρωί και βράδυ κάτω από την κρέμα, σαν ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, για να αμβλύνει τις αρνητικές επιπτώσεις των καθημερινών επιθέσεων. Αυτή η υφή σαν “δεύτερο δέρμα” διαχέει μέσα σε κάθε κύτταρο μια υψηλή δόση του anti cell burn-out complex™. Συνδυάζεται με υαλουρονικό οξύ χαμηλού μοριακού βάρους για να βοηθήσει στην ορατή επανόρθωση των ρυτίδων.
  • 3-in-1 Moisturizer _ Ελαφριά κρέμα που γίνεται ένα με την επιδερμίδα, εξασφαλίζει επανόρθωση και ιδανική προστασία όλη την ημέρα, χαρίζοντας στην επιδερμίδα έντονη λάμψη. Για την αντιμετώπιση των επιθέσεων, το anti cell burn-out complex™ συνδυάζεται με πολυσακχαρίτες κατά της ρύπανσης που σχηματίζουν ένα αόρατο φιλμ που δρα ως πανοπλία και εμποδίζει την είσοδο των μορίων της ρύπανσης μέσα στην επιδερμίδα. Το υαλουρονικό οξύ υψηλού μοριακού βάρους «γεμίζει» και λειαίνει την επιδερμίδα ενώ οι χρωστικές και οι πούδρες soft-focus παίζουν με το φως για να δημιουργήσουν και πάλι αυτή την περίφημη φυσική λάμψη.
  • Energizing and Smoothing Eye Cream _ Σφαίρα ενέργειας, κατευθείαν στον στόχο Μερικά γραμμάρια απαλότητας και ενέργειας για αυτή τη ζώνη του προσώπου που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στον τρόπο ζωής μας. Ένα προϊόν για μεγάλη άνεση πρωί και βράδυ, που δεν περιέχει άρωμα, εξουδετερώνει τις επιθέσεις και ζωντανεύει το βλέμμα. Μη διστάσετε να το χρησιμοποιήσετε και γύρω από τα χείλη και στη ρινοχειλική πτυχή.
  • Overnight Detox Oil _ Ανάκτηση δυνάμεων Κάθε βράδυ αρκούν 6 σταγόνες από αυτό το λάδι που έχει γίνει ήδη αντικείμενο λατρείας και η ταλαιπωρημένη επιδερμίδα συνέρχεται από την ημέρα που πέρασε. Κατά τη διάρκεια της νύχτας βοηθά στην αποτελεσματική εξουδετέρωση των τοξινών που ρυπαίνουν τα κύτταρα. Το πρωί η επιδερμίδα είναι φρέσκια, έτοιμη να αντιμετωπίσει την ημέρα. Με συστατικά 100% φυσικής προέλευσης, αυτή η φόρμουλα που απευθύνεται σε κάθε τύπο επιδερμίδας αντλεί τα ευεργετήματά της από το έλαιο σταφυλιού.

 

You may also like