Μαλλιά κατεστραμμένα από τον ήλιο; Όχι πια…

Είσαστε μήπως και εσείς τόσο ενθουσιασμένοι, με τις συνεχείς ηλιόλουστες ημέρες που σκέφτεστε από τώρα το επόμενο πεντικιούρ σας και τις ολοήμερες ηλιοθεραπείες στην παραλία; Εντάξει, δεν θέλουμε να σας κάνουμε χαλάστρα, αλλά το θέμα των μαλλιών και δη των βαμμένων, δεν το λες και αμελητέας σημασίας. Και τι γίνεται με το χλώριο που δείχνει να ρουφάει την υγρασία από τα μαλλιά μας, αφήνοντάς τα στεγνά, μπερδεμένα και εύθραυστα. Για να μην αναφέρουμε τον κυριολεκτικό όλεθρο που φέρνει μαζί του, στα βαμμένα μαλλιά σε συνδυασμό με τον ήλιο.

Για να κάνουμε την επερχόμενη επίσκεψή σας, στην πισίνα, όσο πιο χαλαρή γίνεται, ρωτήσαμε τους ειδικούς, για να μας συμβουλέψουν με τα απόλυτα do και don’ts.

1. Ακριβώς όπως το δέρμα σας χρειάζεται προστασία από τον ήλιο, έτσι συμβαίνει και με τα μαλλιά σας. Αναζητήστε προϊόντα μαλλιών που περιέχουν φίλτρα UVA και UVB για προστασία από το χλώριο και τον ήλιο.

 2. Ο τρόπος που πιάνετε τα μαλλιά σας στην πισίνα ή στην παραλία μπορεί να έχει μια εκπληκτικά μεγάλη επίδραση στη διατήρησή τους. Προσπαθήστε να κρατήσετε το κεφάλι και τα μαλλιά σας έξω από το νερό όσο το δυνατόν περισσότερο. Ένα χαριτωμένο topknot ή μια πλεξούδα εμποδίζουν τη τρίχα από την ταλαιπωρία, όσο εσείς κολυμπάτε και δροσίζεστε ανέμελα.

 3. Ζεσταίνεστε και είσαστε κουρασμένες. Το καταλαβαίνουμε. Το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να γυρίσετε σπίτι και να κοιμηθείτε. Αντισταθείτε στην ανάγκη αυτή και πάτε κατευθείαν από το νερό στο λούσιμο. Οι κομμωτές, μας συμβουλεύουν να αφαιρούμε όσο πιο σύντομα γίνεται τα χημικά προϊόντα ή το αλάτι από τα μαλλιά μας, πριν αυτά στεγνώσουν εντελώς.

 4. Τα μαλλιά σας δεν είναι απλώς διψασμένα. Είναι αφυδατωμένα. Αφιερώστε λίγο χρόνο και περάστε τα με μια θρεπτική μάσκα μαλλιών. Ακόμα καλύτερα εάν είναι σε leave-in μορφή. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να την εφαρμόζετε τακτικότερα, ακόμα και στην παραλία, ενυδατώνοντάς τα με αυτό τον τρόπο, ώστε να είναι δυνατά, λαμπερά και να αποτρέψετε την αφυδάτωσή τους.

Θέλετε να σας δώσουμε μία συμβουλή; Να δοκιμάσετε την Solar Sublime L’Oreal Professionnel Επαγγελματική αντηλιακή σειρά περιποίησης μαλλιών, για βαθιά θρέψη και προστασία, από τους καλοκαιρινούς επιθετικούς παράγοντες. Με φίλτρο UV & ALOE VERA.

You may also like