Μασκαρεμένοι έρωτες, από την Ελένη Καρποντίνη

ελενη καρποντινη vΔεν έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια από τότε που με τράβηξαν με το ζόρι σε ένα αποκριάτικο πάρτι και που το τότε απρόβλεπτο με κάνει ακόμα και σήμερα να χαμογελάω στην ανάμνηση αυτή. Κάθε φορά που το θυμάμαι νιώθω σαν να πρωταγωνιστώ στην ελληνική ταινία με τον Γιώργο Κωνσταντίνου και την Ξένια Καλογεροπούλου «Γάμος αλά ελληνικά», αλλά μόνο στα δέκα πρώτα λεπτά της ταινίας, μην το παρακάνουμε κιόλας.
Μπορώ να πω ότι δεν διένυα και την καλύτερη φάση της ζωής μου και μία φίλη επέμενε να την συνοδεύσω σε ένα αποκριάτικο πάρτι. Ήμουν κουρασμένη, ψυχολογικά πεσμένη και επίσης δεν είχα και κάτι να βάλω. Άρον, άρον έτρεξα σε ένα πολυκατάστημα με παιχνίδια, πήρα ένα μουστάκι, ένα πούρο, ένα άσπρο σπρέι μαλλιών, πήρα και την μητέρα μου να την ρωτήσω αν είχε να μου δανείσει κανένα ξεχασμένο κουστούμι από τα αδέρφια μου, βρήκα κι ένα πλαστικό πιστόλι και ήταν έτοιμος ο Αλ Καπόνε.

Η αλήθεια είναι ότι έκανα θραύση η άτιμη ή μάλλον ο άτιμος . Μέχρι κι εγώ που με κοίταζα στον καθρέφτη, έλεγα “Φτου σου παιδάκι μου” .
Σαν γνήσιος τζέντλεμαν συνόδευσα τη φίλη μου που είχε ντυθεί σέξι θηλυκό και πήγαμε στο πάρτι. Στην αρχή ένιωθα σαν την μύγα μες στο γάλα γιατί όλες οι γυναίκες είχαν ντυθεί σε κάτι σέξι που αναδείκνυε τα κάλλη τους ενώ εγώ ήμουν η μοναδική που είχα βάλει μπόλικη τεστοστερόνη στην αποκριάτικη ενδυμασία μου. Παρόλα αυτά το ξεπέρασα γρήγορα αφού πρώτα είπα από μέσα μου … δεν σε ξέρουν που δεν σε ξέρουν κι ούτε που πρόκειται να σε μάθουν έτσι που έχεις ντυθεί, κάτσε να το απολαύσεις και γράψτα όλα στο πλαστικό μπιστόλι σου… δεν ήθελα και πολύ κι άρχισα να χορεύω σαν την τρελή.

Περνούσα τέλεια αλλά δεν είχα υπολογίσει ένα πράγμα. Το μουστάκι. Η χαρά φέρνει χορό, ο χορός φέρνει ιδρώτας και ο ιδρώτας ξεκολλάει το μουστάκι. Είχε αρχίσει να γέρνει από την μία πλευρά κι εγώ είχα κουραστεί να προσπαθώ να το πιέζω με τα δάχτυλα μου για να σταθεί.
Κι εκεί μου συνέβη το αναπάντεχο. Δέχτηκα βοήθεια από έναν που είχε ντυθεί παχουλός, με μπόλικα και ακανόνιστα μαλλιά, γυαλιά και πολλά μούσια. «Έχω μία πολύ καλή κόλα που αν την βάλεις δεν θα σου ξεκολλήσει για όλο το υπόλοιπο βράδυ το μουστάκι σου. Αυτή έχω βάλει κι εγώ» είπε το αγόρι με τα όμορφα μάτια. Μόνο αυτά κατάφερα να διακρίνω από την όλη μεταμφίεση του.

Μιλήσαμε άλλη μία φορά στο πάρτι χωρίς να πούμε κάτι το ιδιαίτερο, πέρασε η ώρα και κάποια στιγμή χαθήκαμε.
Ήταν από τις στιγμές που νιώθεις ότι σου αρέσει κάποιος αλλά δεν ξέρεις γιατί.
Εγώ προσπαθούσα να μάθω διακριτικά ποιος ήταν ο χοντρούλης με τα μαλλιά, εκείνος ποιο ήταν το κορίτσι με το μουστάκι και το πιστόλι αλλά οι πληροφορίες ήταν ελάχιστες για να καταλάβουμε.
Στην αρχή βέβαια όλα αυτά, γιατί ο ρουφιάνος το facebook και τα tag κάνουν τα αποκαλυπτήρια. Είναι οι περιπτώσεις που δεν θέλεις βρε παιδί μου να είσαι περίεργος αλλά κάτι σε ωθεί να γίνεις. Κάτι πιο πάνω από σένα. Η άτιμη η τεχνολογία. Καταλαβαίνετε τι εννοώ, όλοι το έχετε κάνει, παραδεχτείτε το έστω κι από μέσα σας!

Μπαίνω στο Facebook και τι να δω;;; Εκεί που έψαχνα έναν μπούλη με πολλά μαλλιά και μούσια, βλέπω ένα αγόρι τίγκα στον κοιλιακό, αλαβάστρινο και κοντοκουρεμένο. Εκεί είναι που λες “το χάσαμε το κορμί πατριώτηηη” !!!

Η ζωή όμως, όπως όλοι ξέρουμε είναι απρόβλεπτη κι όταν θέλεις κάτι πολύ στο φέρνει χωρίς να χρειάζεται να κάνεις κάτι. Απλά να το σκέφτεσαι γλυκά και να έχεις υπομονή. Έτσι και εμένα με έκανε κάποια στιγμή να γνωρίσω αυτό το αγόρι…
Τον νου σας λοιπόν γιατί ο έρωτας παραμονεύει και πίσω από τις μάσκες.

Η Ελένη Καρποντίνη είναι δημοσιογράφος και και ραδιοφωνική παραγωγός του 89,8 Δρόμος fm

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η φωτογραφία είναι από το προσωπικό προφίλ της κας Καρποντίνη, στο Facebook

You may also like