ΜΗΠΩΣ ΝΙΩΘΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΙ;

Μπορεί η Άνοιξη να μας ανανεώνει και να έχουμε περισσότερη ευεξία, υπάρχει όμως η πιθανότητα να εμφανίζονται και σημάδια κούρασης. Η ελαφριά άνοδος της θερμοκρασίας μάς προκαλεί αρκετές φορές κόπωση και την αντιλαμβανόμαστε στο καθημερινό μας πρόγραμμα. Είναι φανερό όταν έχουμε παραπάνω κιλά ή είμαστε πολύ αδύνατοι, να νιώθουμε κουρασμένοι και αυτό συμβάλει σίγουρα στην αλλαγή της ενέργειας ή της διάθεσης μας. Η κόπωση όμως, συχνά προέρχεται από μία υπερδραστήρια ζωή και δεν υποχωρεί τόσο εύκολα όσο νομίζουμε. Έχουμε την αίσθηση πως δεν έχουμε καθόλου ενέργεια και κίνητρα για να ενεργοποιηθούμε και μπορεί να διαρκέσει για αρκετό μεγάλο διάστημα. Έχει εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα από ότι ο ορισμός της κούρασης. Σημάδια που μας προειδοποιούν…

Μέγιστη κατανάλωση καφεΐνης

Αν καταναλώνετε περισσότερη ποσότητα καφεΐνης το τελευταίο διάστημα και έχετε αϋπνία, αίσθημα άγχους ή αυξημένη αρτηριακή πίεση, τότε σίγουρα είστε σε καλό δρόμο για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα. Η μοναδική λύση είναι αυξήσετε την κατανάλωση νερού και να μειώσετε σταδιακά τον καφέ. Τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα.

Επαναπροσδιορίστε την διατροφή σας

Εμπλουτίστε τη διατροφή σας και θα αποκτήσετε την ενέργεια που χρειάζεστε. Η έλλειψη βιταμινών πολύ συχνά δημιουργούν το αίσθημα της κόπωσης, ακόμη και αν έχετε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ύπνου. Ελέγξτε τα επίπεδα του σιδήρου και του μαγνησίου διότι τις περισσότερες οφείλετε στην έλλειψη αυτών ιχνοστοιχείων. Συγχρόνως, ενισχύστε τον οργανισμό σας με βιταμίνη Α γιατί ενισχύει τα κύτταρα και την ενέργεια του σώματος, βιταμίνη Β γιατί βοηθά στην επεξεργασία των τροφών και τις μετατρέπει σε ενέργεια, βιταμίνη C γιατί βελτιώνει την διάθεση και την πνευματική απόδοση και βιταμίνη D καθώς το 50% του πλανήτη έχει έλλειψη σε αυτή.

unsplash.com/@nobiteuntilphoto

Αν νιώθετε υποτονικοί και δεν οφείλεται σε παθολογικά αίτια τότε πρέπει να ακολουθήσετε την παραπάνω μέθοδο ως βοήθεια. Αν τώρα, σας έχει καταβάλει η εαρινή κόπωση, που διαρκεί αρκετό διάστημα, επειδή ο οργανισμός σας προσπαθεί να προσαρμοστεί στην εποχή, θα πρέπει  να το βοηθήσετε για να συνέλθει όσο το δυνατό πιο γρήγορα. Ή να ζητήσετε την συμβουλή του γιατρού σας!

Wellness is the key word for happy hours.

Featured image : unsplash.com/@the5th

You may also like