Μια διαφορετική Έκθεση Βιβλίου

εκθεση-βιβλιουΑν και εσείς ανήκετε στους φανατικούς λάτρεις του βιβλίου και δεν χάνετε ποτέ τις αντίστοιχες εκθέσεις, φέτος τον Ιούνιο σας περιμένει μια έκπληξη. Η Έκθεση Βιβλίου φεύγει αυτή τη χρονιά από το κλασικό της σημείο στο Πεδίον του Άρεως και μεταφέρεται σε έναν χώρο εξίσου γοητευτικό, μια που συνδυάζει πανέμορφα κτίρια και κέντρα πολιτισμού με μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Το venue που επιλέχθηκε δεν είναι άλλο από το περιστύλιο του Ωδείου Αθηνών, στο οποίο στεγάζεται το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, δίπλα στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και το Λύκειο του Αριστοτέλη.

Με κύριο αίτιο την οικονομική κρίση που ταλαιπωρεί τον εκδοτικό χώρο και τους αναγνώστες, ο Σύλλογος Εκδοτών αποφάσισε φέτος να επενδύσει περισσότερο στην ποιότητα παρά στην ποσότητα. Ο τίτλος της έκθεσης τα λέει όλα: «Ανάγνωση 2.0», και σηματοδοτεί έτσι την είσοδο του βιβλίου στην νέα ψηφιακή εποχή, με φρέσκια και «αναβαθμισμένη» εικόνα.

Οι συμμετοχές φέτος μπορεί να είναι πιο περιορισμένες, εξακολουθούν όμως να μην είναι λίγες, μια που περισσότεροι από 50 εκδότες θα στήσουν στον μαγευτικό χώρο πολιτισμού του Ωδείου Αθηνών τα περίπτερά τους. Παράλληλα ένα πλήθος εκδηλώσεων θα πλαισιώσουν το γεγονός σε συνεργασία με το Ωδείο προσφέροντας μια πραγματικά μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες. Δεν θα λείψουν και οι παρουσιάσεις βιβλίων, όπως εκείνη του νέου βιβλίου «Νίκη» του Χρήστου Χωμενίδη και των εκδόσεων Πατάκη (Σάββατο 14 Ιουνίου, 20.30), την οποία θα ακολουθήσει η Αμάντα Μιχαλοπούλου που θα μας εισάγει στο βιβλίο της «Η γυναίκα του Θεού» (εκδόσεις Καστανιώτη).

ekthesi-vivliouΟι μικροί φίλοι του βιβλίου μπορούν επίσης να γνωρίσουν τη μαγεία της αρχαιολογίας σε συνεργασία με τη συγγραφέα και αρχαιολόγο Κατερίνα Σέρβη (15 Ιουνίου, 12.30), ενώ όλοι οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέροντα spots με αποσπάσματα από πολυδιαβασμένα βιβλία και διαδικτυακά βίντεο με συνεντεύξεις συγγραφέων.

Η Έκθεση Βιβλίου βάζει τα καλά της και τα καλοκαιρινά της, αλλάζει πρόσωπο και μαγεύει όσους την επισκέπτονται. Θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 15 Ιουνίου και αν δεν την έχετε τιμήσει ακόμη, αυτό την κάνει μια εξαιρετική ιδέα για αυτό το Σαββατοκύριακο!

 

You may also like