Μια καθαρή άνοιξη στο σπίτι και στο …. μυαλό!

8894_436163729805354_247999549_nΑν και είμαι από τους ανθρώπους που δεν αντέχουν το καθάρισμα και αυτό που λέμε «φασίνα» , θέλω πάντα γύρω μου να επικρατεί τάξη και όλα να είναι στη θέση τους, διαφορετικά δεν μπορώ να λειτουργήσω. Η οργάνωση είναι ένα από τα πλέον βασικά χαρακτηριστικά μου. Όταν όμως το θέμα πάει προς την κατεύθυνση, σκούπα, ξεσκόνισμα και τα συναφή, συμπαρομαρτούντα, τότε καλύτερα να πάμε για ένα καφέ, αφού κάνει και καλή μέρα. Αλλά όσο η σκόνη μαζεύεται, μαζεύονται και τα νεύρα μου και η Μόνικα από τα «Φιλαράκια» ξύπνα μία μέρα, μέσα μου και κάνει το σπίτι αγνώριστο.

Η άνοιξη έχει πολλές μέρες γεμάτες με ήλιο και θερμοκρασία που κάνουν το σπίτι να σου φωνάζει, «Καθάρισε με»!! Τα τζάμια είναι πάλι ένα από εκείνα τα σημεία του σπιτιού που μετά από τόσο χειμώνα, αέρα και βροχές θέλουν το καθάρισμα τους … Όποτε οπλιστείτε με θάρρος, κουράγιο και ότι καθαριστικό σας βρίσκεται και αρχίζουμε για το project «η καλή νοικοκυρά».

537666_363370387108920_1070635822_nΤο φως της ημέρας και η εξοικονόμηση χρόνου είναι μια καλή υπενθύμιση ότι ήρθε η ώρα για να ξεκινήσει το έργο μας! Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τη διαδικασία λιγότερο αγγαρεία μέσα από συμβουλές καθαρισμού. Πάρτε το χρόνο σας, πηγαίνετε από δωμάτιο σε δωμάτιο, αν θέλετε, και αρκετά σύντομα θα έχετε τελειώσει με όλο το σπίτι χωρίς να το έχετε καταλάβει! Με αυτό τον τρόπο θα είναι έτοιμο και πεντακάθαρο πιο εύκολα, για να υποδεχτεί τη νέα σαιζόν.

Ξεκινήστε αδειάζοντας τα ράφια σας από τη σκόνη, τις περσίδες, τους αεραγωγούς, τα φωτιστικά – οτιδήποτε «συλλέγει» τη σκόνη και συνήθως τα αγνοούμε. Αν δεν είστε οπαδός του ξεσκονίσματος , διαβάστε τις συμβουλές για το ξεσκόνισμα που θα «απαλύνουν τον πόνο».

Χρησιμοποιήστε Χαλάκια Εισόδου: Αποτρέψτε τη σκόνη να εισβάλει χρησιμοποιώντας τα σε κάθε είσοδο. Ένα ακριβώς έξω από την πόρτα, και ένα μόνο μέσα από την πόρτα, θα μειώσει την ποσότητα της σκόνης, και τη βρωμιά που μπαίνει στο σπίτι σας.

Βουρτσίστε τρίχωμα από τα κατοικίδια συχνά για να μειωθεί η απέκκριση από το αγαπημένο ζωάκι σας. Θα δείτε ότι ένα μεγάλο μέρος από τη σκόνη προέρχεται από τα κατοικίδια. Το βούρτσισμα όχι μόνο σας δίνει ποιοτικό χρόνο με το κατοικίδιό σας, αλλά μειώνει το ποσοστό της σκόνης.

Κρατήστε τα παράθυρα κλειστά: Με τη διατήρηση κλειστών των παραθύρων, θα αποτρέψετε τη σκόνη και τη βρωμιά στο σπίτι σας. Ελέγξτε προσεκτικά το παράθυρο και την πόρτα σας για να βεβαιωθείτε ότι εξακολουθούν να λειτουργούν σωστά.

Επιλέξτε σωστά «Εργαλεία» : Υπάρχει ένας τόνος από προϊόντα στην αγορά, αλλά το καθένα έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Μην το παρακάνετε με τα γυαλιστικά: Εάν χρησιμοποιείτε ένα λάδι ή βερνίκι επίπλων, φροντίστε να ακολουθήσετε τις οδηγίες και να μην κάνετε κατάχρηση του προϊόντος. Η κατάχρηση ή κακή χρήση μπορεί να οδηγήσει σε θόλωση των ξύλινων επιφανειών.

Στη συνέχεια για το γενικό καθάρισμα και αφού έχετε ξεμπερδέψει με τον «μισητό εχθρό» ας δούμε τα επόμενα βήματα.

Καταρχήν θα πρέπει να πλύνετε τα παράθυρά σας και τα πατζούρια σας πολύ καλά .
ImageProxy (1)Μην ξεχνάτε πως όταν μιλάμε για παράθυρα εννοούμε και τις κουρτίνες! Ας μεταφερθούμε στην κρεβατοκάμαρα, είναι η ώρα που θα πρέπει να γυρίσετε το στρώμα σας, αν δεν το κάνετε κάθε τρείς μήνες για το καλό του και το δικό σας ήδη! Επίσης σιγά-σιγά καλό θα είναι να βάζετε πιο ελαφριά παπλώματα ή κουβέρτες στον ύπνο, με την άνοδο της θερμοκρασίας! Αερίστε πολύ καλά τα μαξιλάρια σας και ότι άλλο έχει καιρό να δει το φως του ήλιου.

Καθαρίστε το γραφείο σας και την τσάντα σας με προϊόντα μακιγιάζ που έχουν λήξει. Οργανώστε χαρτιά σας, έτσι ώστε να έχετε άμεση πρόσβαση σε αυτά που χρησιμοποιείτε πιο συχνά. Χρησιμοποιείστε το «καλάθι αχρήστων» και στον υπολογιστή σας … πετάξτε τα περιττά αρχεία, και έπειτα κλείστε τον μαζί με την τηλεόραση για να καθαρίστε τις δύο αυτές ηλεκτρικές συσκευές.

Μην ξεχνάτε πως και η παραμικρή γωνία σε ένα σπίτι θέλει ένα ειδικό «καθαριστικό» πέρασμα και η περίοδος αυτή το επιβάλλει! Επίσης ένα καθαρό και οργανωμένο σπίτι βοηθά εξίσου στη καλή λειτουργία ενός μυαλού… Ετοιμαστείτε λοιπόν για μία υπέροχη άνοιξη σε όλα τα επίπεδα!

862228_10200233626936998_1286089271_n

You may also like