Μουσικοκινητική Αγωγή για παιδιά στο Δήμο Φιλοθέης/Ψυχικού

κατερινα αδαμοπουλου

Εργαστήρια Μουσικοκινητικής Αγωγής για παιδιά άνω των 3,5 ετών, σύμφωνα με τη Μέθοδο C.ORFF διοργανώνονται στο Δήμο Ψυχικού-Φιλοθέης από αυτό το Σάββατο, με τη βοήθεια της Κατερίνας Αδαμοπούλου…

Τα παιδιά παίζουν, μαθαίνοντας μέσα από παραμύθια, μουσικές και αντικείμενα. Εισέρχονται στους μαγικούς κόσμους της Μουσικής , του Λόγου, της Κίνησης και του Ρυθμού έχοντας εκπληκτικό αποτέλεσμα! Μικροί συνθέτες που γράφουν δικά τους μουσικά κομμάτια, παίζουν σε ορχήστρα, γίνονται μαέστροι, επικοινωνούν μέσα από το τραγούδι, τα ρυθμικά παιχνίδια, τις παροιμίες, την παντομίμα. Ανακαλύπτουν τις ιδιότητες των αντικειμένων και τους άπειρους τρόπους χρήσης τους, κατασκευάζουν τα δικά τους μουσικά όργανα από υλικά της φύσης και τέλος γίνονται ηθοποιοί-χορευτές μικρών παραστάσεων που έχουν δημιουργήσει μόνοι τους μέσα από τις παραπάνω διαδικασίες.

Λίγα λόγια για τη Μέθοδο C.ORFF
Το συγκεκριμένο μάθημα βασίζεται στην ενοποίηση των τριών τεχνών μουσικής-κίνησης-λόγου, όπου μέσω βιωματικών μουσικών δραστηριοτήτων επιτυγχάνεται η μουσική αγωγή του παιδιού. Μέσα από την ροή παραμυθιών, την μουσική ακρόαση, την αυτοσχέδια γραφή της μουσικής, των κινητικών αυτοσχεδιασμών και μουσικών παιχνιδιών, των μικρών ποιημάτων, παροιμιών και της δραματοποίησης, τα παιδιά μαθαίνουν τα βασικά στοιχεία της μουσικής όπως ο ρυθμός και τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα του, η μελωδία, η αρμονία, η διάρκεια του ήχου, οι δυναμικές στη μουσική, η τονικότητα και η χροιά. Επιπλέον έννοιες όπως η μουσική φόρμα, η παρτιτούρα, ο κανόνας και το ostinato δουλεύονται με τα παιδιά.

orff psychicoΜέσα από την προσέγγιση του Orff, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με εύκολου χειρισμού όργανα όπως η φλογέρα, τα ξυλόφωνα, τα μεταλλόφωνα, τα τρίγωνα, η σείστρα, το τύμπανο, τα bongos, οι μαράκες, κ.α. και να δημιουργήσουν μουσικά σύνολα. Τα παιδιά μέσω της Μουσικοκινητικής Αγωγής C.Orff, είναι σε θέση να ξεχωρίσουν τους ήχους μουσικών οργάνων, να έχουν μάθει τις βασικές έννοιες στη μουσική και συνολικά να έχουν καλλιεργήσει την δημιουργικότητα, την εκφραστικότητα, την συγκέντρωση και την αυτοπεποίθηση τους.

Αυτό το Σάββατο στις 5 Οκτωβρίου είναι η πρώτη συνάντηση!

Για πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής, καλέστε στα:
210 6839882, 6989 403208

Κάθε Σάββατο 12:00-14:00 στο Κέντρο Νεότητας Φιλοθέης
(Καλλιγά 74, Φιλοθέη στο χώρο του Filothei Tennis Club)

Ελάτε μαζί μας και… καλή διασκέδαση!

You may also like