Μυθ-ιστορίες γυναικών: «20 + 1 έρωτες στου χρόνου το άσπρο πλοίο»

photo-3Για δύο μόνο παραστάσεις την Τρίτη 2 και την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013, στην μουσική σκηνή του Πολυχώρου Αθηναϊς, θα ανεβεί η μουσικοθεατρική παράσταση Μυθ-ιστορίες γυναικών.. «Είκοσι και ένας έρωτες στου χρόνου το άσπρο πλοίο».

Η σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου, υπο την σκηνοθετική επιμέλεια της Λίλλυς Μελεμέ και με την συνοδεία στο πιάνο του Γιώργου Δούση, ερμηνεύει και υποδύεται μελωδικά χαρακτήρες γυναικών σε μια παράσταση-ταξίδι, καταμεσής της θάλασσας, στο πλοίο του χρόνου, με καπετάνιο τον έρωτα υπό το φως της σελήνης.

Η ιστορία μιας γυναίκας- άρρηκτα συνδεδεμένη με γνωστά και αγαπημένα ακούσματα του ελληνικού και ξένου μουσικού ρεπερτορίου. Η ιστορία μιας γυναίκας- ένα ταξίδι ενηλικίωσης μέσα από φωνές και μύθους άλλων γυναικών που τραγουδούν τον έρωτα.

Διαφορετικές γυναίκες ως προς το χαρακτήρα-θυμικό τους μιλούν για τα πάθη, τα λάθη, τις επιλογές τους και τις στάσεις ζωής που τις διαμόρφωσαν. Η πληθωρική, η μοναχική, η προδομένη, η παραδομένη, η ερωτευμένη, η απελπισμένη, η δυναμική, η προκλητική, η απειλητική, παρελαύνουν σ’ ένα χορό ποικίλων ηχοχρωμάτων.

Παραλλαγές ερωτικών ιστοριών που συμπορεύονται με την αμφιθυμία της θάλασσας σε μια αέναη μεταμόρφωση, ανάλογη των φάσεων της σελήνης.

-Αφήγηση-Τραγούδι- Σκηνική Ερμηνεία: Τζίνα Φωτεινοπούλου
-Πιάνο: Γιώργος Δούσης
-Σκηνοθεσία: Λίλλυ Μελεμέ
-Ενδυματολογική Επιμέλεια: Ευα Νάθενα

ΑΘΗΝΑΙΣ
Καστοριάς 34-36, Αθήνα, Τηλ: 210 3480000

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 15 ευρώ

τηλ. 210 9355557 – 6975532620 ( Δευτέρα – Παρασκευή :10 π.μ. – 8 μ.μ.)

 Πηγή: http://www.kathimerini.gr

 

 

You may also like