Μυστικά ομορφιάς από τους stars για εμάς…., από την Ανδριάνα Σακκά (DIY)

article-2121760-12588C3C000005DC-474_634x409Γιατί πρέπει τα καλύτερα καλλυντικά να κοστίζουν πάντα μια περιουσία; Οι μάσκες, οι κρέμες και οι λοσιόν είναι συχνά πιο αποτελεσματικές και δραστικές όταν τις φτιάχνουμε μόνες μας – αυτό το ξέρουν ακόμη και οι διάσημες!

Μάσκα από την Victoria Beckham

Η σύζυγος-μητέρα-επιχειρηματίας super woman , Victoria Beckham, διατυμπανίζει ότι η μάσκα από  αβοκάντο και βερίκοκο που φτιάχνει με τα χεράκια της στην κουζίνα είναι θαυματουργή. Τα φυσικά οξέα φρούτων του βερίκοκου πραγματοποιούν μια εξαιρετική απολέπιση, ενώ η βιταμίνη Ε του αβοκάντο διατηρεί την επιδερμίδα απαλή.

Πώς θα την φτιάξετε: Λιώστε ένα ώριμο αβοκάντο με το πιρούνι. Μετά βάλτε στο multi ή στο μίξερ ένα ώριμο βερίκοκο κομμένο σε μικρά κομμάτια. Ενώστε τα δύο υλικά, απλώστε στο πρόσωπο και ξεπλύντε μετά από 30 λεπτά. Ιδανική και για μάσκα νύχτας  – αλλά τα σεντόνια σας μπορεί να μην έχουν την ίδια άποψη…

Karol-na-Kurkov--1-articleImage-42ac8428-347749Μπάνιο με χαμομήλι από την Karolina Kurkova

Το διάσημο μοντέλο περιποιείται το δέρμα του όσο πιο συχνά μπορεί με ατμοθεραπεία. «Αυτό ανοίγει τους πόρους και κάνει το δέρμα αψεγάδιαστο», εξηγεί. Η λίστα των συστατικών είναι μικρή και εύκολη: δύο χούφτες αποξηραμένο χαμομήλι και νερό είναι αρκετά.

Πώς θα το κάνετε: Απλώς βράστε νερό στην κατσαρόλα, βγάλτε την από την φωτιά και ρίξτε μέσα τα φύλλα χαμομηλιού. Αφήστε το νερό να τραβήξει άρωμα και ουσίες  για δέκα λεπτά με κλειστό καπάκι. Μετά βάλτε το πρόσωπο πάνω από την κατσαρόλα και σκεπάστε το κεφάλι με μια πετσέτα. Αντέχετε 15 λεπτά; Αυτό είναι το ιδανικό!

hair1Θεραπεία μαλλιών με μαγιονέζα από την Zoe Saldana

“Η μητέρα μου ήταν χίπισσα, και ήθελε η αδερφή μου κι εγώ να μεγαλώσουμε όσο πιο φυσικά γίνεται», δηλώνει η ηθοποιός. «Από εκείνη έμαθα και το κόλπο για τις μύτες των μαλλιών. Λίγο μασάζ με μαγιονέζα στις άκρες και τα μαλλιά γίνονται πάλι λεία και γυαλιστερά. Λίγα λεπτά αρκούν και μετά μπορείτε να ξεβγάλετε με νερό κανονικά».

By the way: Μια που η Zoe ανέφερε την μαγιονέζα, μπορείτε να σημειώσετε μια ακόμη συνταγή με αυτό το υλικό, συγκεκριμένα για μάσκα μαλλιών, απλή και αποτελεσματική. Αναμείξτε μισό φλιτζάνι μαγιονέζα με ένα μισό πολτοποιημένο αβοκάντο, απλώστε σε βρεγμένα μαλλιά και αφήστε να δράσει για 15 περίπου λεπτά. Ξεβγάλτε με άφθονο νερό.

 

imagesΑπολέπιση σώματος από την Cate Blanchett

H διάσημη σταρ χρησιμοποιεί το δικό της peeling σώματος, το οποίο παρασκευάζεται σούπερ εύκολα και γρήγορα: αναμειγνύουμε λίγο ελαιόλαδο με μια ιδέα από χυμό γκρέιπφρουτ και θαλασσινό αλάτι μέχρι να δημιουργηθεί ένας πολτός. Μυρίζει υπέροχα και αφήνει το δέρμα απαλό και όμορφο!

αρχείο λήψηςΤονωτική λοσιόν από την Milla Jovovich

Αν προλαβαίνει η πολυάσχολη ηθοποιός και μοντέλο να φτιάχνει το δικό της toner, τότε μπορούμε κι εμείς! Έτσι θα την πετύχουμε: αναμειγνύουμε δύο κουταλιές της σούπας ξύδι, 4 κουταλιές της σούπας  ροδοπέταλα, και 5 κουταλιές της σούπας αποσταγμένο νερό. Το μείγμα διατηρείται ανέπαφο σε κλειστό δοχείο για δύο εβδομάδες. Μετά τις δύο εβδομάδες, σουρώνουμε το μείγμα και μεταφέρουμε το υγρό που απομένει σε ένα ειδικό πλαστικό δοχείο. Ενδείκνυται για κάθε τύπο δέρματος και είναι… θαυματουργό!

 

You may also like