Να συνεχίσω να ονειρεύομαι;

oneira 3Μπορεί οι περισσότεροι πλέον να βιώνουν μια δύσκολη περίοδο στη ζωή τους, και να νιώθουν ότι τίποτε δεν αναμένεται να βελτιωθεί σύντομα, όμως η αλήθεια είναι ότι υπάρχει κάτι που δεν πρέπει να αλλάξει: η θέλησή μας να ονειρευόμαστε! Έχετε πάντα κατά νου ότι τα όνειρα είναι η μόνη μας δύναμη και το κίνητρο να συνεχίσουμε να ζούμε, να ελπίζουμε και να μπορούμε να είμαστε δημιουργικοί και πρόθυμοι να αντιμετωπίσουμε με αισιοδοξία το μέλλον.

Μάθετε εδώ πώς θα καταφέρετε να μην εγκαταλείψετε τους στόχους σας

Στην αρχή κάθε έτους έχουμε την τάση να θέτουμε νέους στόχους αλλά και να κάνουμε τον απολογισμό μας για τους στόχους που επιτύχαμε ή όχι την προηγούμενη χρονιά. Είναι πλέον Φεβρουάριος, και πρέπει και οι τελευταίοι εναπομείναντες ονειροπόλοι να θέσουν τους δικούς τους στόχους για τη χρονιά που ήδη διανύει το δεύτερο μήνα της.

Το βασικό σας μέλημα θα πρέπει να είναι ο προγραμματισμός. Αν χρειαστεί πάρτε μολύβι και χαρτί σε σημειώστε τους ακριβείς σας στόχους, για να μην χαθείτε στην πορεία. Μπορεί να προτιμάτε τον παραδοσιακό τρόπο με το γραπτό ημερολόγιο ή να είστε πιο φιλικοί με την τεχνολογία και να προτιμάτε να σημειώνετε όλους τους στόχους σας στο tablet ή στο laptop σας.

Γίνετε συγκεκριμένοι με τους στόχους σας και θέστε χρονικά περιθώρια. Μην θέτετε αόριστους και ασαφείς στόχους. Να είστε ακριβείς. Αν για παράδειγμα θέλετε να χάσετε βάρος, προσδιορίστε το χρονικό περιθώριο που θέτετε αλλά και τον ακριβή αριθμό των κιλών από τα οποία επιδιώκετε να απαλλαγείτε.

Ενημερώστε τους άλλους για τους στόχους σας, ώστε να νιώθετε εκτεθειμένοι και εν τέλει, δεσμευμένοι να τους πραγματοποιήσετε ή αν μη τι άλλο, να το προσπαθήσετε. Η αναβλητικότητα είναι ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των Ελλήνων, γι’ αυτό, και μόνο στη σκέψη ότι το έχετε ήδη ανακοινώσει σε κάποιους θα σας κάνει να θέλετε να το πραγματοποιήσετε εγκαίρως.

oneira 2Να είστε επιεικείς με τον εαυτό σας. Μην ζητάτε από τον εαυτό σας να κάνει πράγματα που δεν μπορεί, αλλά και μην τον φορτώνετε με επιπλέον άγχος. Πρέπει να δείχνουμε στον εαυτό μας ότι τον αγαπάμε και του δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία για να πετύχει τους στόχους του. Μια πρώτη αποτυχία ή καθυστέρηση δεν σημαίνει ότι δεν είστε ικανοί να κάνετε αυτό που έχετε βάλει στο μυαλό σας. Οι άνθρωποι χρειάζονται ευκαιρίες για να μπορούν να αποδώσουν σωστά και πολύ συχνά, τείνουμε να ξεχνάμε ότι… είμαστε κι εμείς άνθρωποι και πρέπει να είμαστε επιεικείς με τον εαυτό μας.

 

 

You may also like