Ξηρή επιδερμίδα & foundation: Πώς συνδυάζονται αρμονικά

Το λέει κι η λέξη: “foundation” στην ουσία σημαίνει θεμέλιο και στο μακιγιάζ το foundation είναι η βάση του. Είναι εκείνο που θα καλύψει τυχόν ατέλειες και δυσχρωμίες στο πρόσωπό μας, χαρίζοντάς του υγιή εικόνα και ομοιογένεια. Εντούτοις, τα πράγμα μοιάζουν κάπως πιο ζόρικα για όσες έχουν ξηρή επιδερμίδα.

               Σε αυτές τις περιπτώσεις, η σωστή προετοιμασία της επιδερμίδας πριντ ην εφαρμογή του foundation είναι το κλειδί. Αφότου κάνετε τον καθημερινό σας καθαρισμό, αφήστε την υγρασία να εισχωρήσει στα στρώματα της επιδερμίδας. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μία ενυδατική κρέμα που όχι μόνο θα προσφέρει την απαραίτητη ενυδάτωση, αλλά και που επιδρά στην ομοιόμορφη δομή της επιδερμίδας. Έχοντας ενυδατώσει την επιδερμίδα, το foundation στη συνέχεια θα της δώσει μία λαμπερή όψη.

               Έχοντας ενσωματώσει αυτό το πρώτο βήμα της ρουτίνας μας, είναι ουσιαστική η επιλογή του κατάλληλου για μία ξηρή επιδερμίδα foundation. Προϊόντα με matte υφή, με φόρμουλα ελέγχου λιπαρότητας ή σε μορφή πούδρας πρέπει να αποφεύγονται καθώς εντείνουν την ξηρότητα. Μπορείτε, όμως, να πειλέξετε ένα προϊόν που περιέχει λιπαρές αλκοόλες, όπως η βεχενυλική, η στεαρυλική ή η κετυλική αλκοόλη.

               Τέλος, κατά την εφαρμογή του foundation, ιδιαίτερα χρήσιμο μπορεί να φανεί ένα νωπό σφουγγαράκι makeup με το οποίο θα μπορείτε να πετύχετε ακόμη καλύτερη κάλυψη ατελειών. Καλό είναι να απλώσετε πρώτα ένα λεπτό στρώμα και στη συνέχεια με μικρότερες ποσότητες του προϊόντος να επικεντρωθείτε σε δυσχρωμίες ή τις ουλές της ακμής, ειδάλλως θα δώσετε άθελά σας έμφαση στα σημεία όπου η ξηρότητα υπεριχύει.

               Πηγή: Women’s Health

               Photo credits: Cosmopolitan

You may also like