Πόσο σημαντική είναι η αισθητική στο σπίτι μας;

Η απάντηση είναι απλή. Γενικά, το σπίτι συμβολίζει τον τρόπο που ζούμε και πως βλέπουμε τον εαυτό μας μέσα σε αυτό. Η αισθητική είναι για πολλούς καθαρά υποκειμενικό ζήτημα ή, όπως λέγεται συχνά, θέμα “γούστου”. Σε σχέση με το αν οι χώροι ενός σπιτιού μπορούν να μας κάνουν ευτυχισμένους μπορώ να απαντήσω πως τίποτα δεν αξίζει με την γαλήνη η την χαρά που μπορεί να νιώθεις μέσα στο σπίτι σου…Είναι πολύ ευκολότερο να δεχτούμε ότι οι κρίσεις για το τι είναι ωραίο ή αισθητικά αξιόλογο διαφέρουν ριζικά από κοινωνία σε κοινωνία και τελικά από άνθρωπο σε άνθρωπο. Όταν δημιουργούμε ένα σπίτισύμφωνα με τις ανάγκες και τον χαρακτήρα μας το σίγουρο είναι πως η αυθεντικότητα του το κάνει να είναι ξεχωριστό.

Μα τι εννοούμε φτιάχνοντας την αισθητική του σπιτιού μας;

Τρία βασικά tipsπου πρέπει για ναγνωρίζουμε..

Τι σημαίνει για εμάς το σπίτι μας; πως αισθανόμαστε μέσα σε αυτό; Ο πιο παραδοσιακός τρόπος για να δημιουργήσεις ένα ωραίο χώρο είναι να καλέσεις την βοήθεια ειδικών interior designers ώστε να έχεις τις κατάλληλες συμβουλές και ιδέες. Αν πάλι είσαι σε περίοδο που σκέπτεσαι το κόστος αυτό τότε ίσως αφήσεις τις σύνθετες εργασίες για το μέλλον και προσπάθησεμόνη σου να αλλάξεις λίγο την ατμόσφαιρα του σπιτιού. Αρκετές φορές διαμορφώνουμε τον εσωτερικό χώρο και ξεχνάμε τον περιβάλλοντα χώρο του σπιτιού είτε είναι μπαλκόνι, κήπος ή ακόμη και δέντρα που υπάρχουν γύρω του.

  1. Ξεκινήστε τοποθετώντας πράσινα μεγάλα η μικρά φυτά μέσα και έξω από το σπίτι δίνοντας την εικόνα του πράσινου γύρω σας ,αυτό προκαλεί ηρεμία και αίσθηση χαλάρωσης. Φροντίστε τον κήπο σας ή τοποθετήστε διάφορα εσπεριδοειδή στο μπαλκόνι σας για να ομορφύνουν την αίσθηση γύρω σας ειδικά αν δεν έχετε αρκετό πράσινο στην περιοχή. Τα εσωτερικού χώρου μπορείτε να τα βάλετε δίπλα από κάποιο καναπέ ή πολυθρόνα και να δημιουργήσετε μια γωνιά για να ξεκουράζεστε όταν γυρνάτε από την δουλειά ή όταν απλά θέλετε να χαλαρώσετε με ένα βιβλίο ή ακούγοντας μουσική.

Γιατί όταν μπαίνουμε σε κάποια σπίτια αισθανόμαστε κατευθείαν ευπρόσδεκτοι;

  • Συνήθως είναι όλα στη θέση τους … η τάξη είναι βασικός κανόνας για να δημιουργείτε ωραία ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι και όχι εκνευρισμός. Υπάρχουν σπίτια που όταν μπαίνεις σου δημιουργούν μια γλυκιά ηρεμία και δεν θέλεις να φύγεις γρήγορα. Αρκετές φορές νομίζουμε πως δεν μπορούμε να προλάβουμε να ασχολούμαστε με το σπίτι σχολαστικά καθημερινά. Αν δεν αλλάζουμε τις θέσεις των πραγμάτων και είμαστε τακτικοί ώστε να μην βρίσκεις την οδοντόβουρτσα στο ψυγείο τότε κερδίζουμε χρόνο για να μην ψάχνουμε αργότερα και η εικόνα του τακτοποιημένου χώρου μας γαληνεύει.

Πόσο όμορφα μυρίζει το σπίτι σας;

  • Η αύρα ενός σπιτιού κρίνεται αρκετά από την καθαριότητα και πόσο ωραία μυρίζει. Εννοείται ότι καθαρίζουμε τακτικά και δεν το αμελούμε όσο χρόνο κι ανέχουμε..Καθιερώστε να έχετε σε διάφορα σημεία του σπιτιού ωραία κεριά που θα ανάβετε καθημερινά, το σπίτι σας θα αρχίσει να μυρίζει υπέροχα με γλυκά ή άλλοτε με πιο  έντονα αρώματα. Θα αλλάζει η διάθεση σας με αυτή την ιεροτελεστία και θα δημιουργείτε μια θετική ενέργεια.

Τα συγκεκριμένα tips είναι εύκολα να τα υιοθετήσουμε ώστε να έχουμε ένα περιβάλλον στο οποίο θέλουμε να αισθανόμαστε άνετα και ευχάριστα είτε το μοιραζόμαστε με φίλους είτε με την οικογένεια μας. Είναι εκείνα που ομορφαίνουν την ζωή μας.

photo credits: Timothy Buck (unsplash)

You may also like