Οι γυναίκες “αντράκια”!

Έτος 2017. Ανδροκρατούμενη εποχή. Όχι πληθυσμιακά αλλά επί της ουσίας. Σεξισμός πάντα και παντού. Τίποτα το υπερβολικό δεν έχει θέση στο σήμερα. Η κοινωνία μας επιβάλλει να μην είμαστε πολύ ανδροπρεπείς γιατί θα χάσουμε τη θηλυκότητά μας. Να μην είμαστε πολύ ναζιάρες, γιατί κανείς δεν θα μας λάβει σοβαρά υπόψη. Να μην ντυνόμαστε προκλητικά γιατί θα μας περάσουν για πρόστυχες. Ούτε όμως και πολύ συντηρητικά, γιατί θα μας θεωρήσουν εκτός τόπου και χρόνου. Πολλές οι ισορροπίες που πρέπει να κρατηθούν, δεν βρίσκετε;

Οι γυναίκες “αντράκια”, όμως δεν είναι κάποιος αστικός μύθος, ούτε ανήκουν στη σφαίρα της φαντασία, σαν τους μονόκερους. Υπάρχουν για να μπορούν να δείξουν πως είναι εδώ, και καλό θα ήταν να τους μοιάσουμε. Αυτές οι γυναίκες, μπορούν να γελάσουν σαν μικρά παιδιά και να τσακωθούν σαν αγόρια στις αλάνες. Μπορούν να φορέσουν πότε φόρμες και πότε δωδεκάποντα και να είναι εξίσου πανέμορφες.

Είναι εκείνες που θα μπορέσουν να σταθούν πλάι σε έναν άντρα, γιατί θα καταφέρουν να διαβάσουν την ψυχή του, και να αποδεχθούν τον αιώνιο κανόνα. Πως οι άντρες μετά τα 15 παίρνουν απλώς μπόι. Και τους αγαπάμε γι’αυτόν ακριβώς το λόγο.

Γιατί εκείνοι μπορούν και χαρίζουν στιγμές αιώνιας νιότης, στην τόσο καλά και προσεχτικά υπολογισμένη γυναικεία καθημερινότητα.

Που σκαλώνει όμως το πράγμα, και δεν μπορούμε να είμαστε όλες έτσι; Μα φυσικά στο αυτονόητο. Στο ότι είναι δύσκολο. Γιατί για να γίνεις “γυναίκα-αντράκι”, πρέπει να μάθεις να φέρεσαι και να συμπεριφέρεσαι. Να μπορείς να μεταμορφωθείς, σαν άλλος χαμαιλέοντας, σε ό,τι προστάζει η κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι. Πρέπει να ξέρεις να είσαι φίλος. Από εκείνους που δεν χρυσώνουν χάπια και δεν χαϊδεύουν αυτιά, αλλά μιλάνε ντόμπρα και σταράτα και ξέρεις πως είναι φίλοι για μια ζωή. Είναι εκείνοι που μπορείς να τους πάρεις τηλέφωνο στις τρεις τα ξημερώματα και θα διακτινιστούν να βρεθούν δίπλα σου. Είναι οι γυναίκες εκείνες, που τους αρέσουν τα λόγια τα σταράτα, τα ξεκάθαρα ή αλλιώς τα «αντρίκια».

Οι γυναίκες που μπορούν να φερθούν σαν άντρες, όταν αυτό θεωρηθεί σκόπιμο, είναι εκείνες που θα υπερασπιστούν το δίκιο τους και που θα τσαλακωθούν για τα όνειρα και τους στόχους τους. Ξέρουν να βγαίνουν μπροστά και να υπερασπίζονται τους δικούς τους ανθρώπους. Και πίστεψέ με έχουν πολλούς. Είναι και εκείνες όμως, που θα αναγνωρίσουν τα λάθη τους και θα ζητήσουν συγγνώμη. Με μια έννοια τόσο βαθιά και ειλικρινή, που δεν θα σου αφήσουν άλλο περιθώριο από το να τη δεχτείς.

Βρείτε μια τέτοια γυναίκα και κάντε την είδωλο. Ή κατά την trendy ονομασία, influencer…

You may also like