Οι Ευρωπαϊκές πολιτιστικές πρωτεύουσες του 2012

Κάθε χρόνο η Ευρωπαϊκή Ένωση επιλέγει ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης μια ή δύο ευρωπαϊκές πόλεις. Το Μάριμπορ της Σλοβενίας και η Γκιμαράες της Πορτογαλίας έχουν τα σκήπτρα για το 2012 με πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσετε.

Η πόλη Μάριμπορ είναι η δεύτερη πόλη της Σλοβενίας, ένα βιομηχανικό κέντρο, που βρίσκεται σε πολιτιστική και δημιουργική αναγέννηση. Φροντίστε να την επισκεφθείτε στο διάστημα από 22 Ιουνίου έως 7 Ιουλίου για το Lent Festival το οποίο περιλαμβάνει τα πάντα, από τουρνουά σκακιού, συναυλίες μέταλ ή για το φεστιβάλ κλασικής μουσικής με συναυλίες σε κάστρα και αυλές γύρω από την πόλη. Στις πολιτιστικές εκδηλώσεις συμμετέχουν πέντε πόλεις Πολιτισμού όπως η Novo Mesto που φιλοξενεί ένα φεστιβάλ τζαζ και η Velenje με το μάλλον παράξενο ετήσιο φεστιβάλ για την Πίπη Φακιδομύτη.

 

 

 

Η Γκιμαράες στη βόρεια Πορτογαλία είναι επίσης Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2012. Είναι η αρχαιότερη πόλη της Πορτογαλίας και το ιστορικό κέντρο της έχει ανακηρυχτεί από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Με σχεδόν το 50% των κατοίκων της σήμερα να είναι κάτω των 30 ετών η Γκιμαράες είναι μια από τις πόλεις με τους νεότερους κατοίκους στην Ευρώπη. Εκτός από τα πολιτιστικά της δρώμενα, η Γκιμαράες έχει μεγάλο γαστρονομικό ενδιαφέρον κερδίζοντας τους καλοφαγάδες ταξιδιώτες από την πρώτη μπουκιά! Δοκιμάστε τις ντόπιες σπεσιαλιτέ καλύτερα στο ύπαιθρο μια ζεστή καλοκαιρινή βραδιά.

 

 

Πηγή: touristorama.com

You may also like