Οι καλύτερες συμβουλές για ρούχα & κοσμήματα…

cf9f5367785b07e7351f3bac3a39ec70Δεν έχουμε όλοι τη δυνατότητα να πηγαίνουμε κάθε εβδομάδα τα ρούχα στο καθαριστήριο , ούτε τα κοσμήματα στα κοσμηματοπωλεία για να μας τα “καθαρίσουν”. Οι συμβουλές των γιαγιάδων μας γίνονται πάλι της μόδας κι ανατρέχουμε σε αυτές για να “γλυτώσουμε” χρήματα και να μπορούμε να τα διατηρούμε σαν καινούργια… Συγκεντρώσαμε μερικές ενδιαφέρουσες οδηγίες για να σας βοηθήσουμε….

-Για να φύγει το χρώμα όπου αφήνουν τα παπούτσια στα πόδια σας, τρίψτε με μαγειρική σόδα.

– Για να γίνουν τα καινούργια σας καλσόν ποιο ανθεκτικά, πριν τα φορέσετε για πρώτη φορά βάλτε τα σε κρύο νερό. Μετά πλύνετε τα με χλιαρή σαπουνάδα και ξεπλύνετε τα καλά.

– Για να γυαλίζουν τα ξύλινα τακούνια των παπουτσιών σας περάστε τα με λάδι.

– Γεμίστε παλιές κάλτσες ή πάνινα σακουλάκια με άμμο και τοποθετήστε τα μέσα στα παπούτσια σας, για να εξαλείψετε της άσχημες μυρωδιές.

– Για να διατηρήσετε το λευκό χρώμα στα άσπρα σας γάντια, φυλάξτε τα σε χαρτί πασπαλισμένο με λίγο τάλκ.

– Για να διατηρηθούν τα δερμάτινα μας περισσότερο καιρό μαλακά, τα περνάμε ελαφρά με ένα βαμβάκι βουτηγμένο στο γάλα.

– Για να κρατήσουμε τις μπότες μας όρθιες, τοποθετούμε στην καθεμία από δύο περιοδικά τυλιγμένα σε ρολό.

– Αν το φερμουάρ του jean σκαλώνει, το περνάμε λίγο με ένα κομμάτι πράσινο σαπούνι και το πρόβλημα θα εξαφανιστεί.

6b5eb6795f129204874b80a872cd697e– Ότι με μισό ποτηράκι τζιν μπορείτε να φτιάξετε ένα δροσιστικό τζιν-τόνικ το γνωρίζατε. Αλλά ότι με μισό ποτηράκι τζιν μπορείτε να κάνετε τα κοσμήματά σας να λάμπουν δεν το είχατε ξανακούσει! Κι όμως, βουτήξτε μέσα στο τζιν τα δαχτυλίδια και τις αλυσίδες σας κι αφήστε τα εκεί για μισή ώρα. Ξεβγάλτε τα καλά με χλιαρό νερό και σκουπίστε με μαλακό πανί. Τα κοσμήματά σας θα λάμπουν σαν καινούργια!

– Για να ξεμπερδέψουμε εύκολα μία λεπτή χρυσή αλυσίδα, την πασπαλίζουμε με λίγο ταλκ. Οι κόμποι θα εξαφανιστούν γρήγορα.

You may also like