Οι λόγοι για τους οποίους έχουμε λιπαρά μαλλιά

Η ψυχολογική κατάπτωση, η έντονη υπνηλία και τα ανεξήγητα νεύρα, είναι μόνο μερικά από τα συμπτώματα που η περίοδος φέρνει μαζί της, μόνο και μόνο για να μας υπενθυμίζει πως η αιμορραγία είναι το λιγότερο που πλησιάζει.

Τα μαλλιά μας, ωστόσο, δεν θα μπορούσαν να μείνουν αλώβητα, απ’όλες αυτές τις ορμονικές διακυμάνσεις, τα οποία φαίνεται να περνάνε και αυτά κάποιες δύσκολες μέρες. Και ενώ τον υπόλοιπο μήνα, το καθημερινό λούσιμο δεν είναι επιτακτική ανάγκη στις περισσότερες από εμάς, το ξηρό σαμπουάν γίνεται ο καλύτερός μας φίλος, κατά τη διάρκεια της περιόδου, όταν οι ρίζες μας, μετατρέπονται σε μια κυριολεκτική πηγή παραγωγής λιπαρότητας. Αυτό συμβαίνει, γιατί η αύξηση της ορμόνης που είναι η έμμηνος ρύση μεταφέρει την παραγωγή λιπαρότητας με υπερβολική ταχύτητα. Στη λιγούρα για σοκολάτα, τις κράμπες, τους πονοκεφάλους, τον έντονο κοιλόπονο και τα σκαμπανεβάσματα στη διάθεσή μας, ας προσθέσουμε και τα λιπαρά μαλλιά ή πολλές φορές και τις bad hair days, όπου δείχνουν να μην τιθασεύονται με τίποτα.

Τα αξεσουάρ μαλλιών, είναι πάντα στη μόδα αλλά και στο πλευρό σας. Φορέστε μια κορδέλα μαλλιών για να καλύψετε τις λιπαρές ρίζες. Η συχνή εναλλαγή της βούρτσας που χτενίζεστε είναι σημαντική. Θα μπορούσατε να έχετε δυο. Μία για όταν είστε φρεσκολουσμένη και μια άλλη για τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας,  ώστε όταν χτενίζετε τα καθαρά μαλλιά σας να μην υπάρχουν λιπαρές ουσίες από προηγούμενες φορές. Να θυμάστε να αλλάζετε συχνά μαξιλαροθήκη, όπως και το πρόσωπο έτσι και τα μαλλιά αφήνουν τις λιπαρές ουσίες τους πάνω στο μαξιλάρι, οπότε αν κοιμηθείτε με φρεσκολουσμένα μαλλιά θα ξυπνήσετε με 2 φορές πιο λιπαρά μαλλιά.

You may also like