Οι λόγοι που θα σας κάνουν να αρχίσετε το τρέξιμο!

running2Θέλετε να βρείτε τη φόρμα σας, χωρίς να ξοδευτείτε; Το τρέξιμο είναι η απάντηση και η καλύτερη μορφή άσκησης. Διαβάστε αυτές τις κορυφαίες συμβουλές για το jogging, βάλτε τα παπούτσια σας και ξεκινήσετε …

Ξεκινώντας…
Αν θέλετε να κάνετε τζόκινγκ, αλλά καταλαβαίνετε ότι δεν μπορείτε να πάρετε αναπνοή από την πολύ αρχή, ο personal trainer, Jamie Baird, συνιστά περπάτημα για τέσσερα λεπτά και τρέξιμο για ένα, στη συνέχεια, επαναλαμβάνετέ το για πέντε φορές. Με στόχο να καταφέρετε να κάνετε κανονικά τζόκινγκ χωρίς να «μένετε από αναπνοή» αμέσως.

Βγείτε Έξω
«Τρέχοντας σε εξωτερικούς χώρους μπορείτε να κάψετε 30-40% περισσότερες θερμίδες από ό, τι στο γυμναστήριο» λέει ο Roberts. Με τα κατάλληλα παπούτσια και ρούχα, ακόμη και τις βροχερές μέρες μπορεί να αισθανθείτε ότι είναι αναζωογονητικό.

running6Να ελέγχετε τη διαδρομή σας
Ο Roberts συνιστά πάντα να σκεφτόμαστε τη διαδρομή μας με κάθε λεπτομέρεια και το  πόσο καιρό θα πρέπει να κάνουμε για φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Ποιο μέρος θα είναι δύσκολο, το κομμάτι που είναι λίγο πιο εύκολο, και που θα πρέπει να δώσουμε ώθηση. «Γνωρίστε τη στρατηγική σας, πριν τρέξετε για να δώσετε στον εαυτό σας την ευκαιρία να εστιάσει,» λέει.

Βρείτε τον διασκελισμό σας
Τρέχοντας με σταθερό ρυθμό θα βοηθήσετε να χάσετε λίπος πιο γρήγορα. «Ντύστε» τα βήματά σας με το ρυθμό της μουσικής που ακούτε, κι έτσι θα έχετε λιγότερους παλμούς ανά διασκελισμό. «Η αναπνοή σας μπορεί επίσης να βοηθήσει», λέει ο Roberts.

Ανακατέψτε τα!
Αλλάξτε το έδαφος και ταχύτητα. Τρέχοντας σε εξωτερικούς χώρους να βρείτε λοφώδης εκτάσεις. «Διανοητικά, θα είσαστε λιγότερο κουρασμένοι, και το σώμα σας θα αποκτήσει καλύτερη φυσική κατάσταση μέσω της προσαρμογής».

«Οπλιστείτε»
«Αφήστε τους ώμους σας και τα χέρια σας χαλαρά καθώς τα μετακινείτε προς τα πίσω και προς τα εμπρός,» λέει ο Roberts. Ο προπονητής της Heidi Klum,  David Kirsch, υποστηρίζει ότι όταν αιωρούνται τα χέρια σας θα «πάρει το λεμφικό σύστημα του σώματος δύναμη, βοηθώντας στην εξάλειψη των τοξινών».

running7Σωστή βάση
Πρέπει να έχετε έναν ήσυχο διασκελισμό. «Αν τα πόδια σας είναι σαν «χαστούκια» στο πάτωμα, όταν προσγειώνεστε στο έδαφος αυτό μπορεί να είναι αρνητικό για τα γόνατα», εξηγεί ο Roberts. «Το τακούνι πηγαίνει πρώτα, αλλά μόλις που οδηγεί, πριν κυλήσει φυσικά στο μπροστινό μέρος των ποδιών. Αυτό θα σας κάνει να πηγαίνετε πιο γρήγορα, η προσγείωση, πρέπει να γίνεται πλήρως στη φτέρνα σας και να επιβραδύνει».

De-Stress
«Το τζόκινγκ βοηθάει  επίσης χαμηλά στην πλάτη και στις πλάγιες περιοχές. Ακόμα αυξάνει τα επίπεδα οξυγόνου σας και τις ενδορφίνες»…

Ακόμα ψάχνετε λόγους για να ξεκινήσετε;

You may also like