Οι ταινίες της εβδομάδας στα Village

Είστε έτοιμοι για τη νέα κινηματογραφική εβδομάδα; Ο Μπεν Άφλεκ επιστρέφει με την δραματική ταινία ‘’Ο δρόμος της επιστροφής’’ ενώ δεν πρέπει να χάσεις το ”Μετά το γάμο”  το ριμέικ της ομώνυμης δανέζικης ταινίας, με πρωταγωνίστριες τη Μισέλ Γουίλιαμς και την Τζούλιαν Μουρ. Το θρίλερ ‘’Ο αόρατος άνθρωπος’’ θα σου χαρίσει στιγμές αγωνίας αφού πρόκειται για μια τρομακτική και σύγχρονη ιστορία εμμονής και τέλος στην ταινία “Σκοτεινά νερά” θα παρακολουθήσεις την ιδιαίτερη περιπέτεια του ενός μεγαλοδικηγόρου με ειδίκευση σε θέματα Περιβάλλοντος.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ (THE WAY BACK)

Είδος ταινίας: ΔΡΑΜΑ

Σκηνοθεσία: Γκάβιν Ο΄Κόνορ

Ο Τζακ Κάνινγχαμ (Μπεν Άφλεκ) είχε μπροστά του μια ζωή γεμάτη υποσχέσεις. Στο γυμνάσιο ήταν το παιδί – φαινόμενο στο μπάσκετ, κατορθώνοντας να πάρει πλήρη υποτροφία για το πανεπιστήμιο, όταν ξαφνικά, για άγνωστους λόγους, αποσύρεται από τα πάντα, καταστρέφοντας το μέλλον του. Τον παίρνει η κάτω βόλτα, βιώνει μία ανυπολόγιστη απώλεια και «βυθίζεται» στο αλκοόλ, γεγονός που του κοστίζει το γάμο του και κάθε ελπίδα για μια καλύτερη ζωή. Όταν του ζητείται να προπονήσει την ομάδα μπάσκετ του πανεπιστημίου του – που έχει πέσει πολύ σε σχέση με τις ένδοξες εποχές του- αποδέχεται την πρόταση, εκπλήσσοντας περισσότερο απ’ όλους τον εαυτό του. Καθώς οι παίκτες δένουν μεταξύ τους ως ομάδα και πετυχαίνουν τη μία νίκη μετά την άλλη, ο Τζακ αισθάνεται ότι ίσως έχει βρει τελικά ένα λόγο για να αντιμετωπίσει τους δαίμονές του. Όμως, θα είναι αυτό αρκετό για να γεμίσει το κενό του, να θεραπεύσει τις βαθιές πληγές του παρελθόντος και να τον οδηγήσει στο δρόμο για τη λύτρωση;

(Μπεν Άφλεκ, Τζανίνα Γκαβανκαρ, Γκλιν Τούρμαν, Αλ Μαντριγκαλ, Μικαέλα Γουάτκινς).

ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΝΕΡΑ (DARK WATERS)

Είδος ταινίας: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΡΑΜΑ

Σκηνοθεσία:  Τοντ Χέινς

Ο Ρομπ είναι μεγαλοδικηγόρος με ειδίκευση σε θέματα Περιβάλλοντος και εκπροσωπεί μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες. Η καριέρα του βρίσκεται στην καλύτερη φάση της όταν δύο αγρότες έρχονται σε επαφή μαζί του και ισχυρίζονται ότι ένα παράρτημα της εταιρίας Du Pont αποβάλλει τοξικά απόβλητα στον τοπικό ποταμό με αποτέλεσμα την καταστροφή των γεωργικών εκτάσεων και τον θάνατο εκατοντάδων ζώων. Με σκοπό να τους βοηθήσει και να ανακαλύψει την αλήθεια συντάσσει μια επιστολή διαμαρτυρίας που σηματοδοτεί την έναρξη μιας δεκαπενταετούς διαμάχης που θα θέσει σε δοκιμασία όχι μόνο την καριέρα του, αλλά και την υγεία του και τις οικογενειακές του σχέσεις.

(Τιμ Ρόμπινς, Μπιλ Πούλμαν, Βίκτορ Γκάρμπερ, Αν Χάθαγουέϊ, Μάρκ Ράφαλο, Μπιλ Καμπ).

Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ (THE INVISIBLE MAN)

Είδος ταινίας: ΘΡΙΛΕΡ

Σκηνοθεσία:  Λι Γουάνελ

Αυτό που δε βλέπεις, μπορεί να σε πληγώσει. Η βραβευμένη με ΕΜΜΥ ηθοποιός Ελίζαμπεθ Μος (Εμείς, The Handmaid’s Tale) πρωταγωνιστεί σε μια τρομακτική και σύγχρονη ιστορία εμμονής, η οποία αντλεί έμπνευση από το κλασικό, αρχετυπικό τέρας της Universal, τον Αόρατο Άνθρωπο. Παγιδευμένη σε μια βίαιη, κακοποιητική σχέση με έναν πλούσιο και ευφυή επιστήμονα, η Σεσίλια Κας (Μος) καταφέρνει να αποδράσει μέσα στη νύχτα και να εξαφανιστεί, με τη βοήθεια της αδερφής της (Χάριετ Ντάιερ) ενός παιδικού της φίλου (Άλντις Χοτζ) και της μικρής του κόρης (Στορμ Ρέιντ). Όταν όμως ο βάναυσος πρώην σύντροφος της Σεσίλια (Όλιβερ Τζάκσον – Κόεν) αυτοκτονεί και της αφήνει ως κληρονομιά ένα μεγάλο μέρος της τεράστιας περιουσίας του, η Σεσίλια υποψιάζεται ότι πρόκειται για παγίδα. Μια σειρά από παράξενες συμπτώσεις θα αποβούν σχεδόν θανατηφόρες και θα απειλήσουν τις ζωές εκείνων για τους οποίους η Σεσίλια νοιάζεται. Η λογική της θα αρχίσει να κλονίζονται και θα προσπαθεί απελπισμένα να αποδείξει στον περίγυρό της ότι καταδιώκεται από μια αόρατη παρουσία που την στοιχειώνει.

(Ελίζαμπεθ Μος, Στορμ Ριντ, Άλντις Χοτζ, Χάριετ Νταϊερ, Όλιβερ Τζάκσον – Κοέν).

META TO ΓΑΜΟ (AFTER THE WEDDING)

Είδος ταινίας: Δράμα

Σκηνοθεσία:  Μπαρτ Φρεντλιχ

Στα περίχωρα της ερειπωμένης, αρχαίας πόλης της Καλκούτα βρίσκεται ένα ορφανοτροφείο. Η Ίζαμπελ έχει δουλέψει σκληρά για να φροντίζει τα παιδιά που ζουν εκεί. Όντας σε απελπιστική οικονομική ανάγκη για να κρατήσει το ορφανοτροφείο σε λειτουργία, έχει φαινομενικά βρει τον τέλειο ευεργέτη και πρέπει να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη για να συναντήσει την γυναίκα που προθυμοποιήθηκε να την βοηθήσει. Ριμέικ της ομώνυμης δανέζικης ταινίας (After the Wedding – Efter Brylluppet) της Σούζαν Μπίερ, η οποία είχε διεκδικήσει το 2007 το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας.

(Τζούλιαν Μουρ, Μισέλ Γουίλιαμς, Μπίλι Κρανταπ, Άμι Κουιν).


Για περισσότερες πληροφορίες, μπείτε στα Village

You may also like