Οι ταινίες του 2013 που θα αγαπήσουμε…

 

Κάθε χρονιά έχει τις ταινίες της. Έχει εκείνες για τις οποίες ακούμε μήνες πριν, εκείνες για τις οποίες ακούμε λίγες μέρες πριν βγουν στις αίθουσες και εκείνες που αξίζουν και δεν ακούμε πότε! Για αυτό το λόγο και εμείς βρήκαμε μερικές ταινίες αυτής της χρόνιας που αξίζουν την προσοχή σας και θα έχουν βγει μέχρι το καλοκαίρι, αλλά δεν έχουν ακουστεί καθόλου…

 

eye-of-the-stormThe Eye of the Storm

Μια άγρια ​​έκθεση των οικογενειακών σχέσεων ανάμεσα σε πλούσιους. Η Charlotte Rampling παίζει την Elizabeth Hunter, μια τεράστια μητριαρχική φιγούρα που ελέγχει κάθε πτυχή της ζωής της, ακόμη και όταν θα πεθάνει. Μπουχτίσμενοι από τους τρόπους και την  ανατρεπτική στάση της μητέρας τους, ο Sir Basil (Geoffrey Rush) και η Dorothy (Judy Davis),  αγωνίζονται στο Λονδίνο ώστε να αποκτήσουν την τεράστια κληρονομιά τους.

 

Pedro AlmodovarThe Raucous Comedy

Η εξωφρενική φαντασία του Pedro Almodovar ακολουθεί τις τελευταίες ώρες –πριν απο την πτώση ενός αεροπλάνου προς  την Πόλη του Μεξικού. Οι αντιμέτωποι με επικείμενο θάνατο, το προσωπικό της πτήσης, οι πιλότοι και οι επιβάτες θα πραγματοποιήσουν τις πιο τρελές φαντασιώσεις τους… Στην Ελλάδα δεν είχε θερμή υποδοχή!

 

 

 

KieferSutherlandRizAhmedReluctantFundamentalistThe Reluctant Fundamentalist

Βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα, The Reluctant Fundamentalist, η ταινία διερευνά τις αμερικανο -πακιστανικές σχέσεις μετά την 11/9. Ο Changez (Riz Ahmed) είναι ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Wall Street, του οποίου η ζωή αρχίζει να καταρρέει μετά από μία ειδική αποστολή στη Χιλή.

 

photo-of-epic-movie

 

The 3D Fantasy Fairytale -Epic 3D

Η Amanda Seyfried παίζει την Mary Katherine, μια νεαρή κοπέλα περιπλανόμενη στο  δάσος κοντά στο σπίτι της, συμπτωματικά ανακαλύπτει μια μυστική κοινωνία πολεμιστών. Σύντομα αναγκάζεται να τους βοηθήσει σε έναν πόλεμο ενάντια στους κακούς  Boggans και στον αχρείο αρχηγό τους, Mandrake. Για να σώσει τους πολεμιστές και τη ζωή της, η Mary Katherine πρέπει να βοηθήσει. Πρωταγωνιστούν ακόμα οι Colin Farrell, Christoph Waltz και η Beyonce Knowles.

 

Benjamin Britten Peace and ConflictBenjamin Britten: Peace and Conflict

Το  αποκαλυπτικό αυτό δραματικό ντοκιμαντέρ εξερευνά την προσωπική και τη μουσική εξέλιξη του μεγαλύτερου συνθέτη της Βρετανίας, Benjamin Britten, την περίοδο που ανακαλύπτει καταστάσεις και αρχές που θα καθορίσουν τα μεταγενέστερα έργα του. Όταν συγκεκριμένα βρίσκεται στη Σχολή του Gresham Holt, κατά την άνοδο του φασισμού στη Γερμανία του 1930. Ένα must-see για όσους αγαπούν τον πολιτισμό.

photo-of-everyone-has-a-plan-movieEverybody Has A Plan

Ο Viggo Mortensen υποδύεται  τους δίδυμους , Pedro και  Agustin από την Αργεντινή, που ακολουθεί ο καθένας διαφορετικό δρόμο στη ζωή του, αφού έχουν μεγαλώσει  έξω από το Μπουένος Άιρες. Ο Agustin μετακομίζει στην πρωτεύουσα και γίνεται παιδίατρος. Ο Peter παραμένει στη γενέτειρά του, και εργάζεται ως μελισσοκόμος, ενώ κάποια στιγμή  θα βοηθήσει έναν φίλο του(Daniel Fanego) σχετικά με μία απαγωγή τουριστών.

 

 

 

photo-of-now-you-see-me-movieNow You See Me

Μια ομάδα από θαυματοποιούς- γνωστή ως Four Horsemen- χάρη στη χρήση της υψηλής τεχνολογίας που χρησιμοποιεί, με «μαγικά»  καταφέρνει να ληστέψει εγκληματίες και τα εκατομμύρια τους πριν από τη μεταφορά των κεφαλαίων τους, στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Ο ειδικός πράκτορας του FBI, Dylan Hobbs (Mark Ruffalo), είναι αποφασισμένος να τους σταματήσει. Οι ταινία είναι γεμάτη σταρ, όπως Morgan Freeman, Jesse Eisenberg, Isla Fisher και για αυτό μάλλον θα είναι ένα από τα μεγάλα blockbuster του 2013.

 

 

photo-of-byzantium-movieByzantium

Σε μια «νυσταγμένη» παραθαλάσσια πόλη μέσα στο χάος, δύο μυστηριώδεις και φτωχές νεαρές γυναίκες, η Eleanor (Saoirsie Ronan) και η Κλάρα (Gemma Arterton), θα βρουν καταφύγιο στο τοπικό ξενώνα «Βυζάντιο». Η Clara κάνει διάφορα κόλπα για να τα βγάλουν πέρα, ενώ η Eleanor και ο Frank – ένας  φίλος τους- με τους συναδέλφους του έχουν άλλους τρόπους. Αλλά σύντομα γίνεται προφανές ότι αυτό το δίδυμο δεν είναι αυτό που φαίνεται. Είναι μια ταινία βαμπίρ για ενήλικες.

 

 

 

photo-of-populairePopulaire

Πάμε στο 1959, η Rose (Deborah Francois) είναι ετοιμη να αναλαβει μία γραμματειακή δουλειά σε μια μικρή ασφαλιστική εταιρεία που διευθύνεται από τον τολμηρό Louis (Romain Duris). Γρήγορα γίνεται εμφανές ότι η Rose δεν είναι μια αλή γραμματέας, αλλά είναι μια υπερ-ταχεία δακτυλογράφος. Εντυπωσιασμένος από κρυφό ταλέντο της, ο Louis βάζει τη  Rose σε ένα διαγωνισμό ταχύτητας «πληκτρολογώντας τον ανταγωνισμό» για να  ανέβει σε διεθνές επίπεδο. Μία άψογα διακοσμημένη κωμωδία σε μια περίοδο που θα μπορούσε να αποτελέσει τον Γάλλο ανταγωνιστή του Mad Men.

You may also like