Οι “Χοντροί άντρες με φούστες” ξανάρχονται στο θέατρο 104….

Η οικογενειακή ευτυχία και η οικογενειακή τραγωδία είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Η οικογένεια Χόγκαν έκανε πολλά λάθη. Θέλει να τα διορθώσει, αλλά… Ένα αεροπορικό δυστύχημα, ένα ταξίδι στην Ιταλία, ένα νησί, είκοσι περίπου χρόνια δράσης, η Νέα Υόρκη κι ένα ψυχιατρείο ανατρέπουν τα θέλω τους και οδηγούν τα μέλη της σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Κανιβαλισμός, αιμομιξία, εφηβεία, έρωτες, αθωότητα και σκληρότητα συνθέτουν το παζλ της παράστασης του έργου «Χοντροί άντρες με φούστες» του Νίκι Σίλβερ, του τρομερού παιδιού του σύγχρονου Αμερικάνικου θεάτρου.

Η παράσταση παίχτηκε προ τριετίας με μεγάλη επιτυχία στο θέατρο Χώρα και τώρα έρχεται στο 104 ανανεωμένη και με τους ίδιους συντελεστές!
Πρωταγωνιστούν: Μαρία Γεωργιάδου, Δημήτρης Μακαλιάς, Άγης Εμμανουήλ, Αγγελική Μιχαλοπούλου

Μετάφραση – Σκηνοθεσία: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΧΑΔΑΚΗΣ
Σκηνικά – Κοστούμια: ΜΥΡΤΩ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
Μουσική Επιμέλεια: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Βοηθός Σκηνοθέτη: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Αποσπάσματα από κριτικές για την παράσταση

* «Φροϊδικό τρενάκι του τρόμου…»
(…) Ο νέος σκηνοθέτης Χρήστος Καρχαδάκης βλέπει το έργο μέσα από το σχίσμα της πλαστής εικόνας του αμερικανικού ονείρου και της ωμής νατουραλιστικής αφύπνισης του ενστίκτου. Και η παράστασή του, κερδίζει σε ευαισθησία. Αποτελεί προσωπική του επιτυχία ότι η εξομολόγηση του γιου στο τέλος μπορεί να εγείρει συγκίνηση. Λιτά μέσα και πολλή δουλειά στο εσωτερικό του έργου.

Κριτική θεάτρου στην εβδομαδιαία στήλη του Γρηγόρη Ιωαννίδη,
στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

*Μαύρη κωμωδία που συναρπάζει!
Από τις καλύτερες παραστάσεις της σεζόν είναι αυτή που ακούει στον τίτλο «Χοντροί άντρες με φούστες», που πήρε θερμότατες κριτικές από κοινό και ειδήμονες. (…) Ο ικανότατος Χρήστος Καρχαδάκης, φτιάχνει μια εύρυθμη παράσταση που κρατά κομμένη την ανάσα του θεατή, «κεντρίζει» το ενδιαφέρον του και του προσφέρει θεατρική μέθεξη. (…) Η μεγάλη έκπληξη της παράστασης είναι ο Δημήτρης Μακαλιάς, που συνταράσσει και συναρπάζει στο ρόλο του Μπίσοπ Χόγκαν, αποδεικνύοντας ότι είναι ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του.

Κριτική θεάτρου στην εβδομαδιαία στήλη του Βασίλη Μπουζιώτη,
στο περιοδικό TV Ζάπινγκ, Σάββατο 2 Μαΐου 2009

 

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 15 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (μειωμένο)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Από Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012 μέχρι Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013
Ωράριο παραστάσεων: Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 9.15 μ.μ.

104-κεντρική σκηνή

Eυμολπιδών 41, Γκάζι, μετρό Κεραμεικός
Τηλέφωνο Κρατήσεων: 210 3455020
E-mail: [email protected]

You may also like