Οι 4 ωραιότερες διαδρομές με τρένο στον κόσμο

Glen Coe - Glen Coe, HighlandΥπάρχει τίποτα καλύτερο από το να βλέπετε τον κόσμο να «προχωράει» ενώ κάθεστε στην αναπαυτική σας θέση μέσα σε ένα πολυτελές τρένο; Μάλλον όχι. Όταν ταξιδεύουμε στην Ευρώπη όλοι μας λατρεύουμε να βλέπουμε τη μια πόλη μετά την άλλη μέσα από το παράθυρο ενός γρήγορου τρένου, και ακόμη και από εκεί μπορεί κανείς να απολαύσει τις ομορφιές και τα ανεπανάληπτα τοπία που τόσο απλόχερα η φύση έχει προσφέρει. Αυτή τη φορά όμως θα σας πάμε μια βόλτα λίγο πιο μακριά, στα πιο μαγευτικά και πιο όμορφα τοπία στον κόσμο. Παρακάτω θα δείτε τα καλύτερα, τα πιο γραφικά τοπία στον κόσμο μέσα από το τρένο, από όπου όχι μόνο απολαμβάνετε άνεση και πολυτέλεια αλλά και μία εξίσου όμορφη θέα που κόβει την ανάσα.

Νότια Αφρική
Η Νότια Αφρική είναι μια απέραντη και αχανής χώρα. Κάθε γωνιά, κάθε ακτή, κάθε πόλη περιμένουν να εξερευνηθούν. Οι πτήσεις προς εκεί κοστίζουν όμως πολύ, γι’ αυτό είναι ευκολότερο να απολαύσει κανείς τα τοπία της μέσα από το πολυτελές βαγόνι ενός τρένου.

Περνώντας από την πόλη Pretoria μέχρι τους φημισμένους καταρράκτες της Victoria σε ένα ταξίδι τριών ημερών, θα βρεθείς στο Magaliesberg Mountain Range, και θα κάνεις βόλτα μέχρι τα σύνορα με τη Μποτζουάνα και τη Ζιμπάμπουε. Σε ένα μαγευτικό σαφάρι με το τρένο θα απολαύσεις τη θέα καθώς θα περνάτε από το Hwange Game Reserve, μέχρι να καταλήξετε στους καταρράκτες της Victoria.
south_africa

Περού
Αυτή η ημερήσια βόλτα με το τρένο θα σας φέρει σε επαφή με ένα από τα πιο όμορφα γήινα τοπία της Βόρειας Αμερικής, το οποίο μάλιστα ψηφίζεται συχνά ως μία από τις πιο όμορφες διαδρομές με τρένο στον κόσμο. Η βόλτα ξεκινά από το Cusco και καταλήγει στο Puno και στη λίμνη Titikaka. Θα χαθείτε στη μαγεία των έρημων λόφων, των Άνδεων, αλλά και των ξηρούς και γυμνών κάμπων στην εξοχή, όπου τα ποτάμια έχουν ένα βαθύ μπλε χρώμα και αγκαλιάζονται από τους αμμώδεις χρυσαφένιους λόφους.

Κάντε μια μικρή στάση στο La Raya που βρίσκεται 4.321 μέτρα κάτω από τη θάλασσα, και αγοράστε σουβενίρ από τα τοπικά μαγαζάκια (μην ξεχάσετε να αγοράσετε πουλόβερ από το Περού) και να βγάλετε μερικές φωτογραφίες με αιγοκάμηλους και λάμα.
peru

Καναδικά Βραχώδη Όρη
Όσο πιο πολύ παγώνει ο Καναδάς, το βραχώδες Βουνό επιδεικνύει την επιβλητικότητά του και μάλιστα εδώ και πάνω από 20 χρόνια. Εκεί μπορεί κανείς να απολαύσει την εικόνα των χιονισμένων βουνοκορφών από την πολυτέλεια του τρένου και να επιλέξει το συγκεκριμένα πακέτο διακοπών στα καναδικά όρη και να περάσει 8 νύχτες (4 στο τρένο, 4 στο ξενοδοχείο) κάνοντας πεζοπορία στα ανεμοδαρμένα βουνά και στο Εθνικό Πάρκο Yoho.

Είναι ίσως ένα από τα πιο ρομαντικά πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς στον Καναδά!
Sunflower in Virginia

Highlands της Σκωτίας
Οι λέξεις σαφάρι και Σκωτία δεν πάνε μαζί, αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα λατρέψετε αυτή τη βόλτα με το τρένο με το The Royal Scotsman. Το τρένο θα σας γυρίσει από όλη την εξοχή της Σκωτίας και οι εκδρομές ξεκινούν από 2 έως 7 ημέρες. Στο μαγευτικό σας ταξίδι θα απολαύσετε καταπράσινους λόφους και ένα ονειρικό τοπίο που θυμίζει… σαφάρι.

Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε αετούς, ταράνδους και ελάφια και πολλά άλλα ζώα που υπάρχουν σε αυτό το κομμάτι της Σκωτίας. Και όλα αυτά, ενώ ταυτόχρονα θα μπορείτε να απολαμβάνετε την προσωπική σας άνεση, καλό φαγητό και ζωντανή μουσική κάθε βράδυ και για τους 36 ταξιδιώτες.

scotlana

 

Πηγή: prettychictravel.ca

You may also like