Οι 5 χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά πλαστικών επεμβάσεων παγκοσμίως

Η πλαστική χειλιών και η ανόρθωση του σώματος στην κορυφή των προτιμήσεων των πελατών.

Οι πλαστικές επεμβάσεις τα τελευταία χρόνια και ειδικά μετά την άνοδο προτύπων, όπως οι Kardashians, έχουν την τιμητική τους, με την πελατεία τους να αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Το τέλειο πρόσωπο και στήθος, οι ζηλευτοί γλουτοί και γενικά το αψεγάδιαστο σώμα, ο,τι κι αν αυτό σημαίνει για τον καθένα, γίνονται με την πρώτη ευκαιρία τα νέα projectστα χειρουργικά κρεβάτια των πλαστικών, που βλέπουν το επάγγελμά τους να εκτοξεύεται στα ύψη.

Φυσικά, η δημοτικότητα των αισθητικών επεμβάσεων δεν είναι ίδια στην κάθε χώρα,αφού εξαρτάται από ποικίλους παράγοντες, από την αρέσκεια του λαού για τη διαδικασία μέχρι και την οικονομική του δυνατότητα. Ο Διεθνής Οργανισμός Αισθητικών Πλαστικών Χειρουργών (International Society of Aesthetic Plastic Surgeons)δημοσίευσε την αναφορά του 2016, για το ποιες είναι οι χώρες που κρατούν τα σκήπτραμε τις εν λόγω επεμβάσεις των κατοίκων της:

(Τα ποσοστά αυτά αναφέρονται στο παγκόσμιο ποσοστό πλαστικών επεμβάσεων)

  1. Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (17.9%)
  2. Βραζιλία (10.7%)
  3. Ιαπωνία (4.8%)
  4. Ιταλία (4.1%)
  5. Μεξικό (3.9%)

Στην Αμερική, για παράδειγμα, λαμβάνει χώρα το 17.9% των πλαστικών του πλανήτη, ξεπερνώντας συνολικά τα 4 εκατομμύρια επεμβάσεις μόνο μέσα στο 2016, συγκριτικά με τη Βραζιλία που μέτρησε 2.5 εκατομμύρια.

Όσον αναφορά στις πιο διάσημες αισθητικές των Ηνωμένων Πολιτειών, τότε αυτές είναι χωρίς αμφιβολία η αυξητική στήθους και η λιποαναρρόφηση, ενώ στην Ιαπωνίαη βλεφαροπλαστική βρίσκεται ψηλάστην προτίμηση του λαού. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις ποσοστών από το 2015 στο 2016 παρατηρούνταιστην πλαστική χειλιών (45%) και στις ανορθώσεις άνω και κάτω μερών του σώματος (26% και 29% αντίστοιχα).

 

You may also like