Οι 8 πιο δημοφιλείς σχεδιαστές

Phillip Lim

Phillip Lim

O Phillip Lim γεννήθηκε το 1973 και μπήκε στο χώρο σιγά σιγά από το 2000 περίπου.

Κέρδισε αμέσως το κοινό της Αμερικής και πολλών άλλων χωρών, χάρη στο απίστευτο ταλέντο του. Τα ρούχα του έχουν πάντα κάποια επιρροή από την Ταυλανδέζικη-Κινέζικη καταγωγή του.

Διάσημοι editors έχουν χαρακτηρίσει τα ρούχα του ως ‘pretty-but-cool-clothes’ καθώς πάντα τα σχέδιά του είναι πολύ γυναικεία αλλά βγάζουν ταυτόχρονα μία απλότητα που είναι όντως πολύ κουλ, στον κατά τα άλλα λίγο υπερβολικό και ταυτόχρονα εντυπωσιακό, χώρο της μόδας.

 

 

 

 

 

 

Τom Ford

Tom Ford

Ο Τom Ford είναι Αμερικανός σχεδιαστής αλλά και σκηνοθέτης.

Έγινε γνωστός από τον οίκο Gucci. Η υποψηφιότητά του για Όσκαρ για την ταινία του ‘A Single Man’ τον έφερε ακόμα πιο μπροστά στο προσκήνιο. Πολλοί που τον γνωρίζουν μιλάνε για σπάνια ευφυΐα. Όταν πρωτοξεκίνησε είχε αρκετό θράσος και μάλιστα έπαιρνε επί ένα μήνα κάθε μέρα τηλέφωνο τη σχεδιάστρια Cathy Hardwick και της ζητούσε να τον πάρει για δουλειά.

Μετά από ένα μήνα η σχεδιάστρια δέχτηκε να τον δει. Αργότερα όταν πήγε στον οίκο Gucci, ο διάσημος οίκος ήταν στα πρόθυρα χρεοκοπίας. Ο Tom Ford κατάφερε να τον σώσει και να του αποφέρει τεράστια κέρδη.

 

 

 

 

Karl Lagerfeld

Karl Lagerfeld

O Kagerfeld γεννήθηκε το 1933 στο Αμβούργο. Σε ηλικία 22 χρονών ήρθε δεύτερος σε ένα διαγωνισμό (πρώτος βγήκε ο Yves Saint Laurent) και έτσι κέρδισε μία θέση στον οίκο του Pierre Balmain. Μετά από 3 χρόνια στον οίκο Balmain, ο Karl ξεκίνησε σιγά σιγά τη δική του πορεία. Οι πρώτες του κολεξιόν δεν ήταν ιδιαίτερα πετυχημένες.
Το 1964 άρχισε να σχεδιάζει λίγα κομμάτια για τον οίκο Chloe και σιγά σιγά ανέλαβε όλη την κολεξιόν. Στη συνέχεια πήγε στον οίκο Fendi και άρχισε να ασχολείται και με το σχεδιασμό ρούχων για θεατρικές παραστάσεις.

Μάλιστα ο ίδιος ο Karl σχεδίασε τα ρούχα στην ταινία Carmen αλλά και τα ρούχα κάποιων συναυλιών της Madonna και της Kylie Minogue. To όνομά του έχει συνδεθεί με τους οίκους Chanel και Fendi για τους οποίους σχεδιάζει μέχρι και σήμερα.

 

 

Christian Dior

Christian Dior

O Christian Dior γεννήθηκε στη Γαλλία το 1905 και πέθανε το 1957.

Ήξερε από πολύ μικρός τι ήθελε να γίνει και μάλιστα όταν ήταν μικρός για να βγάλει λεφτά πουλούσε έξω από το σπίτι του δικά του σχέδια προς 10 σεντς το ένα. Κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου πολέμου σχεδίασε τα ρούχα των γυναικών των Ναζί.

Το 1946 ξεκίνησε τον οίκο μόδας του σχεδιάζοντας την πρώτη του κολεξιόν. Οι γυναίκες στην αρχή αντέδρασαν γιατί θεωρούσαν πως τα ρούχα του κάλυπταν υπερβολικά πολύ τα πόδια τους.

Το λουκ που λάνσαρε ονομάστηκε ‘New Look’ από την αρχισυντάκτρια του Harper’s Bazaar και κέρδισε κοινό αργά και σταθερά. Ο θάνατος του ήρθε πρόωρα και ακόμα μέχρι και σήμερα δεν έχει διαλευκανθεί η αιτία.

 

 

 

Giorgio Armani

Giorgio Armani

O Giorgio Armani είναι Ιταλός σχεδιαστής.

Ξεκίνησε την καριέρα του ως σχεδιαστής και έφτιαξε γρήγορα μία αυτοκρατορία που συνεχίζεται και μεγαλώνει διαρκώς ακόμα και σήμερα.
Η συλλογή του Emporio πήρε το όνομά της από το Ελληνικό Νησί Χάλκη που βρίσκεται κοντά στη Ρόδο. Μάλιστα Emporio ονομάζεται το λιμάνι του Νησιού. Ήταν ο πρώτος σχεδιαστής που απαγόρευσε στην πασαρέλα του πολύ αδύνατα μοντέλα όταν ένα μοντέλο του πέθανε από ανορεξία.Το 2007 ήταν ο πρώτος σχεδιαστής που έδειξε την κολεξιόν του ζωντανά μέσω ίντερνετ.

Σήμερα ο Giorgio Armani εκτός από πάρα πολλές πετυχημένες σειρές ρούχων έχει ξενοδοχεία σε πάρα πολλές χώρες αλλά και καφετέριες, μπαρ και κλαμπ.

 

 


Marc Jacobs

Μarc Jacobs

O Marc Jacobs είναι Αμερικανός σχεδιαστής και τα ρούχα του πωλούνται σε πάνω από 2000 καταστήματα σε 80 χώρες.

Από το 1997 είναι ο βασικός σχεδιαστής στον οίκο Louis Vuitton. To 2010 μπήκε στη λίστα με τους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους με επιρροή σε όλο τον κόσμο. Το 1986 σχεδίασε την πρώτη Marc Jacobs συλλογή του και το 2001 την πρώτη του Marc By Marc Jacobs συλλογή.

Το 2009 έβγαλε ένα μπλουζάκι που στήριζε τους γάμους μεταξύ γκέι.

Πλέον θεωρείται ως celebrity και τα fashion shows του προσελκύουν περισσότερους celebrities από κάθε άλλο fashion show.

 

Christian Louboutin

Christian Louboutin

O Christian Louboutin είναι Γάλλος σχεδιαστής παπουτσιών και έφερε την επανάσταση στα παπούτσια με τις κόκκινες σόλες που χρησιμοποίησε και τον έκαναν διάσημο.
Στα 12 του παράτησε το σχολείο και άρχισε να σχεδιάζει παπούτσια μόνος του και χωρίς να έχει καθόλου γνώσεις πάνω στο αντικείμενο.

Αργότερα αποφάσισε να πάει στην Αφρική και έζησε ένα χρόνο και στην Ινδία. Σκοπός του ήταν να εμπνευστεί και να πάρει ιδέες. Όταν γύρισε άρχισε να σχεδιάζει πιο επίσημα, και έστελνε τα σχέδια του σε οίκους.
Αργότερα συνεργάστηκε με τους οίκους Chanel, Yves Saint Laurent, Maude Frizon σχεδιάζοντας παπούτσια αυτούς.Το 1991 ξεκίνησε τον δικό του οίκο. Πρώτη του πελάτισσα ήταν η Πριγκίπισσα Caroline του Μονακό.

 

 


Alexander McQueen

Alexander McQueen

Ο Alexander McQueen ήταν Άγγλος σχεδιαστής που γεννήθηκε το 1969 και έβαλε τέλος στη ζωή του το 2010. Πλέον θεωρείται ένας θρύλος μιας και κατάφερε να αλλάξει τελείως τη μόδα και δημιούργησε μοναδικά σχέδια που πιο πολύ παρέπεμπαν σε έργα τέχνης. Ήταν πραγματικά σα να έβλεπε τα υφάσματα των ρούχων του σαν έναν καμβά.

Άρχισε να δουλεύει σε μαγαζί που έραβε ρούχα σε άνδρες και ανάμεσα στους πελάτες του ήταν ο Πρίγκιπας Κάρολος και ο Mikhail Gobachev. Aργότερα όταν ξεκίνησε τον δικό του οίκο ήταν πάντα ο καινοτόμος ανάμεσα σε όλους τους σχεδιαστές. Τα show του ήταν πολύ μπροστά και πάντα είχε εκπλήξεις για το κοινό του.
Η Lady Gaga, η Bjork, η Penelope Cruz, η Rihanna και η Sarah Jessica Parker ήταν μερικές από τις μεγαλύτερες φαν του.
Όταν “έφυγε”, ο οίκος Gucci, στον οποίο άνηκε το Brand Alexander McQueen, ανακοίνωσε πως θα συνεχίσει να υπάρχει το brand και σχεδιάστρια έγινε το δεξί χέρι του McQueen, η Sara Burton.

You may also like