Οι Imam Baildi στο Passport, από τη Χρ. Τζέικου

new-posterΤους συνάντησα τυχαία το περασμένο καλοκαίρι πηγαίνοντας στην Αντίπαρο και το μισό καϊκι είχε γεμίσει από τα μουσικά τους όργανα αλλά και την θετική ενέργεια που έφεραν μαζί τους. Και επειδή πρόκειται για ένα συγκρότημα που δεν περνάει απαρατήρητο , είτε με το όνομά τους είτε με το ξεσηκωτικό είδος μουσικής που εκπροσωπούν , δεν θα μπορούσα να προσπεράσω την εμφάνιση τους στο χώρο του Passport Κεραμεικός.

Μετά από τις δύο sold out συναυλίες τους, θα συνεχίσουν με ένα ακόμη live  την Παρασκευή στις 11 Μαρτίου , παρουσιάζοντας τα highlights τους από την ημέρα που ξεκίνησε το ταξίδι τους. Εγώ ψάχνω παρέα για να πάω, και μάλλον θα πείσω το έτερόν μου ήμισυ…Εσείς; Μην κάτσετε με σταυρωμένα χέρια. Καιρός να αλλάξετε λίγο την ψυχολογία σας με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και να πάτε να πιείτε ένα ποτάκι και να ταξιδέψετε λίγο στο καλοκαίρι που έρχεται μέσα από τις μελωδίες των Imam Baildi. Και πού ξέρετε μπορεί να είμαι κι εγώ κάπου εκεί…

 
Λίγα λόγια για το συγκρότημα
Οι ImamBaildi ξεκίνησαν όταν οι αδελφοί Ορέστης και Λύσανδρος Φαληρέας άρχισαν να πειραματίζονται με remix από ελληνικά κομμάτια των δεκαετιών του ’40, ’50 και ΄60. Την άνοιξη του 2005 είχαν ετοιμάσει τρία κομμάτια όταν η EMI τους πρότεινε να κάνουν ένα ολοκληρωμένο album βασισμένο σ’ αυτή την ιδέα. Επτά ακόμα κομμάτια ήταν έτοιμα στις αρχές του 2007.Η παραγωγή του album έγινε από τους ίδιους στην εταιρία τους (Kukin Music) και κυκλοφόρησε από την EMI τον Οκτώβριο του 2007.

Ραντεβού ξανά λοιπόν με το ανακάτεμα ήχων και πολιτισμών και τη μοναδική ενέργεια που ξέρουν να δημιουργούν οι Imam Baildi, στην ολοκαίνουργια σκηνή του Passport, που μεταφέρθηκε στο κέντρο της Αθήνας, στο πρώην Σινέ Κεραμεικός, και που τώρα ονομάζεται PASSPORT ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ. Και για να μυρίσουμε λίγο καλοκαίρι σας επισυνάπτω και το αγαπημένο μου κομμάτι απ’το συγκρότημα!!!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Ορέστης Φαληρέας: DJ, bass
Λύσανδρος Φαληρέας: drums, κρουστά, πλήκτρα
Ρένα Μόρφη: τραγούδι
McYinka: rap, φωνητικά
Γιάννης Δίσκος: σαξόφωνο, κλαρίνο
Λάμπης Κουντουρόγιαννης: ηλ. Κιθάρα
Αλέξης Αραπατσάκος: μπουζούκι, τραγούδι
Αγαπητός Καταξάκης: ήχος
Μενέλαος Ορφανός: φώτα

Xώρος: Passport Κεραμεικός
Ώρα: 22.30
Ημέρα: 11/3/2016

Περισσότερες πληροφορίες για τη Χριστιάνα Τζέϊκου, μπορείτε να διαβάσετε εδώ

You may also like