Οργάνωση χώρου:Τα συνηθέστερα λάθη

desorder roomΕίναι καιρός να σταματήσετε πλέον να αγχώνεστε όταν πρόκειται να δεχθείτε επισκέψεις, και να προσπαθείτε να κρύψετε όσο πιο γρήγορα γίνεται την ακαταστασία του σπιτιού σας, καταχωνιάζοντας τα μικροαντικείμενα όπως- όπως στη ντουλάπα σας. Για να αποφύγετε τις πρόχειρες λύσεις συμμαζέματος, που συνήθως σας κάνουν να χάνετε και κάποια από τα αντικείμενά σας, αφιερώστε λίγο χρόνο για να αποκτήσετε την οργάνωση που χρειάζεστε. Τι είναι όμως αυτό που κάνουμε λάθος ;

Λάθος # 1
Πολλοί θεωρούν ότι για να οργανώσουν το χώρο τους και να μην χάνουν πολύτιμα αντικείμενα και χαρτιά με ημερομηνίες λήξης, αρκεί να αγοράσουν ένα κουτί αποθήκευσης ή μια συρταριέρα. Λάθος. Από μόνο του το αντικείμενο αυτό δεν είναι λειτουργικό, αν δεν είμαστε συγκεκριμένοι στο τι θέλουμε να εμπεριέχει. Δηλαδή, θα πρέπει κάθε φορά να αγοράζουμε κάποιο προϊόν αποθήκευσης μόνο με σκοπό να το χρησιμοποιήσουμε για να αποθηκεύσουμε κάτι πολύ συγκεκριμένο. Δηλαδή, ένα κουτί αποθήκευσης θα πρέπει να περιέχει μόνο λογαριασμούς του ρεύματος, ή του τηλεφώνου. Όχι όλους τους λογαριασμούς μαζί, διότι μπερδεύονται και πολλές φορές μπορεί κάτι να μας ξεφύγει και να χάσουμε την ημερομηνία αποπληρωμής του.

Λάθος #2
Όταν μπείτε στη διαδικασία να οργανώσετε το χώρο σας, μην κάνετε το λάθος να αναδιατάξετε το ήδη υπάρχον περιεχόμενο του χώρου αποθήκευσης. Δεν έχει νόημα να βάλετε σε σειρά τα πράγματα και να τα αφήσετε στην ίδια θέση. Θα ήταν πιο πρακτικό να προσδιορίσετε το σκοπό του κάθε χώρου και το λόγο ύπαρξής του και να οργανώσετε τα πράγματα σύμφωνα με το σκοπό και τις ανάγκες του. Δηλαδή το κάθε μέρος αποθήκευσης να περιέχει ένα είδος αντικειμένων και μόνο.

Λάθος # 3
Προσοχή στον τρόπο που καθαρίζετε το σπίτι και τους χώρους αποθήκευσης. Λόγω του τρόπου που συνηθίζουμε να στοιβάζουμε τα μικροαντικείμενα στο σπίτι μας, ο καθαρισμός τους καθίσταται ολοένα και δυσκολότερος, καθώς για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε όλες τις επιφάνειες ουσιαστικά ανακατεύουμε τα πράγματά μας ή κρύβουμε προσωρινά κάτι, ώστε να καθαρίσουμε την περιοχή που το έχουμε τοποθετήσει. Αν έχετε οργανώσει καλά το χώρο σας οι επιφάνειες θα είναι ελεύθερες και διαθέσιμες για… καθάρισμα.

3994b70933a40e64376d2e348ef53482Λάθος # 4
Παραδεχτείτε το! Ακόμη και οι πιο σχολαστικοί με την καθαριότητα, κάποια στιγμή το έχουμε κάνει. Στην προσπάθειά μας να συμμαζέψουμε γρήγορα κάποια μικροπράγματα, αναζητήσαμε μία άδεια γωνία και τα στριμώξαμε όλα εκεί! Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γεμίζουμε χώρους αποθήκευσης με αντικείμενα που ουσιαστικά δεν είναι στο οπτικό μας πεδίο και έτσι δεν θυμόμαστε ποτέ τι υπάρχει εκεί. Καλό θα ήταν όταν οργανώνουμε το χώρο μας, να προσδιορίζουμε αυστηρά το τι θα βρίσκεται μέσα σε κάθε ντουλάπι ή συρτάρι αποθήκευσης και να το τηρούμε ευλαβικά. Δηλαδή, αν υπάρχει ένα κουτί που προορίζεται για παιχνίδια, φροντίστε μέσα σε αυτό να υπάρχουν μόνο παιχνίδια και τίποτε άλλο.

Λάθος # 5

Δεν υπάρχει ένας μαγικός τρόπος που είναι εξίσου αποτελεσματικός σε όλους μας όσον αφορά στην οργάνωση του χώρου. Για τον κάθε άνθρωπο, λειτουργεί διαφορετική μέθοδος οργάνωσης του χώρου ανάλογα με τις συνήθειες και τον τρόπο που έχει μάθει να εργάζεται. Βρείτε την κατάλληλη μέθοδο καθαρισμού και ξεκαθαρίσματος για εσάς, και ακολουθήστε τη κατά γράμμα. Δεν είναι ένα το μυστικό που θα βάλει τη ζωή σας σε τάξη και σε πρόγραμμα. Εμείς αυτό που μπορούμε να σας δώσουμε μόνο είναι κατευθυντήριες γραμμές για το πώς θα κινηθείτε πιο αποδοτικά στην οργάνωση του χώρου σας σε ένα γενικότερο πλαίσιο.

You may also like